homeRijswijkBuitenVoorzieningen

Voorzieningen

Ook aan voorzieningen in de wijk is gedacht. In deelgebied Sion is inmiddels Kindcentrum Buitenrijck, bestaande uit een basisschool en kinderdagopvang, gerealiseerd. Ook is er een gezondheidscentrum gevestigd. Momenteel nog op een tijdelijke locatie in Sion, maar er wordt hard gewerkt aan de definitieve plek in deelgebied Parkrijk wordt in de toekomst bovendien een supermarkt en een basisschool met kinderopvang en een sportzaal gerealiseerd. Bovendien wordt er aan de zuidkant van Parkrijk wordt een kleinschalig bedrijventerrein gerealiseerd.


|Onderwijs |

Onderwijshuisvesting is een gemeentelijke taak. Uitgangspunt is om kinderen in de wijk RijswijkBuiten zoveel mogelijk in de wijk of anders in de nabije omgeving, basisonderwijs te bieden.  Op dit moment zijn er twee basisscholen in de wijk, lntegraal Kindcentrum Buitenrijck in de nieuwbouw in de Metelerkampstraat en in een tijdelijk schoolgebouw aan de Van Rijnweg en Montessorischool Parkrijk in een tijdelijk schoolgebouw aan Laan van ’t Haantje in Parkrijk. Binnen de planvorming van deelgebied Parkrijk RijswijkBuiten is een nieuw permanent gebouw voor Montessorischool IKC Parkrijk opgenomen. Deze nieuwbouw wordt naar verwachting in de zomervakantie van 2021 opgeleverd. 

Nieuwbouw Kindcentrum BuitenRijck

Kindcentrum BuitenRijck is een basisschool en kinderopvang onder één dak. De nieuwbouw, gelegen in deelgebied Sion, is in januari 2018 in gebruik genomen en biedt huisvesting voor 12 groepen onderwijs. Bovendien beschikt het gebouw over een inpandige gymzaal en welzijnsruimte ‘Buurtsuper Sion’, welke ook door derden kunnen worden gehuurd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Kindcentrum Buitenrijck en ‘Buurtsuper Sion’.

Nieuwbouw Montessorischool Integraal Kind Centrum Parkrijk

Naar verwachting wordt de school in 2021 opgeleverd, voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de projectpagina: nieuwbouw Montessorischool Parkrijk. Voor meer informatie over Montessorischool IKC Parkrijk, verwijzen wij u graag naar de website van Librijn.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over onderwijshuisvesting in de gemeente Rijswijk? Neem dan contact met de afdeling Jeugd, Onderwijs & Brede scholen via het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk (telefoonnummer 14 070) of via het contactformulier.

Uw kind aanmelden op een school

De aanmeldprocedure voor de scholen verschilt per onderwijsinstelling, de gemeente Rijswijk speelt hierin geen rol. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar de onderwijsinstellingen.


| Winkels |

RijswijkBuiten ligt zeer centraal nabij het centrum van Rijswijk, Delft en Den Haag. Diverse winkels vindt u hier op zeer korte afstand terug. Denkt u bijvoorbeeld aan de gezellige Herenstraat in Oud-Rijswijk, winkelcentrum In de Bogaard met een ruim aanbod, maar ook de knusse dorpskern van Den Hoorn of het historische centrum van Delft.

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u gebruik maken van diverse supermarkten die net buiten de wijk liggen. Daarnaast worden ook de mogelijkheden onderzocht om ook in RijswijkBuiten een supermarkt te realiseren in deelgebied Parkrijk. Uiteraard houden wij u over de ontwikkelingen hiervan op de hoogte.


| Gezondheid |

Gezondheidscentrum RijswijkBuiten is sinds 2015 gevestigd op twee tijdelijke locaties aan de Van Rijnweg nummer 9 (huisarts, apotheek, verloskundige en logopedie) en de Anna van Hogendorpstraat 26 (fysiotherapie, diëtist, en tandarts, acupunctuur en medische pedicure). In 2022 verhuist Gezondheidscentrum RijswijkBuiten naar een nieuwbouwlocatie in deelgebied Parkrijk.

Gezondheid

Meer weten? www.gezondheidscentrumrijswijkbuiten.nl.


|Recreatie |

Met een achtertuin van maar liefst 150 hectare heeft u een prachtig recreatiegebied op loopafstand. Het Wilhelminapark, Hoekpolderpark en Elsenburgerbos is een prachtig gebied waar de natuur in alle facetten samen komt. U kunt er heerlijk wandelen en genieten van een zeer gevarieerd landschap en beplanting. Maar ook fietsers, hardlopers en skeeleraars kunnen er hun hart ophalen. Voor de kinderen is er ook een speeltuin aanwezig. En bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in een van de diverse watergebieden!

Recreatie

Met de komst van RijswijkBuiten zal het Wilhelminapark nog mooier worden gemaakt! Het wordt groter waardoor er een mooie natuurlijke overloop is tussen het woongebied en de natuur. De speelvoorzieningen worden uitgebreid en er wordt zelfs aan horeca gedacht. Uiteraard houden wij u ook hierover graag op de hoogte.

Speelplekken

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Op deze pagina vindt u een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.


 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief