De Lanen fase 3 I deelgebied Parkrijk

Projectinformatie

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Koop

Status: In verkoop van woensdag 29 juni 2022 tot maandag 11 juli 2022 12.00 uur

Soort woningen: Eengezinswoningen (herenhuizen)

Aantal woningen: 18

Woonoppervlakten:  circa 148 tot ruim 166 m²

Aan de centrale parksingel in deelgebied Parkrijk worden 18 herenhuizen ontwikkeld. De woningen hebben een breedtemaat van 5,4 meter en beschikken over drie woonlagen. Twee hoekwoningen beschikken zelfs over een uitbouw aan de zijkant van de woning waardoor deze woningen voor dat deel van de woonkamer extra breed zijn. De woonoppervlaktes variëren van circa 148 tot ruim 166 m². Negen herenhuizen hebben een tuin op het zuidwesten, de andere negen tuinen zijn gelegen op het noordoosten.

Naast ruim zijn de woningen ook erg duurzaam met een hoge ambitie op gebied van energie, natuurinclusief en comfort. De woningen voldoen aan het BENG-label (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en zijn gasloos waardoor u een lage energierekening heeft. De Lanen fase 3 wordt gebouwd aan de groene en waterrijke parksingel van deelgebied Parkrijk. De straten aan de centrale parksingel zijn autovrij. Het water en het aangrenzende groen verbinden het Wilhelminapark met deelgebied Parkrijk. Door het integreren van nestkasten en groen in het ontwerp sluiten de woningen aan op de parkachtige omgeving.

IN DE OMGEVING VAN DE Lanen Fase 3

De Lanen fase 3 wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van De Lanen fase 3 wordt in meerdere fasen gebouwd. Ten zuiden van Lanen fase 3 komt project De Entree, bestaande uit 2 appartementen complexen van 7 etages: De Beuken en De Berken. In De Berken realiseert Vidomes 28 sociale twee- en driekamerappartementen voor senioren met eventueel een zorgbehoefte. Op de begane grond van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek. Naast appartementengebouw De Beuken is op dit moment de Tijdelijke school Parkrijk te vinden. Deze tijdelijke huisvesting blijft tot 2030 in gebruik als school en kinderopvang. Na 2030 wordt deze locatie herontwikkeld. 

Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie aan de Laan van ’t Haantje en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. Ook is gestart met de bouw van een woon-winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels, dat naar verwachting in 2023 worden opgeleverd. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden. 

Digitale kaart

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Lanen fase 3 worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. 

Impressie De Lanen fase 3

DUURZAAM WONEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in De Lanen fase 3 geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Bovengrondse waterafvoer

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier stroomt het regenwater van de daken en wegen boven de grond af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water.

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in het nieuwe deel van Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk wordt op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd, waar bewoners van Parkrijk de deelmobiliteit kunnen huren. Meer informatie, onder andere over de (toekomstige) locaties van de Hely Hubs, leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

Verkoop

Vanaf woensdag 29 juni tot en met maandag 11 juli 2022 12.00 uur is het mogelijk om in te schrijven voor de verkoop van 18 herenhuizen in De Lanen fase 3 in RijswijkBuiten. De verkoopdocumenten zoals de plattegronden, technische omschrijving, prijslijst en contractstukken van alle 18 woningen vindt u op www.parkrijk-delanen.nl onder ‘verkoopdocumentatie‘. Via deze website kunt u zich inschrijven voor een woning van uw voorkeur.

  • Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 11 juli 2022, tot 12.00 uur. Inschrijvingen die na 12.00 uur worden ontvangen komen achteraan op de reservelijst.
  • Bij de inschrijving dient een financiële verklaring te worden toegevoegd waaruit blijkt dat u de koopsom van de woning van uw keuze kunt voldoen. Het opgeven van een financiële check is een voorwaarde voor toewijzing. Deze financiële verklaring kunt u bij iedere financieel adviseur opvragen.
  • Wanneer u een woning toegewezen hebt gekregen neemt één van de makelaars van Frisia Makelaars of Olsthoorn Makelaars uiterlijk dinsdag 12 juli 2022 contact met u op om u hiervan op de hoogte te brengen en direct een optiegesprek in te plannen.

Meet en greet

Mocht u na het bekijken van de verkoopdocumentatie nog vragen hebben, dan bent u van harte welkom tijdens de Meet & Greet op woensdag 6 juli van 16.30-19.00 uur in het informatiecentrum van RijswijkBuiten (Van Rijnweg 3b). Aanmelden voor de Meet & Greet kan via www.parkrijk-delanen.nl.

Impressie De Lanen fase 3, zicht richting Laan van ’t Haantje met appartementencomplexen van de Entree op de achtergrond.

MEER INFORMATIE

Kunt u niet naar de Meet & Greet op woensdag 6 juli 2022, maar heeft u wel vragen? Voor vragen over de woningen in De Lanen fase 3 kunt u contact opnemen met:

Frisia Makelaars, via:
Telefoonnummer:
070-3420101
E-mail:
nieuwbouw@frisiamakelaars.nl

Olsthoorn makelaars, via
Telefoon: 
 070-3084656
E-mail: 
info@olsthoornmakelaars.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Lanen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie. De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar top