homeBewonersSpeel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.  Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Onderstaande kaart biedt een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.

 1. Van Rijnweg – tijdelijk trapveld: Het tijdelijk trapveld is van 8:00 tot 20:00 uur toegankelijk.
 2. Mirabelle / Bonne Louise – speeltuin
 3. Anjelier  – speeltuin
 4. Jasmijn – natuurspeelplek
 5. Oleander / Lavendel – speeltuin: Op woensdag 1 juli 2020 is er aan huidige speelplek aan de Lavendel en Oleander een tafeltennistafel toegevoegd.
 6. Van der Venstraat – speeltuin
 7. Buitenplaats Syon – trapveld, jeu de boulesbaan en blotevoetenpad: Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. We nodigen iedereen uit om mee te doen! Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58. Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Meer informatie over Buitenplaats Syon vindt u onderaan deze pagina.
 8. Menagerie – speeltuin
 9. Ida Hooftstraat – speeltuin
 10. Oyevaerswey – speeltuin
 11. Wilhelminapark – speeltuin en zwemvijver
 12. Kindcentrum Buitenrijck – speelplek op het schoolplein
 13. Tuinen van Sion fase 12 – speeltuin
 14. Parelgraslaan/Beemdgrasstraat – tafeltennistafel: Omdat Parkrijk op dit moment in ontwikkeling is, zal de tafeltennistafel gedurende de voortgang van de bouwprojecten in Parkrijk worden verplaatst. Daarom krijgt ook de ondergrond van de tafeltennistafel een tijdelijk karakter. De tafeltennistafel wordt in eerste instantie gerealiseerd op de hoek van de Beemdgrasstraat en de Parelgraslaan, op dezelfde locatie waar in de toekomst project De Buitenparel wordt gerealiseerd. Zodra de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor project de Buitenparel starten, wordt er een nieuwe locatie voor de tafeltennistafel gezocht. Bij de keuze voor een nieuwe locatie wordt gekeken naar de veiligheid en de toegankelijkheid van de tafeltennistafel. Het kan daarom voorkomen dat er op een bepaald moment, in het kader van veiligheid, tijdelijk geen geschikte locatie voor de tafeltennistafel beschikbaar is.
 15. Loofgang en Boomgaard: Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen voor de inrichting van de speelplek op de hoek van de Loofgang en Boomgaard in Sion. In verband met de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan was het niet mogelijk om de beoogde fysieke inspiratiebijeenkomst te organiseren.  Daarom worden er momenteel drie ontwerpen uitgewerkt, aansluitend zullen wij de buurt uitnodigen om digitaal hun stem uit te brengen op het favoriete ontwerp. Na de zomervakantie 2020ontvangen bewoners hierover een brief op het huisadres.

Buitenplaats Syon

Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! 

Gerealiseerde initiatieven

Bewoners zijn met behulp van hulptroepen en Loket Stadskracht aan de slag gegaan. Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd.  Op koningsdag, 27 april 2019, is Buitenplaats Syon feestelijk ingewijd. Samen met Oranjevereniging Sion werd ook Koningsdag gevierd in RijswijkBuiten. Via een veelzijdig programma voor jong en oud, konden bezoekers  kennismaken met de Buitenplaats. In de zomer is er door buurtbewoners en maatschappelijk partners een sport- en speldag georganiseerd. 

Heeft u een initiatief voor Buitenplaats Syon?

We nodigen iedereen uit om mee te doen! Heeft u een tijdelijk initiatief voor Buitenplaats Syon en heeft u hulp nodig om het initiatief handen en voeten te geven? Neem dan contact op met Chanelle Llobera, gebiedsregisseur RijswijkBuiten, via cllobera@rijswijk.nl.  Afhankelijk van uw vraag, vervult Chanelle de rol van vraagbaak, wegwijzer, doorverwijzer of meedenker.

Waar kunt u Buitenplaats Syon vinden?

Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

 

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief