homeProjectenNieuwbouw Montessorischool Parkrijk

Nieuwbouw Montessorischool Parkrijk (Parkrijk | voorziening | onderwijs)

Nieuwbouw Montessorischool Parkrijk

Start nieuwbouw

Op woensdag 8 juli 2020 is de start van de nieuwbouw van Montessori Integraal Kindcentrum Parkrijk feestelijk gevierd. In de nieuwbouw wordt een basisschool met kinderopvang en een sportzaal gerealiseerd. Naar verwachting wordt de school in de zomervakantie van 2021 opgeleverd. Samen met de school en de kinderopvang sloeg wethouder Johanna Besteman (Onderwijs) een heipaal ter gelegenheid van de start van de bouw van de nieuwbouw in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. Ook hebben kinderen van de school en de kinderopvang een tijdscapsule met wensen voor hun nieuwe school en opvang begraven.

Het gebouw biedt huisvesting aan Librijn Openbaar Onderwijs (Openbare Montessorischool Parkrijk) en kinderopvang De Lange Keizer (dagopvang en buitenschoolse opvang). Het ontwerp van IKC Parkrijk sluit, met groepsruimtes met een beperkte omvang in combinatie met centrale open leerruimten, naadloos aan bij de onderwijsvisie van de school. Naast kinderopvang is er in het gebouw bovendien ruimte voor sport- en wijkfuncties. Op dit moment is Montessorischool Parkrijk gevestigd in een tijdelijke locatie aan de Van Rijnweg in deelgebied Sion in RijswijkBuiten. Door het combineren van onderwijs, opvang, sport en wijkfuncties fungeert het Kindcentrum in meerdere opzichten als centrale ontmoetingsplek in de wijk.

Toekomstbestendig schoolgebouw

IKC Parkrijk wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. In de nieuwe duurzame woonwijk worden tot 2023 circa 3500 woningen gerealiseerd. In lijn met de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten wordt het gebouw voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, triple gevelbeglazing en deels voorzien van een groen dak. Hiermee voldoet het nieuwe schoolgebouw straks aan de eisen van Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).


Meer informatie

Voor meer informatie over Montessorischool IKC Parkrijk, verwijzen wij u graag naar de website van Librijn.

Hebt u aanvullende vragen over onderwijshuisvesting in de gemeente Rijswijk? Neem dan contact met de afdeling Jeugd, Onderwijs & Brede scholen via het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk (telefoonnummer 14 070) of via het contactformulier.


IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

Onderstaande kaart geeft een impressie van de wijk. De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en  kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de werkzaamheden-pagina pagina met actuele werkzaamheden in RijswijkBuiten. Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente adviseert iedereen die geïnteresseerd is om een woning te kopen in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.


Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief