homeRijswijkBuitenParkrijk

Parkrijk

Parkrijk

Het tweede deelgebied waarmee we in RijswijkBuiten aan de slag gaan is Parkrijk (voorheen ’t Haantje). Gelegen naast Sion en aan de voet van het Wilhelminapark. En dit prachtige groene park vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp voor Parkrijk; de gezamenlijke tuin voor de (toekomstige) bewoners. Niet zomaar een tuin, maar één van maar liefst 150 hectare groot!

Wonen langs lange lanen

We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: diverse lanen met woningen vormen het verlengde van het park. Langs lange lanen staat straks een divers aanbod aan eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, als ook vrijstaande woningen. Uiteraard met een eigen ruime tuin waarvan u kunt genieten. Maar ook  appartementen krijgen een plek in dit gebied. De architectuur zal een ander uiterlijk krijgen dan u tot nu toe heeft gezien in Sion. Zodoende krijgt ieder deelgebied zijn eigen karakter. Uiteraard kunt u een zeer gevarieerd aanbod verwachten in diverse prijsklassen, zowel koop als huur en met diverse keuzemogelijkheden.

Toekomstige ontwikkeling van Parkrijk

Op 23 januari heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak over het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”. DSM had beroep aangetekend omdat zij van mening is dat er onvoldoende milieuruimte zou zijn tussen de te bouwen woningen in Parkrijk en de grens van het bedrijfsterrein in Delft.  Het bestemmingsplan is door de uitspraak van de Raad van State geheel onherroepelijk in werking getreden. Dat betekent dat DSM in het ongelijk is gesteld en de bouw van Parkrijk nu in volle kracht door gaat. Op dit moment wordt gekeken naar de planning. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor de start verkoop van een aantal woningbouwprojecten. Deze gaan naar verwachting voor de zomer in verkoop.

Aanvullende informatie hierover volgt binnenkort via de website en de nieuwsbrief van RijswijkBuiten.

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief