homeNieuwsAfval

Afval

Afval

Het Nieuwe Inzamelen

In RijswijkBuiten is ‘Het Nieuwe Inzamelen’ van toepassing. Uw groente-, fruit- en tuinafval, oude kranten en plastic verpakkingen en drinkpakken zijn eigenlijk geen afval, maar grondstoffen die nog een keer gebruikt kunnen worden. Met ‘Het Nieuwe Inzamelen’ willen wij het voor u makkelijker maken om uw afval te scheiden. RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk in ontwikkeling. het kan daardoor voorkomen dat nog niet iedere straat op ‘Het Nieuwe Inzamelen’ is ingericht.

Eengezinswoningen

  • Restafval: ondergrondse container
  • PMD (Plastic, Metaal en Drinkverpakkingen): minicontainer (bruin)
  • GFT (Groente, Fruit en Tuinafval): minicontainer (groen)
  • Papier: minicontainer (blauw)

In de nabijheid van uw woning vindt u verzamelpunten voor de minicontainers. Deze zijn zodanig gesitueerd dat zij vanaf de gezamenlijke parkeerterreinen snel bereikbaar zijn. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de containers in de achtertuinen worden bewaard.

  • Per inzamellocatie zijn er twee parkeerplaatsen gereserveerd. Deze moeten vrij worden gehouden op de dag dat de containers worden geleegd. Deze locaties worden aangeduid met een bord.Een overzicht van de locaties en de ophaaldagen is de vinden in de digitale huisvuilkalender van Avalex
  • Zorg ervoor dat er geen vuilnis naast de containers staat en haal de containers indien mogelijk direct na het legen weer op. Alleen op deze manier houden we de wijk schoon en  leefbaar.

Appartementen:

Voor de appartementen gaat het om meerdere afvalsoorten:

  • Restafval: ondergrondse container
  • PMD (Plastic, Metaal en Drinkverpakkingen): ondergrondse container
  • GFT (Groente, Fruit en Tuinafval): ondergrondse container
  • Papier: ondergrondse container

Avalex pas

De Avalex-pas geeft toegang tot de milieustraat. De ondergrondse containers voor restafval en GFT worden op termijn afgesloten. Dan kunt u alleen nog toegang krijgen tot deze containers door middel van de Avalex-pas.

De Avalex App, wel zo handig!

Met de Avalex App regelt u in een handomdraai al uw afvalzaken. U hebt de afvalkalender altijd bij de hand en u ontvangt een berichtje als Avalex op een andere dag langskomt. Dat is handig! Ook het maken van een melding is nu heel eenvouding. Maak een foto en deel hem in de app. Het invullen van de locatie is niet nodig, want de app ziet waar u bent. Een melding is dus snel gemaakt. Verder helpt de app u bij het maken van een grofvuilafspraak en het aanvragen van uw Avalexpas. Ook vindt u er het laatste nieuws en de afvalscheidingswijzer. Download de Avalex app in de Google Play Store of de Apple App Store.


Grofvuil

Grofvuil is alles wat niet in uw container past en niet voor kringloop in aanmerking komt. U kunt hierbij denken aan grof huishoudelijk afval, kapotte meubels, een fietswrak of elektrische apparaten zoals een televisie of computer. Grofvuil kunt u brengen naar de afvalbrengstations van Avalex (Den Haag: Laan van ‘s-Gravenmade 9, 2495 BD of Delft: Voltaweg 11, 2627 BD). Vergeet hierbij uw Avalexpas niet. Alle bewoners van een nieuwbouwwoning ontvangen automatisch een pas van Avalex. Tevens is het mogelijk om de pas zelf via de website van Avalex aan te vragen.

Bent u niet in de gelegenheid om grofvuil weg te brengen, dan kunt u het ook laten ophalen. Het is niet toegestaan grofvuil buiten te zetten zonder afspraak. U kunt online een afspraak maken via de website van Avalex.


Tuingrond

Indien u van plan bent uw tuin voor een deel af te (laten) graven dient u zelf zorg te dragen voor het afvoeren van de overtollige grond. Er is geen gronddepot waar u deze grond kwijt kunt.


Riool

In RijswijkBuiten met enige regelmaat te maken met storingen die zijn veroorzaakt door voorwerpen en stoffen die niet in het riool thuishoren. Die kunnen veel schade veroorzaken, zoals verstoppingen bij u thuis, vastgelopen pompen en verstopte roosters. Bovendien zijn sommige chemische stoffen, zoals medicijnen en verf, niet of nauwelijks uit het water te verwijderen. Wij vinden een schoon en goedwerkend riool belangrijk. In een schoon riool stroomt het water goed weg en is de kans op overlast door verstoppingen zo klein mogelijk. Door het riool alleen te gebruiken waarvoor het is bedoeld, kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan een goed werkend riool, het verminderen van de reparatiewerkzaamheden en daarmee het zo laag mogelijk houden van de gemeentelijke belastingen (rioolheffing en verontreinigingsheffing). In de folder, die u kunt downloaden op deze pagina, kunt u meer informatie vinden over welke zaken wel en niet in het riool thuishoren.


Afvalscheidingswijzer

Benieuwd hoe u uw afval kunt recyclen? Milieu Centraal heeft een afvalscheidingswijzer ontwikkeld die via een zoekwoord een advies geeft over hoe een product het beste kan worden weggegooid. De afvalscheidingswijzer kunt u vinden op www.afvalscheidingswijzer.nl, en is ook te downloaden als app in de App Store en Google Play Store.


Vragen

Op www.avalex.nl vindt u meer informatie en tips hoe u afval zo goed mogelijk kan scheiden. Ook vindt u daar antwoorden op veel gestelde vragen. Voor vragen of opmerkingen over het nieuwe inzamelbeleid, de ophaallocaties of de dagen/tijden dat het afval wordt opgehaald kunt u terecht bij Avalex. Avalex is bereikbaar op 0900-0507 of via www.avalex.nl.

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief