homeRijswijkBuitenParkrijk

Parkrijk

Parkrijk

Het tweede deelgebied waarmee we in RijswijkBuiten aan de slag gaan is Parkrijk (voorheen ’t Haantje). Gelegen naast Sion en aan de voet van het Wilhelminapark. En dit prachtige groene park vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp voor Parkrijk; de gezamenlijke tuin voor de (toekomstige) bewoners. Niet zomaar een tuin, maar één van maar liefst 150 hectare groot!

Aan de voet van het Wilhelminapark

We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: diverse lanen met woningen vormen het verlengde van het park. Langs lange lanen staat straks een divers aanbod woningen. Uiteraard met een eigen ruime tuin waarvan u kunt genieten. Maar ook  appartementen krijgen een plek in dit gebied. De architectuur zal een ander uiterlijk krijgen dan u tot nu toe heeft gezien in Sion. Zodoende krijgt ieder deelgebied zijn eigen karakter. Uiteraard kunt u een zeer gevarieerd aanbod verwachten in diverse prijsklassen, zowel koop als huur en met diverse keuzemogelijkheden.

Ontwikkeling Parkrijk

Op 23 januari heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak over het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”. DSM had beroep aangetekend omdat zij van mening is dat er onvoldoende milieuruimte zou zijn tussen de te bouwen woningen in Parkrijk en de grens van het bedrijfsterrein in Delft.  Het bestemmingsplan is door de uitspraak van de Raad van State geheel onherroepelijk in werking getreden. Dat betekent dat DSM in het ongelijk is gesteld en de bouw van Parkrijk nu in volle kracht door gaat.

 

Nieuwe plannen

Op dit moment worden de bouwplannen voor Parkrijk opnieuw vormgegeven. Op de open dag van 6 juli jl. is een doorkijkje geboden in de nieuwe plannen. Voor meer informatie over de actuele plannen in Parkrijk (De Linden, De Wilgen, De Lanen en Park van Rodenburg), verwijzen wij u naar de projectpaginas.

 

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief