homeNieuwsSpeel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.  Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Onderstaande kaart biedt een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.

 1. Van Rijnweg – tijdelijk trapveld: Het tijdelijk trapveld is van 8:00 tot 20:00 uur toegankelijk.
 2. Mirabelle / Bonne Louise – speeltuin: de speeltuin aan de Mirabelle is op dit moment gedeeltelijk afgesloten in verband met de aanwezigheid van zandbijen in de speelbult. Zodra de zandbijen zijn uitgevlogen worden de hekken verwijderd.
 3. Anjelier  – speeltuin
 4. Jasmijn – natuurspeelplek
 5. Oleander / Lavendel – speeltuin: Vanaf 10 mei 2021 is deze speeltuin circa 4 weken gesloten. In verband met het verbeteren van de waterafvoer wordt een nieuwe drainage aangelegd. De ondergrond in de speeltuin wordt gespit en er worden nieuwe graszoden aangebracht zodat het water in de toekomst beter wegloopt en grasveld weer goed bespeelbaar is.
 6. Van der Venstraat – speeltuin
 7. Buitenplaats Syon – trapveld, jeu de boulesbaan en blotevoetenpad: Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. We nodigen iedereen uit om mee te doen! Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58. Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Meer informatie over Buitenplaats Syon vindt u onderaan deze pagina.
 8. Menagerie – speeltuin
 9. Ida Hooftstraat – speeltuin
 10. Oyevaerswey – speeltuin
 11. Wilhelminapark – speeltuin en zwemvijver
 12. Kindcentrum Buitenrijck – speelplek op het schoolplein
 13. Tuinen van Sion fase 12 – speeltuin
 14. Schoolplein tijdelijke school Parkrijk: In juli 2020 is, mede op initiatief van bewonerscommissie Parkrijk, een tafeltennistafel geplaatst in Parkrijk.  De tafeltennistafel is te vinden op het schoolplein van de tijdelijke school Parkrijk. Het schoolplein is na schooltijd toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt.
 15. Loofgang en Boomgaard: speeltuin met speeltoestel met glijbanen, een nestschommel en een tafeltennistafel voor de oudere kinderen.
 16. Schoolroute Parkrijk: Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe en autovrije straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Onderdeel hiervan is de schoolroute die van oost naar west loopt en er voor zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Op deze schoolroute komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoestellen en groenvoorzieningen tegen. Voor de inrichting van de speelzone in het Wilhelminapark en de schoolroute in Parkrijk RijswijkBuiten vragen we van 22 maart tot en met 6 april 2021 de hulp van de toekomstige gebruikers. Kijk voor meer informatie op: Denk mee over het ontwerp van speelplekken in Parkrijk en het Wilhelminapark – RijswijkBuiten


Buitenplaats Syon

Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! 

Gerealiseerde initiatieven

Bewoners zijn met behulp van hulptroepen en Loket Stadskracht aan de slag gegaan. Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd.  Op koningsdag, 27 april 2019, is Buitenplaats Syon feestelijk ingewijd. Samen met Oranjevereniging Sion werd ook Koningsdag gevierd in RijswijkBuiten. Via een veelzijdig programma voor jong en oud, konden bezoekers  kennismaken met de Buitenplaats. In de zomer is er door buurtbewoners en maatschappelijk partners een sport- en speldag georganiseerd. 

Heeft u een initiatief voor Buitenplaats Syon?

We nodigen iedereen uit om mee te doen! Heeft u een tijdelijk initiatief voor Buitenplaats Syon en heeft u hulp nodig om het initiatief handen en voeten te geven? Neem dan contact op met Chanelle Llobera, gebiedsregisseur RijswijkBuiten, via cllobera@rijswijk.nl.  Afhankelijk van uw vraag, vervult Chanelle de rol van vraagbaak, wegwijzer, doorverwijzer of meedenker.

Waar kunt u Buitenplaats Syon vinden?

Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

 

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief