homeProjectenWoon-winkelcomplex De Koploper (in ontwikkeling)

Woon-winkelcomplex De Koploper (in ontwikkeling) (Deelgebied Parkrijk I huur)

Woon-winkelcomplex De Koploper (in ontwikkeling)

De gemeente Rijswijk en Dura Vermeer realiseren in deelgebied Parkrijk een complex met 135 sociale seniorenhuurwoningen voor woningcorporatie Rijswijk Wonen. Rijswijk Wonen heeft de intentie om ongeveer 30 studio’s te verhuren aan Stichting De Blauwe Parel: een woon- en werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking, die willen wonen en werken in een vriendelijke en actieve omgeving. Ook vestigt een nieuw filiaal van supermarktketen Lidl Nederland zich in dit complex. De diversiteit en inclusiviteit zorgt ervoor dat Parkrijk een veelzijdige woonbuurt wordt.

Start bouw

De bouw van het woon-winkelcomplex is in april 2021 gestart. De nieuwbouw wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2023. Rijswijk Wonen start het verhuurproces van de woningen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 op via Woonnet Haaglanden. De twee- en driekamerappartementen zijn voornamelijk bestemd voor senioren. Meer informatie is beschikbaar op www.rijswijkwonen.nl 

Duurzaam en natuurinclusief

De woningen zijn zeer energiezuinig door de toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarming, zonnepanelen en gebalanceerde ventilatie. De winkelruimten krijgen groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen. Ook aan de vogels en vleermuizen wordt gedacht. In de kopgevel komt een lettertekst met daarin nestkasten verwerkt.


WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

Onderstaande kaart geeft een impressie van de wijk. De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en  kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (weg)werkzaamheden in deelgebied Parkrijk. 

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

Ontwikkelaar


Dura Vermeer Bouw Zuid West BVWilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief