Woon-winkelcomplex De Koploper (huur)

Woon-winkelcomplex De Koploper I deelgebied Parkrijk

Projectinformatie

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Huur

Status: opgeleverd

Soort : 135 sociale seniorenhuurwoningen voor woningcorporatie Rijswijk Wonen, een vestiging van supermarktketen Lidl Nederland, een aantal dagwinkels en een wijkontmoetingsruimte.

Aantal woningen: 135 sociale seniorenhuurwoningen, deze zijn verhuurd via Rijswijk Wonen

Winkelen

In de De Koploper zit een Lidl-supermarkt, een Trekpleister, Primera en een snackbar.

Wijkontmoetingsruimte

De Koploper staat voor een plek voor ontmoeting. Op de begane grond is namelijk een wijkontmoetingsruimte te vinden. Hier kunnen wijkbewoners bij elkaar komen voor leuke activiteiten, workshops en een gezellig praatje. De wijkontmoetingsruimte is het resultaat van een samenwerking tussen Rijswijk Wonen, Stichting RijswijkBuitengewoon en gemeente Rijswijk.

Buurtbewoners kunnen elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen voor een praatje. Daarnaast wordt er ook elke maandag, dinsdag en donderdag koffie, thee en kleine lunch geserveerd door sociale onderneming ‘Bij Ons’. Hier werken jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt doordat zij autisme of een verstandelijke beperking hebben. Op de overige dagen organiseert Stichting RijswijkBuitengewoon met behulp van vrijwilligers diverse activiteiten waarbij buurtbewoners met en zonder beperking met elkaar in contact komen. Kijk voor de actuele openingstijden en activiteiten op www.rijswijkbuitengewoon.nl en op social media (@rijswijkbuitengewoon). De Buitenkamer is te vinden in woonwinkelcomplex De Koploper, Parelmoervlinderlaan 90.

135 Sociale huurappartementen

In De Koploper liggen 135 sociale huurappartementen voor Rijswijk Wonen. Een groot deel van de sociale huurwoningen is verhuurd aan mensen die 55 jaar en ouder zijn. Dit om de doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen. Daarnaast zijn er in De Koploper studio’s te vinden. Deze worden voornamelijk verhuurd aan mensen die jonger zijn dan 23 jaar.

De woningen zijn in fases te huur aangeboden door woningcorporatie Rijswijk Wonen. Kijk voor meer informatie hierover op www.rijswijkwonen.nl.

Woonvoorziening De Blauwe Parel

Van de 135 appartementen verhuurt Rijswijk Wonen minimaal 20 studio’s aan stichting De Blauwe Parel. Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder een verstandelijke beperking tussen de 20 en 30 jaar oud. De jongeren gaan zelfstandig wonen in een volwaardig appartement. En het liefst wonen en werken ze samen met anderen in een vriendelijke en actieve omgeving waar contact tussen de toekomstige bewoners en de buren centraal staat. Voor de begeleiding en zorg op locatie gaat stichting De Blauwe Parel een samenwerking aan met Ipse de Bruggen.

Er wonen 16 jonge mensen met een verstandelijke beperking én 4 studenten van de Haagse Hogeschool. Zij gaan samen met de bewoners activiteiten ondernemen. Verder maken zij ook afspraken met de Haagse Hogeschool om aan elke bewoner een student te koppelen waarna ze als maatjes aan de slag gaan met diverse projecten in de wijk. Meer informatie over De Blauwe Parel leest u op www.deblauweparel.nl.

Duurzaam en natuurinclusief

De woningen zijn zeer energiezuinig door de toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. De winkelruimten hebben groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen. Ook aan de vogels en vleermuizen is gedacht. In de kopgevel is een lettertekst met daarin nestkasten verwerkt.

Vragen

Voor vragen over de woningen in De Koploper neemt u contact op met:

Rijswijk Wonen
Telefoon: 070 – 336 42 00
E-mail: info@rijswijkwonen.nl

Voor vragen over de wijkontmoetingsruimte neemt u contact op met:

Stichting RijswijkBuitengewoon, via
E-mail: info@rijswijkbuitengewoon.nl
Website: Stichting RijswijkBuitengewoon

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten neemt u contact op met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Koploper worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

gerelateerd nieuws

Scroll naar boven