homeRijswijkBuitenSion

Sion

Sion

Deelgebied Sion is het eerst ontwikkelde deelgebied van RijswijkBuiten. In 2013 is gestart met de bouw van dit deelgebied. Inmiddels is er een buurt ontstaan met een grote diversiteit aan woningen.


Rijke geschiedenis

Sion kenmerkt zich door de rijke geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. De cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion. Kenmerkend voor de vroegere buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke (groene) basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion.

Voor ieder wat wils

In Sion treft u een grote diversiteit aan woningen aan. Zo is er altijd een woning te vinden die past bij uw woonwensen. De eengezinswoningen met tuin voeren de boventoon in diverse vormen en maten. Maar ook is er ruimte voor twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen opgenomen, zowel koop als huur.

Duurzaam

RijswijkBuiten mogen we een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaamheid noemen. Alle woningen worden, in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid. Kortom we bouwen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw!


Maak kennis met Sion

Maak via de Novo Sion kunstroute kennis met RijswijkBuiten. Deelgebied Sion kent een rijke geschiedenis die mede terugkomt in de wijk zoals die nu is. Audiotour ‘Novo Sion’ vertelt aan de hand van 16 kunstwerken ‘Novo Sion’, verhalen over de rijke geschiedenis van de wijk. De tour is bij uitstek geschikt om op interactieve wijze meer te weten te komen over de nieuwste wijk van Rijswijk.

Novo Sion

Het werk van beeldend kunstenaar Michiel Kluiters verwijst naar het klooster Sion dat hier ooit stond en bestaat uit 16 grove schijven die in de stoepen en straten van de wijk zijn geplaatst. In de schijven zijn voorstellingen afgebeeld van de geschiedenis van RijswijkBuiten, in een reliëf van cortenstaal en beton.

Downloaden

De route is te vinden in de app ‘Rondje Rijswijk’. Scan onderstaande QR-code of klik op de link om de app te downloaden in de Google Play Store.

 


Op de hoogte blijven

Voor een actueel overzicht van alle projecten verwijzen wij u graag naar de projectpagina’s op onze website. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in RijswijkBuiten? Meld u aan voor de RijswijkBuiten nieuwsbrief.

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief