Voorzieningen in RijswijkBuiten

Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. Basisscholen, kinderopvang, een gezondheidscentrum en diverse speelplekken, het is allemaal te vinden in RijswijkBuiten. Ook in de toekomst worden er nog diverse voorzieningen gerealiseerd.

Onderwijs

Uitgangspunt is om kinderen in de wijk RijswijkBuiten zoveel mogelijk in de wijk of anders in de nabije omgeving, basisonderwijs te bieden.  Op dit moment zijn er drie basisscholen in de wijk:

Kindcentrum Buitenrijck

Kindcentrum BuitenRijck is een basisschool en kinderopvang onder één dak. De nieuwbouw, gelegen in deelgebied Sion, is in januari 2018 in gebruik genomen en biedt huisvesting voor 12 groepen onderwijs. Bovendien beschikt het gebouw over een inpandige gymzaal en welzijnsruimte ‘Buurtsuper Sion’, welke ook door derden kunnen worden gehuurd. Daarnaast is KC BuitenRijck met locatie Buitenhuis gevestigd in een tijdelijke locatie aan de Van Rijnweg. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Kindcentrum Buitenrijck en ‘Buurtsuper Sion’

Montessori Kindcentrum Parkrijk

Montessorischool Parkrijk is gevestigd in de nieuwbouw van Montessori Kindcentrum Parkrijkaan de Parelmoervlinderlaan in deelgebied Parkrijk. De school is in de zomer van 2021 opgeleverd. De nieuwbouw biedt huisvesting aan Librijn Openbaar Onderwijs (Openbare Montessorischool Parkrijk) en kinderopvang De Lange Keizer (dagopvang en buitenschoolse opvang). Daarnaast is in het gebouw een sportzaal gevestigd. Voor meer informatie over Montessorischool Parkrijk, verwijzen wij u graag naar de website van Librijn.

Tijdelijke school Parkrijk aan de Laan van ’t Haantje / Trilgrasstraat in deelgebied Parkrijk

Op dit moment is Freinetonderwijs in de Tijdelijke School Parkrijk gevestigd. Kijk voor meer informatie op www.freinetschoolparkrijk.nl. Ook is er een kinderopvang en buitenschoolse opvang van ‘De Lakei’, onderdeel van De Lange Keizer, gevestigd in de tijdelijke school Parkrijk. Kijk voor meer informatie op www.delandekeizer.nl.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over onderwijshuisvesting in de gemeente Rijswijk? Neem dan contact met de afdeling Jeugd, Onderwijs & Brede scholen via het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk (telefoonnummer 14 070) of via het contactformulier. De aanmeldprocedure voor de scholen verschilt per onderwijsinstelling, de gemeente Rijswijk speelt hierin geen rol. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar de onderwijsinstellingen.

Impressies woon-winkelcomplex De Koploper (links) en gezondheidscentrum RijswijkBuiten (rechts) in deelgebied Parkrijk.

Winkels

RijswijkBuiten ligt zeer centraal nabij het centrum van Rijswijk, Delft en Den Haag. Diverse winkels vindt u hier op zeer korte afstand terug. Denkt u bijvoorbeeld aan de gezellige Herenstraat in Oud-Rijswijk, Bogaard stadscentrum met een ruim aanbod, maar ook de knusse dorpskern van Den Hoorn of het historische centrum van Delft.

In april 2023 is de Lidl-supermarkt in winkelcomplex De Kopoper in Parkrijk geopend. Hier kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht. Daarnaast komen er in De Koploper ook een Trekpleister, Primera en een snackbar. De winkels worden gefaseerd geopend.

Gezondheid

Gezondheidscentrum RijswijkBuiten is sinds 2015 gevestigd op twee tijdelijke locaties aan de Van Rijnweg nummer 9 (huisarts, apotheek, verloskundige en logopedie) en de Anna van Hogendorpstraat 26 (fysiotherapie, diëtist, en tandarts, acupunctuur en medische pedicure). Eind 2023 wordt de nieuwbouw van het gezondheidscentrum opgeleverd aan de Laan van ’t Haantje in deelgebied Parkrijk. Waarna Gezondheidscentrum RijswijkBuiten verhuisd naar deze nieuwe locatie in Parkrijk.

Meer weten? www.gezondheidscentrumrijswijkbuiten.nl.

Recreatie en Sport

Met het Wilhelminapark om de hoek hebben bewoners van RijswijkBuiten een prachtig recreatiegebied op loopafstand. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver! Met de komst van RijswijkBuiten zal het Wilhelminapark nog mooier worden gemaakt! Het wordt groter waardoor er een mooie natuurlijke overloop is tussen het woongebied en de natuur. De speelvoorzieningen worden uitgebreid en er wordt zelfs aan horeca gedacht. Kijk voor meer informatie op www.rijswijk.nl/wilhelminapark.

Bovendien zijn in heel RijswijkBuiten diverse speelplekken te vinden. Zowel in de deelgebieden Sion en Parkrijk worden de komende jaren nog meer speelvoorzieningen aangelegd. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/speelplekken.

Speelplek aan de Menagerie (2021)

Scroll naar boven