homeDuurzaamDuurzame tuin

Duurzame tuin

Duurzame tuin

RijswijkBuiten is een wijk met zeer duurzame woningen, maar ook de openbare ruimte wordt zo duurzaam mogelijk ingericht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de openbare verlichting met LED-lampen en het regenwater van daken en straten dat direct naar het open water wordt geleid. Daarnaast is er ook veel mogelijk in uw eigen tuin. Denk bijvoorbeeld aan de verscheidenheid aan beplanting (bio-diversiteit), natuurlijke wateropvang van hemelwater, nest- en fourage gelegenheid voor vogels en waterdoorlatende verhardingen. Uiteraard draagt dit bij aan de duurzaamheid van deze wijk en uw eigen leefomgeving.

Gratis duurzame tuinontwerpen

De studenten van de opleiding ‘Outdoor Design’ van het Wellantcollege mbo hebben in het kader van een leeropdracht een aantal tuinontwerpen gemaakt voor de (toekomstige) bewoners van RijswijkBuiten. De ontwerpen verschillen uiteraard niet alleen van gebruiksmogelijkheden en de keuze van materialen en toepassing van groen, maar ook is rekening gehouden met diverse budgetten. Uiteraard hopen wij dat u met de tuinontwerpen geïnspireerd raakt voor de aanleg van uw duurzame eigen tuin.

Bent u geïnteresseerd in één van de tuinontwerpen voor uw eigen tuin? De ontwerpen van het Wellantcollege mbo in Rijswijk worden u gratis ter beschikking gesteld. De ontwerpen zijn te downloaden via deze pagina. 

 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief