De Berken I De Entree (Huur)

De Berken I deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Sociale huur

Status: In aanbouw

Aanbod: 28 sociale huurappartementen en nieuwbouw gezondheidscentrum RijswijkBuiten

Woonoppervlakten:  Circa 58 tot 73 m²

De Berken maakt onderdeel uit van nieuwbouwproject De Entree in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. Naast appartementengebouw De Berken (6 verdiepingen) wordt er in project De Entree een tweede appartementengebouw, De Beuken, gerealiseerd dat bestaat uit 32 koopappartementen (7 verdiepingen). De appartementengebouwen worden gerealiseerd aan de Laan van ’t Haantje in deelgebied Parkrijk in de RijswijkBuiten. 

28 SOCIALE HUURWONINGEN VOOR SENIOREN

Vidomes realiseert de 28 sociale twee- en driekamerappartementen voor senioren in appartementengebouw De Berken. De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor zowel huurders die doorstromen vanuit een grotere woning naar een appartement en senioren met een zorgbehoefte. De appartementen komen boven het gezondheidscentrum, in de nabijheid van andere nieuwe voorzieningen in de wijk zoals een supermarkt en het groene en waterrijke Wilhelminapark. Een ideale ligging voor deze doelgroep. 

GEZONDHEIDSCENTRUM RIJSWIJKBUITEN

Op de begane grond van De Berken wordt een gezondheidscentrum gevestigd. Naar verwachting kan ‘Gezondheidscentrum RijswijkBuiten’ in het eerste helft van 2024 in gebruik worden genomen door de huurders van het huidige gezondheidscentrum RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg in deelgebied Sion. Hiermee nemen zij hun intrek in de definitieve vestiging. Het gezondheidscentrum wordt zeer energiezuinig gebouwd door de toepassing van hoogwaardige isolatie en warmtepompen.

DUURZAAM WONEN IN PARKRIJK RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten is een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaamheid. Alle woningen en het openbaar gebied in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo is de wijk gasloos, worden woningen verwarmd door een energiezuinige warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening ook goed voor de portemonnee.   In deelgebied Parkrijk, waar de appartementen in De Berken worden gebouwd, worden de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten een stap verder gebracht. Zo stroomt regenwater via een bovengronds afwatersysteem af naar omliggend water en kunnen bewoners gebruik straks maken van duurzame deelmobiliteit.

SLIM OP WEG DANKZIJ DEELMOBILITEIT

In Parkrijk heeft elke woning één parkeerplaats en 0,3 parkeerplaats voor bezoekers. Om te voorzien in de mobiliteitsbehoefte worden mobiliteitspunten, zogenaamde Hely Hubs, gerealiseerd op centrale plekken in de wijk. Hier zijn (elektrische) deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar, die door alle bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt. Zo stimuleren we het gebruik van deelauto’s en -fietsen en dragen we bij aan de duurzaamheid én leefbaarheid van Parkrijk. Lees alles over deelmobiliteit in RijswijkBuiten.

Impressie appartementengebouwen De Berken (links) en De Beuken (rechts) in De Entree aan de Laan van ’t Haantje in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten.

VERHUUR

De sociale twee- en driekamerhuurappartementen in De Berken worden verhuurd: een deel via de seniorenmakelaar aan bewoners die een grote sociale huurwoning achterlaten, een deel aan bewoners met een lichte zorgvraag en een deel wordt aangeboden via de website van  Woonnet Haaglanden onder vermelding van het adres ‘Keizersmantelstraat’. De woningen zijn inmiddels door Vidomes verhuurd. Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen in RijswijkBuiten. Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Let op: na aanmelding ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een bevestiging om uw aanmelding definitief te maken.

VRAGEN

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten neemt u contact op met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Berken worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

gerelateerd nieuws

Scroll naar boven