10 jaar RijswijkBuiten!

10 jaar thuis

RijswijkBuiten bestaat 10 jaar. Op 3 april 2013 ging in deelgebied Sion de eerste heipaal de grond in. Nu, precies 10 jaar later, is de wijk uitgegroeid tot een levendige wijk waar op dit moment zo’n 2000 duurzame woningen zijn gebouwd. Zonder gasaansluiting, maar met warmtepomp en zonnepanelen om duurzaam energie op te wekken. Voorbereid op de toekomst dus!

Starters, (jonge) gezinnen, senioren en ook bijzondere woonvormen hebben in RijswijkBuiten hun nieuwe thuis gevonden. De wijk groeit en bloeit, bewoners weten elkaar te vinden en organiseren (onder andere met verschillende verenigingen uit de wijk) allerlei activiteiten. In RijswijkBuiten spelen kinderen op straat die er zijn geboren en getogen. Het leven in de wijk ging tien jaar zijn gang en gaat anno 2023 gewoon door, thuis in RijswijkBuiten.

Niet alleen de bewoners wonen er goed, maar ook voor bomen, planten en dieren is RijswijkBuiten een fijne plek. Dieren vinden hun thuis bijvoorbeeld in een van de ruim 1.000 aangeplante bomen, het vele groen of in de nestkasten die tijdens de bouw van de woningen zijn ingemetseld.

Vier 10 jaar thuis in RIjswijkBuiten met ons mee!

Wij laten u hier graag kennismaken met de wijk en haar bewoners. Samen met de bewoners vertellen we jou daar de komende tijd meer over! Volg 10 jaar RijswijkBuiten op deze pagina en/of de social media van RijswijkBuiten.

Scroll naar boven