Start verkoop Parels aan het Groen op 29 maart 2023

Op woensdag 29 maart 2023 om 17.00 uur start de verkoop van 17 eengezinswoningen in Parels aan het Groen. U kunt zich vanaf dat moment via de website van Roosdom Tijhuis inschrijven voor een woning. Dit kan tot woensdag 5 april 12.00 uur.

DE WONINGEN

Parels aan het Groen wordt gebouwd aan de centrale parksingel in Parkrijk. Het project wordt in drie fases ontwikkelt, verkocht en gebouwd. De eerste fase wordt gebouwd aan de zuidelijke onderkant van de parksingel in Parkrijk. In deze eerste fase komen 17 rijwoningen in twee woningtypes: woningtype ‘Pracht’ (9 woningen) en Woningtype ‘Praal’ (8 woningen).

De woningen in de eerste fase van Parels aan het Groen worden zéér compleet aangeboden:

 • Inclusief keukencheque
 • Inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk
 • Inclusief zonnepanelen
 • Gasloos wonen door middel van een bodemwarmtepomp
 • Inclusief Triple HR+++ glas
 • Inclusief vloerverwarming op de begane grond en verdieping
 • Inclusief sedum(groene) daken op de bergingen
 • Natuurinclusief wonen! Meerdere woningen krijgen een nestkast in de gevel
 • Deel van het hemelwaterafvoer wordt geborgen op eigen kavel
 • Voortuinen worden mee aangelegd, koper kan zelf kiezen uit een type voortuin tijdens de gesprekken met kopersbegeleiding
 • Energie-neutrale woningen, klaar voor de toekomst! Dus nóg zuiniger dan de BENG-normering.

Erfpacht mogelijk

In RijswijkBuiten, en dus ook project Parels aan het Groen is het mogelijk om bij het kopen van uw woning de grond niet direct te kopen, maar als het ware te ‘huren’ van de gemeente Rijswijk. U krijgt in dat geval de grond in erfpacht, waarvoor u een zogenaamd erfpachtcanon betaalt. De erfpachtovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Groot voordeel is dat het erfpachtcanon, net als de hypotheekrente, aftrekbaar is! En u behoudt het recht om in een later stadium de grond alsnog te ‘kopen’. Op www.rijswijkbuiten.nl/parelsaanhetgroenfase1 vindt u voorbeeldberekeningen voor erfpacht. Meer informatie over erfpacht leest u op www.rijswijkbuiten.nl/erfpacht.

DUURZAAM WONEN IN PARKRIJK RIJSWIJKBUITEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in Parels in het Groen fase 1 geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Bovengrondse waterafvoer

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier stroomt het regenwater van de daken en wegen boven de grond af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water.

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in het nieuwe deel van Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk wordt op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd, waar bewoners van Parkrijk de deelmobiliteit kunnen huren. Meer informatie, onder andere over de (toekomstige) locaties van de Hely Hubs, leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

9 rijwoningen woningtype ‘Praal’ aan de oostzijde van de parksingel (impressie links: zicht vanaf De Lanen fase 3, impressie rechts: zicht vanaf de Ockenburger Tientweg (t.h.v. project Park van Rodenburg)).

IN DE OMGEVING VAN Parels aan het Groen

Parels aan het Groen wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van Parels in het Groen wordt in meerdere fasen gebouwd. Ten noorden van Parels aan het Groen fase 1 verrijzen straks de tweede en derde fase van Parels aan het Groen. Hier komen naar verwachting meerdere woonblokken met waterwoningen en eengezinswoningen met maximaal twee tot drie bouwlagen. Ten zuiden van Parels in het Groen worden in De Lanen fase 3 18 eengezinswoningen gebouwd. Verderop wordt gebouwd aan project De Entree, bestaande uit 2 appartementen complexen van 7 etages: De Beuken en De Berken. Op de begane grond van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek. Naast appartementengebouw De Beuken is op dit moment de Tijdelijke school Parkrijk te vinden. Deze tijdelijke huisvesting blijft tot 2030 in gebruik als school en kinderopvang. Na 2030 wordt deze locatie herontwikkeld. 

Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie aan de Laan van ’t Haantje en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van Montessori Kindcentrum Parkrijk. In het eerste kwartaal van 2023 opent de Lidl supermarkt in woon-winkelcomplex De koploper haar deuren. In dit complex komen bovendien een aantal dagwinkels en een wijkontmoetingsplaats. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden.

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Parels in het Groen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart op www.rijswijkbuiten.nl/parelsaanhetgroenfase1 vindt u meer informatie over alle (toekomstige) ontwikkelingen in de wijk

8 rijwoningen woningtype ‘Pracht’ in het verlengde van de Raaigrasstraat. (impressie links: zicht vanaf de westzijde van de parksingel, impressie rechts: zicht vanaf de Lanen fase 3).

Verkoop

Vanaf woensdag 29 maart 17.00 uur tot en met woensdag 5 april 12.00 uur is het mogelijk om in te schrijven voor de 17 eengezinswoningen in Parels aan het Groen fase 1 in RijswijkBuiten. De verkoopdocumenten zoals de plattegronden, technische omschrijving, prijslijst en contractstukken van alle woningen vindt u vanaf woensdag 29 maart 17.00 uur op de website van Roosdom Tijhuis. Via deze website kunt u zich inschrijven voor een woning. De woningen worden na woensdag 5 april 2023 toegewezen.

Meet en greet in INformatiecentrum RijswijkBuiten

Op woensdag 29 maart tussen 17:00 uur en 19:00 uur bent u van harte welkom bij het informatiecentrum RijswijkBuiten (van Rijnweg 3b). De verkopende makelaars (Frisia Makelaars en Olsthoorn Makelaars), ontwikkelaar Roosdom Tijhuis en medewerkers van informatiecentrum RijswijkBuiten zijn ook aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

U kunt tussen 17.00 en 19.00 uur binnenlopen op het moment dat u het beste uitkomt. Op de pagina over parkeren bij Informatiecentrum RijswijkBuiten vindt u meer informatie over het adres en waar u kunt parkeren.

Kunt u niet naar de Meet & Greet, maar heeft u wel vragen? Voor vragen over de woningen in Parels aan het Groen fase 1 kunt u contact opnemen met:

Frisia Makelaars, via:
Telefoonnummer: 
070-3420101
E-mail: 
nieuwbouw@frisiamakelaars.nl

Olsthoorn makelaars, via
Telefoon: 
 070-3084656
E-mail: 
info@olsthoornmakelaars.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

Scroll naar boven