Landelijk wonen in deelgebied Sion

Deelgebied Sion is het eerst ontwikkelde deelgebied van RijswijkBuiten. In 2013 is gestart met de bouw van dit deelgebied. Inmiddels is er een buurt ontstaan met een grote diversiteit aan woningen.

Rijke geschiedenis

Sion kenmerkt zich door de rijke geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. De cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion. Kenmerkend voor de vroegere buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke (groene) basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion.

Voor ieder wat wils

In Sion treft u een grote diversiteit aan woningen aan. Zo is er altijd een woning te vinden die past bij uw woonwensen. De eengezinswoningen met tuin voeren de boventoon in diverse vormen en maten. Maar ook is er ruimte voor twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen opgenomen, zowel koop als huur.

Deelgebied Sion. (Foto’s: Remie Kranendonck, 2021)

Maak kennis met Sion

Maak via de Novo Sion kunstroute kennis met RijswijkBuiten. Deelgebied Sion kent een rijke geschiedenis die mede terugkomt in de wijk zoals die nu is. Audiotour ‘Novo Sion’ vertelt aan de hand van 16 kunstwerken ‘Novo Sion’, verhalen over de rijke geschiedenis van de wijk. De tour is bij uitstek geschikt om op interactieve wijze meer te weten te komen over de nieuwste wijk van Rijswijk.

Novo Sion

Het werk van beeldend kunstenaar Michiel Kluiters verwijst naar het klooster Sion dat hier ooit stond en bestaat uit 16 grove schijven die in de stoepen en straten van de wijk zijn geplaatst. In de schijven zijn voorstellingen afgebeeld van de geschiedenis van RijswijkBuiten, in een reliëf van cortenstaal en beton.

Downloaden

De route is te vinden in de app ‘Rondje Rijswijk’. Scan onderstaande QR-code of klik op de link om de app te downloaden in de Google Play Store.

Deelgebied Sion (Foto’s: Remie Kranendonck, 2021)

Op de hoogte blijven

Voor een actueel overzicht van alle projecten verwijzen wij u graag naar de projectenpagina van RijswijkBuiten. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in RijswijkBuiten? Meld u aan voor de RijswijkBuiten nieuwsbrief.

Scroll naar boven