Nieuwbouw Montessori Kindcentrum Parkrijk

Montessori Kindcentrum Parkrijk I deelgebied Parkrijk

Vrijdag 9 juli 2021 is Montessori Kindcentrum Parkrijk opgeleverd. De nieuwbouw biedt huisvesting aan Librijn Openbaar Onderwijs (Openbare Montessorischool Parkrijk) en kinderopvang De Lange Keizer (dagopvang en buitenschoolse opvang). Wethouder Johanna Besteman (onderwijs) overhandigde de sleutels van de nieuwbouw aan Anneloes van der Graaf (Montessorischool Parkrijk) en Tosca van der Knaap (kinderopvang De Lange Keizer).

Toekomstbestendig schoolgebouw

Het ontwerp van Montessori Kindcentrum Parkrijk sluit, met groepsruimtes met een beperkte omvang in combinatie met centrale open leerruimten, naadloos aan bij de onderwijsvisie van de school. Naast kinderopvang is er in het gebouw bovendien ruimte voor sport- en wijkfuncties. IKC Parkrijk wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. Hier wordt gebouwd aan de meest duurzame wijk van Nederland. Niet alleen in de woningen maar ook in het openbaar gebied en bij de bouw van voorzieningen in RijswijkBuiten is volop aandacht voor duurzaamheid. Zo is Montessori Kindcentrum Parkrijk voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en triple gevelbeglazing. Daarnaast is het dak bijna volledig gevuld met zonnepanelen. Hiermee voldoet het nieuwe schoolgebouw aan de eisen van Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)’.

Montessori Kindcentrum Parkrijk (2022, Remie Kranendonck)

Meer informatie

Voor meer informatie over Montessorischool Parkrijk, verwijzen wij u graag naar de website van Librijn.

Hebt u aanvullende vragen over onderwijshuisvesting in de gemeente Rijswijk? Neem dan contact met de afdeling Jeugd, Onderwijs & Brede scholen via het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk (telefoonnummer 14 070) of via het contactformulier.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt vanMontessori Kindcentrum Parkrijk worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws


Scroll naar boven