Huurwoningen Woonfonds RijswijkBuiten (huur)

Huurwoningen woonfonds RijswijkBuiten I deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Huur

Status: In aanbouw.

Inschrijven: naar verwachting eind vierde kwartaal 2022.

Soort woningen: 6 tweekamerappartementen, 56 driekamerappartementen en 38 eengezinswoningen met een tuin.

Aantal woningen: 100

Woonfonds Rijswijk: Betaalbare woningen voor middengroepen

In deelgebied Parkrijk worden 100 huurwoningen voor middeninkomens gebouwd. De 38 eengezinswoningen en 62 appartementen worden gebouwd vanuit Woonfonds RijswijkBuiten, dat is opgericht door Gemeente Rijswijk, Dura Vermeer en fondsenbeheerder Vastgoed Syndicering Nederland N.V. (VSN). Met de oprichting van dit fonds maken zij de bouw van deze huurwoningen voor middeninkomens mogelijk en betaalbaar op de lange termijn. Een unicum waarmee de Rijswijkse woningmarkt voor huurders met middeninkomens toegankelijker wordt.

Oplevering en start verhuur

De bouw van de woningen is op 28 januari 2022 gestart. De nieuwbouw wordt naar verwachting opgeleverd in het tweede kwartaal van 2023. De inschrijving start naar verwachting eind vierde kwartaal 2022. Op dat moment worden de toewijzingsvoorwaarden bekend. Via www.rijswijkbuiten.nl en de digitale nieuwsbrief van RijswijkBuiten blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  

Impressie appartementen Woonfonds Gemeente Rijswijk (zicht vanaf het spoor)

IN DE OMGEVING VAN DE middenhuurwoningen

De woningen uit woonfonds RijswijkBuiten worden gebouwd in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van de middenhuurwoningen wordt in meerdere fasen gebouwd. Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. Daarnaast is gestart met de bouw van een winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels, dat naar verwachting in 2023 wordt opgeleverd. Verder start in 2022 de bouw van een nieuwbouw gezondheidscentrum aan de Laan van ’t Haantje. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden. 

Benieuwd waar deze voorzieningen te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de middenhuurwoningen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. 

DUURZAAM WONEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereidt op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen van woonfonds RijswijkBuiten geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Bovengrondse waterafvoer

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier stroomt het regenwater van de daken en wegen boven de grond af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in deelgebied Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Om te voorzien in de mobiliteitsbehoefte zijn er voor de bewoners van Parkrijk (elektrische) deelauto’s en (in de toekomst ook) elektrische deel(bak)fietsen van deelvervoerder Hely beschikbaar in de wijk. Daarmee dragen deze slimme vormen van deelmobiliteit bij aan de duurzaamheid én leefbaarheid van Parkrijk. Meer informatie leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de huurwoningen uit het Woonfonds Rijswijk worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

grelateerd nieuws

Scroll naar top