Deelmobiliteit in Parkrijk

Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk worden op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd. Op deze zogeheten Hely Hubs zijn deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar die door bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt.

Waarom deelmobiliteit?

Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik én zorgt ervoor dat er een leefbare wijk ontstaat waar het goed wonen is. Er zijn in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen nodig en zijn er minder verkeersbewegingen in de wijk. Een andere kijk op mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Hier is het uitgangspunt om één parkeerplek per woning aan te leggen en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame deelauto’s en fietsen.

Locaties (toekomstige) Hely Hubs in Parkrijk

Sinds maart 2022 zijn er in parkrijk 4 Hely Hubs geopend. De toekomstige mobiliteitshubs in Parkrijk worden gefaseerd aangelegd ten tijde van de oplevering van de openbare ruimte van de nabijgelegen woningbouwprojecten. Wilt u op de hoogte te blijven over het (nieuwe) aanbod van deelmobiliteit in Parkrijk? Meld u dan aan bij Hely via www.hely.com/parkrijk. Dan krijgt u automatisch bericht zodra er voertuigen aan de Hely Hub worden toegevoegd of wanneer er een nieuwe Hely Hub in Parkrijk opent.

Locaties (toekomstige) Hely Hub (versie: oktober 2023). De locaties op deze kaart zijn indicatief, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Hoe werkt het?

  • Om als bewoner van Parkrijk gebruik te maken van de deelmobiliteit registreert u zich als gebruiker bij deelvervoerder Hely. Op basis van uw mobiliteitsbehoefte kunt u kiezen voor een betaald of onbetaald abonnement. Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen en de tarieven op www.hely.com/parkrijk.
  • Vervolgens kunt u eenvoudig via de app van Hely een deelauto of – fiets reserveren. Zodra uw rit begint opent u het door u gekozen voertuig door middel van de Hely app. Na afloop van uw rit brengt u het voertuig terug naar de Hely Hub. Het is dus niet mogelijk om de auto of fiets op een andere plek achter te laten.
  • U betaalt maandelijks voor uw ritten via automatische incasso.
  • Lees meer informatie in onderstaande flyer ‘Hoe werkt delen met Hely?’

De voordelen van delen met Hely

Centraal

De vervoersmiddelen zijn straks te vinden op 8 tot 11 centrale mobiliteitspunten in de wijk. Zo weet iedereen altijd precies waar men het vervoermiddel kan vinden, en kan terugbrengen.

Samen delen

Door het delen van vervoersmiddelen zijn er minder parkeerplekken nodig en het bevordert de leefbaarheid van Parkrijk. Delen doet u samen met uw (nieuwe) buren. Dat schept een band.

Duurzaam

Delen in plaats van bezit: dat is pas duurzaam! Met deelvervoer bespaart u veel CO2, fossiele grondstoffen.

Flexibel

Met Hely reist u zoals u wilt: op elk moment, met een voertuig naar keuze. Neem bijvoorbeeld op een zonnige dag een elektrische fiets naar het werk of ga erop uit met de kinderen in de bakfiets.

Voordelig

Het gebruikstarief bij Hely is all-in: geen borg, geen extra kilometerkosten en tanken is kosteloos. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent en krijgt u geen verrassingen achteraf.

Alles is geregeld

De verzekering en hulp onderweg zijn voor u geregeld. Bovendien hoeft u niet om te kijken naar het onderhoud of het wassen van de voertuigen.

Makkelijk

Het reserveren en het openen, starten en sluiten van het voertuig regelt u via de Hely-app. Binnen een paar klikken bent u op pad!

Deelauto Hely in Parkrijk

Vragen

Meer informatie over deelmobiliteit en Hely vindt u op www.hely.com. Voor vragen en opmerkingen die te maken hebben met deelmobiliteit in Parkrijk, kunt u contact opnemen met informatiecentrum RijswijkBuiten via e-mail rijswijkbuiten@rijswijk.nl of telefoonnummer 070 – 326 1975.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven