homeNieuwsSpeel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.  Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Onderstaande kaart biedt een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.

 1. Van Rijnweg – tijdelijk trapveld: Het tijdelijk trapveld is van 8:00 tot 20:00 uur toegankelijk.
 2. Mirabelle / Bonne Louise – speeltuin
 3. Anjelier  – speeltuin
 4. Jasmijn – natuurspeelplek
 5. Oleander / Lavendel – speeltuin: Op woensdag 1 juli 2020 is er aan huidige speelplek aan de Lavendel en Oleander een tafeltennistafel toegevoegd.
 6. Van der Venstraat – speeltuin
 7. Buitenplaats Syon – trapveld, jeu de boulesbaan en blotevoetenpad: Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. We nodigen iedereen uit om mee te doen! Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58. Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Meer informatie over Buitenplaats Syon vindt u onderaan deze pagina.
 8. Menagerie – speeltuin
 9. Ida Hooftstraat – speeltuin
 10. Oyevaerswey – speeltuin
 11. Wilhelminapark – speeltuin en zwemvijver
 12. Kindcentrum Buitenrijck – speelplek op het schoolplein
 13. Tuinen van Sion fase 12 – speeltuin
 14. Schoolplein tijdelijke school Parkrijk: In juli 2020 is, mede op initiatief van bewonerscommissie Parkrijk, een tafeltennistafel geplaatst in Parkrijk. Eerder stond de tafel op de hoek van de Beemdgrasstraat en de Parelgraslaan, op dezelfde locatie waar project De Buitenparel wordt gerealiseerd. De werkzaamheden op deze locatie gaan op zeer korte termijn starten. Aangezien de tijdelijke school onlangs is opgeleverd, is de tafeltennistafel in december 2020 verplaatst naar het schoolplein van de tijdelijke school Parkrijk. Het schoolplein is na schooltijd toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt.
 15. Loofgang en Boomgaard: Van 30 september tot en met 14 oktober 2020 konden bewoners van RijswijkBuiten stemmen op hun favoriete ontwerp voor de speelplek aan de Boomgaard in RijswijkBuiten. Voor deze speelplek zijn drie ontwerpen gemaakt. De keuze over welk ontwerp daadwerkelijk wordt gerealiseerd is overgelaten aan de buurt. Er zijn ruim 400 stemmen uitgebracht, waarbij ontwerp 2
  met zo’n 42 procent van de stemmen door de buurt als winnaar is gekozen. Het ontwerp bestaat uit een speeltoestel met glijbanen, een nestschommel en een tafeltennistafel voor de oudere kinderen. De nieuwe speelplek zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, in het eerste kwartaal van 2021 worden aangelegd. Wij houden u op de hoogte via de website van RijswijkBuiten.
 16. Schoolroute Parkrijk: Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe en autovrije straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Onderdeel hiervan is de schoolroute die van oost naar west loopt en er voor zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Op deze schoolroute komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoestellen en groenvoorzieningen tegen. Op dit moment worden de plannen voor de schoolroute verder uitgewerkt, ook de (toekomstig) bewoners van Parkrijk worden betrokken bij de inrichting van de schoolroute en de daarin opgenomen speelpleintjes.


Buitenplaats Syon

Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! 

Gerealiseerde initiatieven

Bewoners zijn met behulp van hulptroepen en Loket Stadskracht aan de slag gegaan. Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd.  Op koningsdag, 27 april 2019, is Buitenplaats Syon feestelijk ingewijd. Samen met Oranjevereniging Sion werd ook Koningsdag gevierd in RijswijkBuiten. Via een veelzijdig programma voor jong en oud, konden bezoekers  kennismaken met de Buitenplaats. In de zomer is er door buurtbewoners en maatschappelijk partners een sport- en speldag georganiseerd. 

Heeft u een initiatief voor Buitenplaats Syon?

We nodigen iedereen uit om mee te doen! Heeft u een tijdelijk initiatief voor Buitenplaats Syon en heeft u hulp nodig om het initiatief handen en voeten te geven? Neem dan contact op met Chanelle Llobera, gebiedsregisseur RijswijkBuiten, via cllobera@rijswijk.nl.  Afhankelijk van uw vraag, vervult Chanelle de rol van vraagbaak, wegwijzer, doorverwijzer of meedenker.

Waar kunt u Buitenplaats Syon vinden?

Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

 

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief