Tiny Forest I deelgebied Parkrijk

In deelgebied Parkrijk komt een Tiny Forest. Dit is een mini bos van ongeveer 200 vierkante meter. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Naar verwachting wordt het Tiny Forest in het najaar van 2023 aangelegd.

Brengt mens en natuur bij elkaar

Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Naast de 200 vierkante meter groen komt er een verzamelplek met zitgelegenheid. De gemeente Rijswijk plant het Tiny Forest in Parkrijk o.a. in samenwerking met IVN Natuureducatie en basisschool en kinderopvang Montessori Kindcentrum Parkrijk. Het Tiny Forest komt namelijk om de hoek van Montessori Kindcentrum Parkrijk. De kinderen gaan onder andere tuinieren en natuurles volgen in het Tiny Forest. Dit biedt de kinderen een hele andere beleving dan les krijgen met plaatjes in de klas. Je ziet, voelt en ruikt de planten en je ziet de diertjes die er leven. Ook (toekomstig) buurtbewoners van Parkrijk worden betrokken bij het Tiny Forest.

Waar komt het Tiny Forest in Parkrijk?

Het Tiny Forest komt in de autovrije Distelvlinderstraat in Parkrijk. De locatie van het Tiny Forest ziet u bij de pijl in de kaart hieronder. Als alles volgens planning verloopt wordt het Tiny Forest in het najaar van 2023 aangelegd.

Locatie Tiny Forest in Parkrijk

Waarom komt er een Tiny Forest in Parkrijk?

Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Naast de 200 vierkante meter groen komt er bij het Tiny Forest namelijk een verzamelplek met zitplaatsen.

Het Tiny Forest aan de Distelvlinderstraat is een samenwerkingsproject tussen Gemeente Rijswijk, IVN Natuureducatie en Montessorischool Parkrijk. De schoolkinderen gaan onder andere natuurlessen in en over het Tiny Forest volgen. Hun leerkrachten worden opgeleid zodat zij weten hoe ze regelmatig les kunnen geven in het Tiny Forest.

Het Tiny Forest in Parkrijk wordt gefinancierd door gemeente Rijswijk, Hoogheemraadschap Delfland, Wonen a la Carte en de Cofra Foundation. Zie voor meer informatie ook www.ivn.nl/tinyforest.

Meedenken

Via Samen.Rijswijk.nl/tinyforest kunt u meedenken over hoe het Tiny Forest in Parkrijk eruit moet komen te zien.


GerelAteerd nieuws

Scroll naar boven