Speelplekken in RijswijkBuiten

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.  Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Onderstaande kaart biedt een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.

 1. Van Rijnweg – tijdelijk trapveld en toekomstig multifunctioneel sport- en speelveld: Het tijdelijk trapveld aan van Rijnweg (naast programmabureau RijswijkBuiten) is een bekende speel, sport- en ontmoetingsplek onder kinderen in Sion. Dit blijkt onder andere uit gesprekken met kinderen, ouders en lokale partners zoals Haaglanden Beweegt en de scholen uit de wijk. Daarom is medio 2021 besloten om deze tijdelijke locatie aan te wijzen als definitieve locatie voor een speel – en sportplek voor kinderen van 10 jaar en ouder. Natuurlijk zijn ook kinderen jonger dan 10 jaar van harte welkom. Op dit moment worden de plannen voor de speel -en sportplek op deze locatie uitgewerkt. In elk geval is het uitgangspunt om een multifunctionele sport- en speelplek te realiseren waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten en spelen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte. Lees verder…
 2. Mirabelle / Bonne Louise – speeltuin
 3. Anjelier  – speeltuin
 4. Jasmijn – natuurspeelplek
 5. Oleander / Lavendel – speeltuin
 6. Van der Venstraat – speeltuin
 7. Buitenplaats Syon – trapveld, jeu de boulesbaan en blotevoetenpad: Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. We nodigen iedereen uit om mee te doen! Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58. Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Meer informatie over Buitenplaats Syon vindt u onderaan deze pagina.
 8. Menagerie – speeltuin
 9. Ida Hooftstraat – speeltuin
 10. Oyevaerswey – speeltuin
 11. Wilhelminapark – speeltuin en zwemvijver
 12. Kindcentrum Buitenrijck – speelplek op het schoolplein
 13. Tuinen van Sion fase 12 – speeltuin
 14. Schoolplein tijdelijke school Parkrijk: In juli 2020 is, mede op initiatief van bewonerscommissie Parkrijk, een tafeltennistafel geplaatst in Parkrijk.  De tafeltennistafel is te vinden op het schoolplein van de tijdelijke school Parkrijk. Het schoolplein is na schooltijd toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt.
 15. Loofgang en Boomgaard: speeltuin met speeltoestel met glijbanen, een nestschommel en een tafeltennistafel voor de oudere kinderen.
 16. Schoolroute Parkrijk: Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe en autovrije straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Onderdeel hiervan is de schoolroute die van oost naar west loopt en er voor zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Op deze schoolroute komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoestellen en groenvoorzieningen tegen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina over de schoolroute.

 

Scroll naar top