Rijswijksche Vlechterij I deelgebied Sion


Projectinformatie

Deelgebied: Sion

Soort aanbod: Koop

Status: In ontwikkeling

Soort woningen: twee-onder-één-kap en vrijstaand

Aantal woningen: 9


Voorgenomen plannen

Op dit moment worden er plannen uitgewerkt voor de bouw van project ‘De Rijswijksche Vlechterij’ op de locatie van de voormalige IJzervlechterij en het braakliggende stuk grond op de hoek van de Sionsweg en Hof van Sion. De locaties zijn aangegeven in onderstaande afbeelding. Hier worden naar verwachting 9 grondgebonden woningen en een extra ontsluiting op het water voor boten gerealiseerd. Eind mei 2022 zijn direct omwonenden tijdens een inloopbijeenkomst geïnformeerd over de plannen voor de Rijswijksche Vlechterij. Op 22 november 2022 heeft een tweede inloopbijeenkomst voor omwonenden plaatsgevonden. De getoonde informatie op deze bijeenkomst vindt u binnenkort op deze pagina.

Afbeelding 1. Situatieschets voorgenomen plannen ‘Rijswijksche Vlechterij’.

Woningen

In totaal komen er naar verwachting 9 nieuwbouwwoningen. Waaronder 5 vrijstaande en 4 geschakelde woningen. Alle woningen worden duurzaam gebouwd en zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Op dit moment werkt Zeinstra Veerbeek Architecten aan de nadere uitwerking van het plan. Zie onderstaande afbeeldingen voor de eerste impressiebeelden. Naar verwachting gaan de woningen in het eerste kwartaal van 2023 in verkoop, op dat moment worden de prijzen bekend.

Tweede ontsluiting voor boten

Op dit moment is er één ontsluiting voor (gemotoriseerde) boten in Sion. Ter hoogte van de Spieringwetering kunt u met de boot de Noordhoornse Wetering opvaren. Afgelopen periode is geconstateerd dat veel bewoners van een woning gelegen aan het water in Sion in het bezit zijn van een boot. Dit betekent dat het op sommige momenten druk kan zijn op het water. Ter verbetering van de veiligheid op het water en het woongenot voor omwonenden, zijn wij voornemens om een tweede ontsluiting voor boten te realiseren in Sion. Zo wordt het vaarverkeer verdeeld over twee routes. Voor de tweede ontsluiting is een beoogde locatie gevonden nabij de voormalige IJzervlechterij aan de Sionsweg (zie bovenstaande afbeelding), zoals ook is aangegeven in het bestemmingsplan.

Op de hoogte blijven

Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen in RijswijkBuiten, waaronder de Rijswijksche Vlechterij. Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Let op: na aanmelding ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een bevestiging om uw aanmelding definitief te maken. Bent u als aspirant-koper geïnteresseerd in de woningen? Schrijf u dan via www.derijswijkschevlechterij.nl in als belangstellende.

Voor vragen over de voorgenomen plannen voor de Rijswijksche Vlechterij kunt u contact opnemen met informatie centrum RijswijkBuiten. Bel naar telefoonnummer 070 – 326 19 75 of stuur een e-mail naar rijswijkbuiten@rijswijk.nl

Afbeelding 2. Impressiebeelden Rijswijksche Vlechterij.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in RijswijkBuiten worden gebouwd, of al zijn gerealiseerd. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de getoonde afbeeldingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar top