Rijswijksche Vlechterij I deelgebied Sion


Projectinformatie

Deelgebied: Sion

Soort aanbod: Koop

Status: Alle woningen zijn verkocht.

Soort woningen: 8 levensloopbestendige woningen, 1 vrijstaande villa en een ontsluiting voor boten om van en naar Sion te varen.

Aantal woningen: 9

De Rijswijksche Vlechterij wordt gebouwd aan de Sionsweg in deelgebied Sion. Aan de overzijde van het water loopt de Noordhoornseweg, een van de oude polderweggetjes in het gebied rond het Den Hoorn. Aan dit water worden straks acht van de negen woningen gebouwd. In de Rijswijksche Vlechterij komen 8 levensloopbestendige woningen, 1 vrijstaande villa en een ontsluiting voor boten om van en naar Sion te varen.

8 Levensloopbestendige woningen

Wat opvalt is de bijzondere architectuur van deze 8 duurzame woningen. Stuk voor stuk hebben ze een robuust, industrieel uiterlijk
waarbij de houten gevel de woningen hun markante karakter geeft. Aan de achterzijde vindt u grote decoratieve schuurdeuren die de
riante raampartijen omlijsten. Ook aan de voorzijde vindt u grote ramen, waardoor u iedere dag geniet van een zonovergoten woning. Een echte eyecatcher is verder het deels groene dawk van de woningen. En welke woning u ook kiest, u geniet altijd van een woning aan het water, zodat u uw sloep kunt aanmeren in uw achtertuin.

Deze levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer, badkamer en apart toilet op de begane grond. Verder vindt u op de begane grond een heerlijke woonkamer met openslaande deuren naar de tuin en een grote leefkeuken met een glazen pui. Op de eerste verdieping vindt u nog eens twee slaapkamers, een tweede toilet en een tweede badkamer. De 8 levensloopbestendige woningen zijn verdeeld in twee typen.

  • Vier vrijstaande woningen: met een woonoppervlakte van ongeveer 142 vierkante meter. Deze woningen staan op kavels die variëren in grootte van ongeveer 290 tot 370 vierkante meter. Hier vindt u maar liefst 2 parkeerplekken op eigen terrein.
  • Vier geschakelde woningen: met een woonoppervlakte van ongeveer 131 vierkante meter. Deze woningen staan op kavels die variëren van ongeveer 210 tot 275 vierkante meter.. Deze woningen hebben 1 parkeerplek op eigen terrein.

Alle woningen liggen aan het water, zodat u de sloep kunt aanmeren in uw achtertuin.

Afbeelding 1: Impressiebeelden levensloopbestendige woningen in de Rijswijksche Vlechterij (juni 2023)

1 Vrijstaande villa

De vrijstaande villa op de hoek van de Sionsweg en Hof van Sion telt een woonoppervlakte van maar liefst 215 vierkante meter. En staat op een kavel van ongeveer 460 vierkante meter. Parkeren doet u op uw eigen privéterrein, waar er ruimte is voor twee auto’s. In de achtertuin geniet u van de ligging aan het water, met de mogelijkheid om uw sloep aan te leggen. De villa heeft een sfeervolle rieten kap en een chique gestucte witte gevel. In de rieten kap zijn op subtiele wijze de zonnepanelen verwerkt. Opvallend is ook het gemetselde kader rondom de riante raampartij aan de voorzijde van de villa.

Bij binnenkomst in de entreehal vindt u hier een apart toilet en de trap naar boven. Aan de voorzijde van de villa bevindt zich de
grote woonkamer. Aan de achterzijde geniet u van een heerlijke leefkeuken met zicht op de tuin. Op de eerste verdieping treft u een
tweede toilet, vier slaapkamers en twee badkamers. Ook vindt u hier de vaste trap naar de zolder, die u naar eigen wens kunt omtoveren
tot vijfde slaapvertrek, logeerkamer, werkkamer, hobbyruimte of schilderatelier.

Daarnaast heeft de villa een grote garage. Deze kan dienst doen als berging voor de fietsen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze ruimte in overleg met de architect bij uw woning te betrekken en te gebruiken als werkkamer of als slaapvertrek op de begane grond. Zo tovert u ook de villa om tot levensloopbestendige woning voor de toekomst.

Afbeelding 2: Impressie vrijstaande villa in de Rijswijksche Vlechterij (juni 2023)

Aan tafel met de architect

Heeft u specifieke wensen voor uw droomwoning? Samen met de architect heeft u volop mogelijkheden om de inrichting van uw woning aan te passen. Daarbij staan uw wensen centraal en denken we graag in mogelijkheden. Want in de Rijswijksche Vlechterij is er meer mogelijk dan u denkt!

Ontsluiting voor boten van en naar Sion

Naast de 9 woningen wordt er een tweede ontsluiting voor boten aangelegd (zie onderstaande afbeelding), zoals ook is aangegeven in het (onherroepelijke) bestemmingsplan. Als alles volgens planning verloopt wordt de ontsluiting (inclusief de brug op de Sionsweg over het water) in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 aangelegd.

Afbeelding 3: Plattegrond omgeving ‘Rijswijksche Vlechterij” (juni 2023)

Duurzaam Wonen

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in de Rijswijksche Vlechterij geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. duurzaam gebouwd en hebben geen gasaansluiting. In plaats daarvan hebben de woningen een warmtepomp en zonnepanelen het dak. Daarmee wekt u – bij normaal gebruik – net zoveel energie op als dat u gebruikt. Warmte én kou haalt u via de warmtepomp uit de grond, waardoor u de woning naar wens kunt verwarmen en koelen. Verder zijn de daken deels groen. Goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening ook goed voor uw portemonnee. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

In de omgeving van de Rijswijksche Vlechterij

De Rijswijksche Vlechterij wordt gebouwd aan de Sionsweg in deelgebied Sion. De Rijswijksche Vlechterij is één van de laatste projecten in Sion. De bouw van Sion is in 2013 gestart, inmiddels is er een woonbuurt ontstaan met een grote diversiteit aan woningen. Sion kenmerkt zich door de rijke geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. De cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion. Kenmerkend voor de vroegere buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke (groene) basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion.

Ook aan voorzieningen is gedacht: zo zijn er in RijswijkBuiten inmiddels basisscholen en kinderopvang te vinden. Waarvan één basisschool met kinderopvang in deelgebied Sion. Daarnaast is er in Sion een tijdelijk gezondheidscentrum te vinden, dat eind 2023/begin 2024 verhuisd naar een nieuwbouw gezondheidscentrum indeelgebied Parkrijk. In maart 2023 is de Lidl-supermarkt in winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels in Parkrijk geopend. Hier kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht. Daarnaast komen er in De Koploper ook een Trekpleister, Primera en een snackbar. De winkels worden in 2023 gefaseerd geopend. In heel de wijk zijn diverse speelplekken te vinden en zowel in de deelgebieden Sion en Parkrijk worden de komende jaren nog meer speelvoorzieningen aangelegd. Onder andere op de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion dat om de hoek van de Rijswijksche Vlechterij ligt. Tenslotte wordt het historisch Koetshuis aan de Sionsweg dat vlak naast de Rijswijksche Vlechterij ligt, behouden en herstelt met een (gedeeltelijk) maatschappelijke invulling.

Digitale kaart

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de Rijswijksche Vlechterij zijn of worden gebouwd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk

Beschikbaarheid WONINGEN

Alle woningen in de Rijswijksche Vlechterij zijn verkocht.

Planning start bouw en oplevering

Als alles volgens planning verloop start de bouw van de woningen in het vierde kwartaal van 2024/eerste kwartaal van 2025. En worden de woningen vervolgens in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. De ontsluiting (inclusief de brug op de Sionsweg over het water) op het water van en naar Sion wordt als alles volgens planning verloopt in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 aangelegd.

MEER INFORMATIE

Meer informatie leest u op www.derijswijkschevlechterij.nl.

Vragen

Voor vragen over de woningen in de Rijswijkse Vlechterij neemt u contact op met:

Van Daal Makelaardij
Telefoon: 015 – 2127300
E-mail: nieuwbouw@vandaalmakelaardij.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten neemt u contact op met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de Rijswijksche Vlechterij worden of al zijn gebouwd. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven