Speelplekken in RijswijkBuiten

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.  Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Onderstaande kaart biedt een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.

 1. Speelplek in De Tuinen van Sion fase 12
 2. Krajicek Playground en speelplek aan de van Rijnweg: RijswijkBuiten krijgt eind 2022/begin 2023 een nieuwe sport- en speelplek. Dit wordt een ‘Krajicek Playground’, een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. Haaglanden Beweegt en de Krajicek Foundation gaan hier allerlei activiteiten organiseren. Naast een ‘Krajicek Playground’ komt er ook een nieuwe speelplek voor jonge kinderen, zodat jong én oud elkaar op dezelfde plek kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten en spelen.  Lees verder…
 3. Speelplek Mirabelle / Bonne Louise
 4. Speelplek Anjelier
 5. Natuurspeelplek Jasmijn
 6. Speelplek op schoolplein Kindcentrum Buitenrijck
 7. Speelplek Oleander / Lavendel
 8. Speelplek Van der Venstraat
 9. Wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion: hier ligt maar liefst 4.900 vierkante meter grond dat onbebouwd blijft vanwege de archeologische vondsten in die grond. Hier kunnen we een mooie plek creëren waar buurtbewoners (jong én oud) elkaar kunnen ontmoeten. Lees verder…
 10. Speelplek Loofgang en Boomgaard: speeltoestel met glijbanen, een nestschommel en een tafeltennistafel voor de oudere kinderen.
 11. Speelplek Menagerie
 12. Speelplek Ida Hooftstraat
 13. Speelplek Oyevaerswey
 14. Schoolplein tijdelijke school Parkrijk: In juli 2020 is, mede op initiatief van bewonerscommissie Parkrijk, een tafeltennistafel geplaatst in Parkrijk.  De tafeltennistafel is te vinden op het schoolplein van de tijdelijke school Parkrijk. Het schoolplein is na schooltijd toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt.
 15. Speelplek Ockenburger Tientweg: in juni 2022 is gestart met de aanleg van deze speelplek. Helaas is de (val)ondergrond tijdens het drogen beschadigd. Hierdoor moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Een deel van de speelplek in de Ockenburger Tientweg is geopend om te spelen. Om het grasveld staat op dit moment een bouwhek zodat het gras goed kan groeien. We verwachten dat de speelplek uiterlijk in de week van 25 juli helemaal open is. Via www.rijswijkbuiten.nl/werkzaamheden blijft u op de hoogte van de actuele planning. Deze speelplek wordt straks onderdeel van de school route Parkrijk. Kijk voor meer informatie op de projectpagina over de schoolroute.
 16. Dagpauwoogstraat – speelplek: Deze speelplek is in juni 2022 geopend en wordt straks onderdeel van de school route Parkrijk. Kijk voor meer informatie op de projectpagina over de schoolroute.
 17. Schoolplein IKC Parkrijk
 18. Wilhelminapark
Versie: 12-7-2022

 

Scroll naar boven