Wonen in de Cocon (huur)

Huurappartementen en eengezinshuurwoningen ‘Wonen in de Cocon’ I deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Huur

Status: Alle woningen zijn opgeleverd en verhuurd.

Soort woningen: 6 tweekamerappartementen, 56 driekamerappartementen en 38 eengezinswoningen met een tuin.

Aantal woningen: 100

Woonfonds RijswijKBuiten: Betaalbare woningen voor middengroepen

In deelgebied Parkrijk worden in project ‘Wonen in de Cocon’ 100 huurwoningen voor middeninkomens gebouwd. De 38 eengezinswoningen en 62 appartementen worden gebouwd vanuit Woonfonds RijswijkBuiten, dat is opgericht door Gemeente Rijswijk, Dura Vermeer en fondsenbeheerder Vastgoed Syndicering Nederland N.V. (VSN). Met de oprichting van dit fonds maken zij de bouw van deze huurwoningen voor middeninkomens mogelijk en betaalbaar op de lange termijn. Een unicum waarmee de Rijswijkse woningmarkt voor huurders met middeninkomens toegankelijker wordt.

Impressie huurappartementen ‘Wonen in de Cocon’ (zicht vanaf het spoor)

IN DE OMGEVING VAN DE middenhuurwoningen

Project ‘Wonen in de Cocon’ isgebouwd in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat straks in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

In de autovrije Distelvlinderstraat komt bovendien een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer 200 vierkante meter. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Naar verwachting wordt het Tiny Forest en de rest van het groen in de Distelvlinderstraat in het najaar van 2023 aangelegd. Het ontwerp voor het Tiny Forest wordt medio 2023 gemaakt. Dit doen de gemeente Rijswijk en IVN Natuureducatie samen met basisschool- en kinderopvang IKC Parkrijk en de (toekomstig) bewoners van Parkrijk.

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van de middenhuurwoningen wordt in meerdere fasen gebouwd. Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. Naast het appartementencomplex van “Wonen in de Cocon” is een supermarkt te vindenin woon-winkelcomplex De Koploper. Tussen de woningen en het appartementencomplex van ‘Wonen in de Cocon’ is (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk te vinden, een school met kinderopvang en een sportzaal. Verderop in aan de Laan van ’t Haantje is tijdelijke school Parkrijk te vinden en wordt gebouwd aan een nieuw gezondheidscentrum. Bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek. Het gezondheidscentrum is volgens de laatste versie van de planning eind 2023 klaar. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden.

Benieuwd waar deze voorzieningen te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de middenhuurwoningen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd? In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. 

Animatievideo eengezinswoningen ‘Wonen in de Cocon’.

DUURZAAM WONEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereidt op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen van woonfonds RijswijkBuiten geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Bovengrondse waterafvoer

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier stroomt het regenwater van de daken en wegen boven de grond af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in deelgebied Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Om te voorzien in de mobiliteitsbehoefte zijn er voor de bewoners van Parkrijk (elektrische) deelauto’s en (in de toekomst ook) elektrische deel(bak)fietsen van deelvervoerder Hely beschikbaar in de wijk. Daarmee dragen deze slimme vormen van deelmobiliteit bij aan de duurzaamheid én leefbaarheid van Parkrijk. Meer informatie leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

start verhuur en oplevering

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Het eerste blok eengezinswoningen is begin januari 2023 opgeleverd en het laatste blok eind maart 2023. In april 2023 zijn de appartementen opgeleverd.

Vragen?

Voor vragen over de woningen van Wonen in de Cocon, het verhuurproces en toewijzingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met:
Frisia Makelaars, via:
Telefoonnummer: 070-3420101
Email: info@wonenindecocon.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:
Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de huurwoningen uit het Woonfonds Rijswijk worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

gErelateerd nieuws

Scroll naar boven