Duurzaam wonen in RijswijkBuiten

In 2013 is de eerste paal geslagen en gestart met de ontwikkeling van RijswijkBuiten, een duurzame woonwijk gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft. In dit voormalig glastuinbouwgebied worden tot 2032 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd, verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld.  

Voorbereidt op de toekomst

RijswijkBuiten is een moderne nieuwbouwwijk die voorbereidt is op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo is de wijk gasloos, worden woningen verwarmd door een energiezuinige warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening ook goed voor uw portemonnee. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid. Meer weten over duurzaamheid in RijswijkBuiten? Lees verder…

Centraal gelegen

RijswijkBuiten ligt ‘buiten’, maar wel op nabije afstand van het centrum van Rijswijk en Delft. Maar ook Den Haag en Rotterdam zijn goed en snel bereikbaar via de snelwegen A4 en A13.

Voorzieningen

Ook aan voorzieningen is gedacht: zo zijn er in deelgebied Sion inmiddels een basisschool, kinderopvang, gymzaal en een tijdelijk gezondheidscentrum gerealiseerd. In heel de wijk zijn diverse speelplekken te vinden en zowel in de deelgebieden Sion en Parkrijk worden de komende jaren nog meer speelvoorzieningen aangelegd. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van Montessori Kindcentrum Parkrijk. Het winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels is inmiddels opgeleverd. Ook is in juni 2022 gestart met de nieuwbouw van een gezondheidscentrum in Parkrijk.

Voor ieder wat wils

Buiten treft u een grote diversiteit aan woningen aan. Zo is er altijd een woning te vinden die past bij uw woonwensen. De eengezinswoningen met tuin voeren de boventoon in diverse vormen en maten. Maar ook is er ruimte voor twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen opgenomen, zowel koop als huur.

Foto: rechts deelgebied Sion en links deelgebied Parkrijk. (Foto’s: Remie Kranendonck, 2022).

Drie deelgebieden

RijswijkBuiten wordt ontwikkeld in 3 delen: deelgebied Sion, Parkrijk en Pasgeld. De drie deelgebieden hebben elk hun eigen identiteit.

Sion

De ontwikkeling van RijswijkBuiten is begonnen in Sion, waar de contouren van de nieuwe wijk al goed zichtbaar worden. De eerste bewoners wonen inmiddels alweer een aantal jaar met veel plezier in dit deelgebied. Meer weten over deelgebied Sion? Lees verder…

Parkrijk

Het tweede deelgebied waarmee we in RijswijkBuiten aan de slag zijn gegaan is Parkrijk (voorheen ’t Haantje). We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Meer weten over deelgebied Parkrijk? Lees verder…

De drie deelgebieden van RijswijkBuiten

Pasgeld

Pasgeld is een veelzijdig stukje Rijswijk. Het gebied tussen de A4, de Vliet en het spoor kent een rijk verleden met een diversiteit aan functies: van buitenplaats tot wasserij en van kleiwinningsgebied tot tuindersgebied. Ook vandaag de dag kenmerkt Pasgeld zich als een gebied met een verscheidenheid aan functies: naast sportvelden, volkstuinen, bedrijven en woningen maken ook het Elsenburgerbos en het cultuurhistorisch slagenlandschap onderdeel uit van het gebied Pasgeld. Om de goede balans tussen gebiedsontwikkelingen, de woningopgave en groen te verkennen, is de gemeente Rijswijk gestart met een participatietraject. Lees verder…

Benieuwd naar alle actuele en toekomstige projecten in RijswijkBuiten?

Neem dan een kijkje de projectenpagina van RijswijkBuiten

Projectkaart RijswijkBuiten

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

VrAGEN? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Scroll naar boven