homeProjectenHuurwoningen Woonfonds Rijswijk (in ontwikkeling)

Huurwoningen Woonfonds Rijswijk (in ontwikkeling) (Deelgebied Parkrijk I huur)

Huurwoningen Woonfonds Rijswijk (in ontwikkeling)

PROJECTINFORMATIE HUURWONINGEN WOONFONDS GEMEENTE RIJSWIJK

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Huur

Status: In ontwikkeling

Soort woningen: Appartementen (62) en eengezinswoningen (38)

Aantal woningen: 100

Woonfonds Rijswijk: Betaalbare woningen voor middengroepen

De Gemeente Rijswijk neemt het initiatief om huurwoningen te bouwen in het middensegment door het oprichten en deel te nemen aan het op te richten woonfonds.

In het najaar startte de gemeente een onderzoek naar de mogelijkheden voor het oprichten van een woonfonds waarin de gemeente zelf deelneemt als participant. Een nieuwe oplossing die nog niet eerder is toegepast. De gemeenteraad stemde donderdag 17 juni 2021 in met het plan. Doel van het woonfonds is zorgen voor doorstroming uit de sociale sector en meer betaalbare woningen voor middeninkomens realiseren, denk aan onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers en de woningen voor langere tijd beschikbaar en betaalbaar te houden. De gemeente Rijswijk benut het woonfonds als een pilot, op basis waarvan de komende jaren ervaringen worden opgedaan. Meer informatie leest u op www.rijswijk.nl/woonfonds.

Planvorming

In december 2021 gaat de schep in de grond en start de bouw van de eengezinswoningen en appartementen in Rijswijk Buiten. De oplevering wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht. Op dit moment is het nog niet mogelijk om u in te schrijven voor deze woningen. Dit kan pas in aanloop naar de oplevering van de woningen, naar verwachting in het voorjaar van 2023. Via www.rijswijkbuiten.nl en de nieuwsbrief van RijswijkBuiten blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  

Impressie appartementen Woonfonds Gemeente Rijswijk (zicht vanaf het spoor)

PARKRIJK RIJSWIJKBUITEN

De woningen van het woonfonds ligt in het groene deelgebied Parkrijk. De naam Parkrijk is niet zomaar gekozen. Water en groen vormen de hoofdingrediënten van jouw nieuwe wijk. Omzoomd door groen geniet u hier van de ultieme rust, maar profiteert u tegelijkertijd van de nabijheid van het stadscentrum van Rijswijk, de fraaie binnenstad van Delft en het strand van Kijkduin. De wijk biedt bovendien plaats aan tal van voorzieningen. Van een basisschool en kinderdagopvang tot en met een supermarkt en gezondheidscentrum. U fietst binnen vijf minuten naar winkelcentrum In de Bogaard en in het naastgelegen Wilhelminapark wandelt u door de prachtige natuurtuin, de heerlijk geurende kruidentuin en langs verschillende waterplassen.

Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe en autovrije straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Bij de ontwikkeling en uitwerking van bouwplannen wordt rekening gehouden met een parkeernorm van 1,3. Altijd één parkeerplaats per woning en 0,3 parkeerplaats voor bezoekers parkeren. Om de mobiliteitsbehoefte veilig te stellen worden in Parkrijk extra parkeerplaatsen voor deelauto’s gerealiseerd. Deze parkeerplaatsen komen op een aantal verzamel opstelpunten in de wijk (zogenaamde mobiliteitspunten) op loopafstand van de woningen. Op deze verzamelpunten zijn een aantal deelauto’s beschikbaar, die door alle bewoners kunnen worden gebruikt. Op dit moment worden er plannen uitgewerkt om deze ambitie te realiseren. Meer informatie leest u op deelmobiliteit in Parkrijk.

DUURZAAM WONEN

Alle woningen zijn gasloos en voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen zodat de woningen nog vele decennia mee kunnen. In de woningen worden slimme technieken toegepast zoals een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt, een ventilatiesysteem dat reageert op de aanwezigheid van mensen in een ruimte, drielaagsglas en zonnepanelen.

Niet alleen in de woningen maar ook in het openbaar gebied van RijswijkBuiten is volop aandacht voor duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan een variatie in groen (bio-diversiteit), de aanleg van nestgelegenheid voor vogels in zowel het openbaar gebied als in woningen en gebouwen. Maar ook de aanleg van waterdoorlatende verhardingen en de bovengrondse afvoer van regenwater in delen van Parkrijk. Het regenwater van de daken en wegen stroomt bovengronds af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de huurwoningen uit het Woonfonds Rijswijk worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Gemeente Rijswijk is met het Woonfonds genomineerd voor de Middenhuur Award 2021 

Gemeente Rijswijk is met het Woonfonds genomineerd voor de Middenhuur Award 2021

15 oktober 2021

PROJECTINFORMATIE HUURWONINGEN WOONFONDS GEMEENTE RIJSWIJK Deelgebied: Parkrijk Soort aanbod: Huur Status: In… lees verder

Lees de laatste ontwikkelingen in de RijswijkBuiten-krant 

Lees de laatste ontwikkelingen in de RijswijkBuiten-krant

03 augustus 2021

PROJECTINFORMATIE HUURWONINGEN WOONFONDS GEMEENTE RIJSWIJK Deelgebied: Parkrijk Soort aanbod: Huur Status: In… lees verder

Gemeente Rijswijk laat zelf woningen bouwen voor middeninkomens 

Gemeente Rijswijk laat zelf woningen bouwen voor middeninkomens

22 juni 2021

PROJECTINFORMATIE HUURWONINGEN WOONFONDS GEMEENTE RIJSWIJK Deelgebied: Parkrijk Soort aanbod: Huur Status: In… lees verder

Gemeente Rijswijk wil zelf huurwoningen bouwen 

Gemeente Rijswijk wil zelf huurwoningen bouwen

29 september 2020

PROJECTINFORMATIE HUURWONINGEN WOONFONDS GEMEENTE RIJSWIJK Deelgebied: Parkrijk Soort aanbod: Huur Status: In… lees verder

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief