Rijswijkse handtekening voor deelname woonfonds RijswijkBuiten gezet

Foto: ondertekening woonfonds door wethouders Johanna Besteman en Jeffrey Keus (Erwin Dijkgraaf)

Op 30 november 2021 ondertekende wethouder Johanna Besteman (Wonen) het inschrijfformulier waarmee de gemeente Rijswijk haar deelname in het woonfonds RijswijkBuiten officieel indient bij de beheerder, Vastgoed Syndicering Nederland n.v. (VSN). Met de inschrijving is een nieuwe mijlpaal bereikt voor de aankomende oprichting van het woonfonds medio december 2021. Vanuit dit fonds worden in Rijswijk nieuwe woningen in het middenhuur segment gerealiseerd. Ook worden de huren op de langere duur gematigd en wordt doorstroming vanuit de sociale huur wordt bevorderd.

De gemeente Rijswijk zal voor 25% in het fonds deelnemen én investeren, waarmee zij het belang van de bouw van middenhuurwoningen in Rijswijk onderstreept. Ook Dura Vermeer neemt deel aan het woonfonds.

“Vandaag is een mijlpaal bereikt”, benadrukt verantwoordelijk wethouder Wonen Johanna Besteman. “Het fonds gaat eindelijk daadwerkelijk starten. We gaan het als gemeente mogelijk maken om binnen een jaar 100 betaalbare huurwoningen toe te voegen voor Rijswijkers met een middeninkomen. Deze inkomensgroep zit al een lange tijd met de vingers tussen de deur op de huidige woningmarkt. Want ze verdienen te veel voor een sociale huur maar niet genoeg om een woning te kopen. Er heerst crisis op de huidige woningmarkt en daarom ben ik extra tevreden dat het ons wel lukt om het woonaanbod te vergroten met betaalbare vrije sectorhuurwoningen.”

‘In RijswijkBuiten bouwen we niet alleen aan een duurzame woonwijk, maar ook aan een inclusieve en diverse wijk waar iedereen zich thuis voelt. Van royale vrijstaande woningen, eengezinswoningen tot aan beneden-bovenwoningen, woongroepen en appartementen (eventueel gecombineerd met zorg), het is allemaal te vinden in RijswijkBuiten. Zowel koop, vrije sector als sociale huur. Ik ben trots dat het woonfonds RijswijkBuiten de toevoeging van middenhuurwoningen in RijswijkBuiten mogelijk maakt’, aldus wijkwethouder Keus (Financiën en RijswijkBuiten).

START BOUW VAN DE EERSTE WONINGEN

In januari 2022 gaat de schep in de grond en start de bouw van de 38 eengezinswoningen en 62 appartementen in RijswijkBuiten. De oplevering wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht. Op dit moment is het nog niet mogelijk om u in te schrijven voor deze woningen. Dit kan pas in aanloop naar de oplevering van de woningen, naar verwachting in het najaar van 2022. Via https://www.rijswijkbuiten.nl/woonfonds en de digitale nieuwsbrief van RijswijkBuiten blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Scroll naar boven