homeProjectenWoon-winkelcomplex De Koploper (in ontwikkeling)

Woon-winkelcomplex De Koploper (in ontwikkeling) (Deelgebied Parkrijk I huur)

Woon-winkelcomplex De Koploper (in ontwikkeling)

Op dit moment wordt hard gebouwd aan het eerste woon- en winkelcomplex in RijswijkBuiten. In de Koploper worden 135 sociale seniorenhuurwoningen voor woningcorporatie Rijswijk Wonen, een vestiging van supermarktketen Lidl Nederland en aan aantal dagwinkels gerealiseerd.

Appartementen met zorg

Van de 135 appartementen verhuurt Rijswijk Wonen minimaal 20 studio’s aan stichting De Blauwe Parel. Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder een verstandelijke beperking tussen de 20 en 30 jaar oud. De jongeren gaan zelfstandig wonen in een volwaardig appartement. En het liefst wonen en werken ze samen met anderen in een vriendelijke en actieve omgeving waar contact tussen de toekomstige bewoners en de buren centraal staat. Voor de begeleiding en zorg op locatie gaat stichting De Blauwe Parel een samenwerking aan met Ipse de Bruggen.

Er komen 16 jonge mensen met een verstandelijke beperking wonen én 4 studenten van de Haagse Hogeschool. Zij gaan samen met de bewoners activiteiten ondernemen. Verder maken we ook afspraken met de Haagse Hogeschool om aan elke bewoner een student te koppelen waarna ze als maatjes aan de slag gaan met diverse projecten in de wijk. Meer informatie over De Blauwe Parel leest u op www.deblauweparel.nl.

Start bouw

De bouw van het woon-winkelcomplex is in april 2021 gestart. De nieuwbouw wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2023. Rijswijk Wonen start het verhuurproces van de woningen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 op via Woonnet Haaglanden. De twee- en driekamerappartementen zijn voornamelijk bestemd voor senioren. Meer informatie is beschikbaar op www.rijswijkwonen.nl 

Duurzaam en natuurinclusief

De woningen zijn zeer energiezuinig door de toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarming, zonnepanelen en gebalanceerde ventilatie. De winkelruimten krijgen groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen. Ook aan de vogels en vleermuizen wordt gedacht. In de kopgevel komt een lettertekst met daarin nestkasten verwerkt.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Koploper worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Ontwikkelaar


Dura Vermeer Bouw Zuid West BVWilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief