Parels aan het Groen fase 1 I deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Koop

Status: Alle woningen zijn verkocht.

Soort woningen: Eengezinswoningen

Aantal woningen: 17

Parels aan het Groen wordt gebouwd aan de centrale parksingel in Parkrijk. Er komen 17 rijwoningen in twee woningtypes: woningtype ‘Pracht’ (9 woningen) en Woningtype ‘Praal’ (8 woningen).

Woningtype Pracht

De 9 rijwoningen in woningtype ‘Pracht’ worden gebouwd aan de oostzijde van de parksingel. Aan de voorzijde van deze woningen zal een speelzone worden gerealiseerd. De speelzone op de onderstaande afbeelding is een impressie. De inrichting van de speelzone moet nog nader worden bepaald. De woningen zijn te koop vanaf €515.000,- V.O.N.

8 rijwoningen woningtype ‘Pracht’ in het verlengde van de Raaigrasstraat. (impressie links: zicht vanaf de westzijde van de parksingel, impressie rechts: zicht vanaf de Lanen fase 3).

Woningtype Praal

De 8 rijwoningen in woningtype ‘Praal’ worden gebouwd aan het verlengde van de Raaigrasstraat, aan de westzijde van de parksingel. De woningen zijn te koop vanaf €560.000,- V.O.N.

9 rijwoningen woningtype ‘Praal’ aan de oostzijde van de parksingel (impressie links: zicht vanaf De Lanen fase 3, impressie rechts: zicht vanaf de Ockenburger Tientweg (t.h.v. project Park van Rodenburg)).

De woningen in de eerste fase van Parels aan het Groen worden zéér compleet aangeboden:

 • Inclusief keukencheque
 • Inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk
 • Inclusief zonnepanelen
 • Gasloos wonen door middel van een bodemwarmtepomp
 • Inclusief Triple HR+++ glas
 • Inclusief vloerverwarming op de begane grond en verdieping
 • Inclusief sedum(groene) daken op de bergingen
 • Natuurinclusief wonen! Meerdere woningen krijgen een nestkast in de gevel
 • Deel van het hemelwaterafvoer wordt geborgen op eigen kavel
 • Voortuinen worden mee aangelegd, koper kan zelf kiezen uit een type voortuin tijdens de gesprekken met kopersbegeleiding
 • Energie-neutrale woningen, klaar voor de toekomst! Dus nóg zuiniger dan de BENG-normering.

Erfpacht mogelijk

In RijswijkBuiten, en dus ook project Parels aan het Groen is het mogelijk om bij het kopen van uw woning de grond niet direct te kopen, maar als het ware te ‘huren’ van de gemeente Rijswijk. U krijgt in dat geval de grond in erfpacht, waarvoor u een zogenaamd erfpachtcanon betaalt. De erfpachtovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Groot voordeel is dat het erfpachtcanon, net als de hypotheekrente, aftrekbaar is! En u behoudt het recht om in een later stadium de grond alsnog te ‘kopen’. Kijk voor meer informatie over erfpacht op www.rijswijkbuiten.nl/erfpacht. In de bijlage hieronder leest u twee voorbeeldberekeningen voor erfpacht. Meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor de woningen in Parels aan het Groen fase 1 leest u op www.roosdomtijhuis.nl/aanbod/project/parels-aan-het-groen-te-rijswijk#financiering.  

IN DE OMGEVING VAN Parels aan het groen

Parels aan het Groen wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van Parels in het Groen wordt in meerdere fasen gebouwd. Ten noorden van Parels aan het Groen fase 1 verrijzen straks de tweede en derde fase van Parels aan het Groen. Hier komen naar verwachting meerdere woonblokken met waterwoningen en eengezinswoningen met maximaal twee tot drie bouwlagen. Ten zuiden van Parels in het Groen worden in De Lanen fase 3 18 eengezinswoningen gebouwd. Verderop wordt gebouwd aan project De Entree, bestaande uit 2 appartementen complexen van 7 etages: De Beuken en De Berken. Op de begane grond van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek. Naast appartementengebouw De Beuken is op dit moment de Tijdelijke school Parkrijk te vinden. Deze tijdelijke huisvesting blijft tot 2030 in gebruik als school en kinderopvang. Na 2030 wordt deze locatie herontwikkeld. 

Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie aan de Laan van ’t Haantje en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van Montessori Kindcentrum Parkrijk. In het eerste kwartaal van 2023 opent de Lidl supermarkt in woon-winkelcomplex De koploper haar deuren. In dit complex komen bovendien een aantal dagwinkels en een wijkontmoetingsplaats. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden.

Digitale kaart

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Parels in het Groen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. 

DUURZAAM WONEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in Parels in het Groen geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Bovengrondse waterafvoer

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier stroomt het regenwater van de daken en wegen boven de grond af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water.

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in het nieuwe deel van Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk wordt op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd, waar bewoners van Parkrijk de deelmobiliteit kunnen huren. Meer informatie, onder andere over de (toekomstige) locaties van de Hely Hubs, leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

Beschikbaarheid woningen

Alle woningen in Parels aan het groen zijn verkocht.

MEER INFORMATIE

Meer informatie leest u op de website van Roosdom Tijhuis. Voor vragen over de woningen in Parels aan het Groen fase 1 kunt u contact opnemen met:

Frisia Makelaars, via:
Telefoonnummer: 
070-3420101
E-mail: 
nieuwbouw@frisiamakelaars.nl

Olsthoorn makelaars, via
Telefoon: 
 070-3084656
E-mail: 
info@olsthoornmakelaars.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen in RijswijkBuiten, waaronder project Parels aan het Groen fase 1 Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Let op: na aanmelding ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een bevestiging om uw aanmelding definitief te maken.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Parels aan het Groen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven