Wijkontmoetingsplaats Hof van Sion I deelgebied Sion

RijswijkBuiten krijgt er een nieuwe wijkontmoetingsplaats bij! In Hof van Sion ligt maar liefst 4.900 vierkante meter grond dat onbebouwd blijft vanwege de archeologische vondsten in die grond. Hier kunnen we een mooie plek creëren waar buurtbewoners (jong én oud) elkaar kunnen ontmoeten. Wil je meedenken over hoe deze wijkontmoetingsplaats eruit gaat zien? Dit kan via www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion.

Wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion

Hof van Sion is een bijzondere plek in RijswijkBuiten. Dit komt door de historie van de plek en archeologische opgravingen van het klooster van Holland ‘Sancta Maria in Monte Sion’ (uit de 15e en 16e eeuw) en de buitenplaats uit de 17e eeuw. Daarna volgde de glastuinbouw op deze locatie, dat vanaf 2010 werd vervangen door een duurzame woonwijk. Als onderdeel hiervan zijn in Hof van Sion onlangs 50 duurzame eengezinswoningen en 16 appartementen gerealiseerd. De woningen zijn gebouwd in de vorm van een moderne buitenplaats. En in het hart van deze moderne buitenplaats komt nu een nieuwe wijkontmoetingsplaats. De locatie vind je in onderstaande plattegrond.

Locatie in te richten wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion

De eerste stap is gezet

In 2017 heeft een groep omwonenden ook nagedacht over hoe de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion eruit zou kunnen zien. Van deze ideeën is een eerste schetsontwerp gemaakt. Inmiddels is het bijna 5 jaar later en zijn er in de buurt veel nieuwe bewoners komen wonen. In die 5 jaar zijn de openbare ruimte rondom de wijkontmoetingsplaats en mogelijk ook de wensen uit de buurt veranderd. Daarom gaan we nu samen met alle buurtbewoners (jong en oud), verenigingen en maatschappelijk partners uit de wijk aan de slag met de inrichting van de wijkontmoetingsplaats.

Hoe kun je meedenken

Hierover lees je op www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion meer informatie.

Hoe blijft u op de hoogte?

Bewoners van Sion hebben eind januari 2022 een bewonersbrief op het huisadres ontvangen met daarin informatie over de start van het ontwerpproces. Je kunt via www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion op de hoogte blijven van het ontwerpproces.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven