Tiny Forest I deelgebied Parkrijk

In deelgebied Parkrijk komt een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer 200 vierkante meter. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Naar verwachting wordt het Tiny Forest in het voorjaar van 2024 aangelegd.

Brengt mens en natuur bij elkaar

Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Naast de 200 vierkante meter groen komt er een verzamelplek met zitgelegenheid. De gemeente Rijswijk plant het Tiny Forest in Parkrijk o.a. in samenwerking met IVN Natuureducatie en basisschool- en kinderopvang IKC Parkrijk. Het Tiny Forest komt namelijk om de hoek van IKC Parkrijk. De kinderen gaan onder andere tuinieren en natuurles volgen in het Tiny Forest. Dit biedt de kinderen een hele andere beleving dan les krijgen met plaatjes in de klas. Je ziet, voelt en ruikt de planten en je ziet de diertjes die er leven. Ook (toekomstig) buurtbewoners van Parkrijk worden betrokken bij het Tiny Forest.

Locatie Tiny Forest in Parkrijk

De natuur dichterbij

IVN werkt samen met gemeenten aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Rijswijk is geselecteerd als één van de zestien Tiny Forest partnergemeenten in Zuid-Holland. In totaal komen er dankzij deze regeling 48 Tiny Forests bij in Zuid-Holland. Het aantal minibossen in de provincie groeit daardoor tot meer dan zestig in totaal. Dit Tiny Forest is de eerste in Rijswijk, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, het Hoogreemraadschap van Delfland en Wonen à la Carte. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl.

GerelAteerd nieuws

Scroll naar top