Rijswijksche Vlechterij I deelgebied Sion


Projectinformatie

Deelgebied: Sion

Soort aanbod: Koop

Status: In ontwikkeling, de start verkoop is naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal 2023

Soort woningen: 4 geschakelde en 5 vrijstaande woningen

Aantal woningen: 9

De woningen

De Rijswijksche Vlechterij wordt gebouwd aan de Sionsweg in deelgebied Sion. Aan de overzijde van het water loopt de Noordhoornseweg, een van de oude polderweggetjes in het gebied rond het Den Hoorn. Aan dit water worden straks acht van de negen woningen gebouwd. Waaronder 5 vrijstaande en 4 geschakelde woningen.

Levensloopbestendig

Een groot deel van deze woningen zijn ‘levensloopbestendig’. Dit betekent dat zij een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Alle woningen worden duurzaam gebouwd en zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Op dit moment werkt Zeinstra Veerbeek Architecten aan de nadere uitwerking van het plan. Zie onderstaande afbeeldingen voor de eerste impressiebeelden. Naar verwachting gaan de woningen eind tweede kwartaal van 2023 in verkoop, op dat moment worden de prijzen bekend. Naast de 9 woningen wordt er een tweede ontsluiting voor boten aangelegd (zie onderstaande afbeelding), zoals ook is aangegeven in het (onherroepelijke) bestemmingsplan.

Afbeelding 1. Situatieschets voorgenomen plannen ‘Rijswijksche Vlechterij” (januari 2023)

DUURZAAM WONEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in de Rijswijksche Vlechterij geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening ook goed voor uw portemonnee. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

In de omgeving van de Rijswijksche Vlechterij

De Rijswijksche Vlechterij wordt gebouwd aan de Sionsweg in deelgebied Sion. De Rijswijksche Vlechterij is één van de laatste projecten in Sion. De bouw van Sion is in 2013 gestart, inmiddels is er een woonbuurt ontstaan met een grote diversiteit aan woningen. Sion kenmerkt zich door de rijke geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. De cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion. Kenmerkend voor de vroegere buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke (groene) basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion.

Ook aan voorzieningen is gedacht: zo zijn er in RijswijkBuiten inmiddels basisscholen en kinderopvang te vinden. Waarvan één basisschool met kinderopvang in deelgebied Sion. Daarnaast is er in Sion een tijdelijk gezondheidscentrum te vinden, dat eind 2023/begin 2024 verhuisd naar een nieuwbouw gezondheidscentrum in Parkrijk. In maart 2023 is de Lidl-supermart in winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels geopend. Hier kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht. Daarnaast komen er in De Koploper ook een Trekpleister, Primera en een snackbar. De winkels worden in 2023 gefaseerd geopend. In heel de wijk zijn diverse speelplekken te vinden en zowel in de deelgebieden Sion en Parkrijk worden de komende jaren nog meer speelvoorzieningen aangelegd. Onder andere op de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion dat om de hoek van de Rijswijksche Vlechterij ligt. Tenslotte wordt het historisch Koetshuis aan de Sionsweg dat vlak naast de Rijswijksche Vlechterij ligt, behouden en herstelt met een (gedeeltelijk) maatschappelijke invulling.

Afbeelding 2: Impressie geschakelde woningen in de Rijswijksche Vlechterij (mei 2023)

Digitale kaart

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de Rijswijksche Vlechterij zijn of worden gebouwd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk

Afbeelding 3: Impressie vrijstaande woningen in de Rijswijksche Vlechterij (mei 2023)

MEER INFORMATIE

Meer informatie leest u op www.derijswijkschevlechterij.nl.

Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen in RijswijkBuiten, waaronder de Rijswijksche Vlechterij. Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Let op: na aanmelding ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een bevestiging om uw aanmelding definitief te maken. Bent u als aspirant-koper geïnteresseerd in de woningen? Schrijf u dan via www.derijswijkschevlechterij.nl in als belangstellende. De verkoop van de woningen is waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2023. De start bouw is gepland in het najaar van 2023.

Vragen

Voor vragen over de woningen in de Rijswijkse Vlechterij neemt u contact op met:

Van Daal Makelaardij
Telefoon: 015 – 2127300
E-mail: nieuwbouw@vandaalmakelaardij.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten neemt u contact op met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in RijswijkBuiten worden of al zijn gebouwd. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven