Start verkoop Rijswijksche Vlechterij op woensdag 21 juni 2023

Op woensdag 21 juni 2023 18:00 start de verkoop van de Rijswijksche Vlechterij. Aan de Sionsweg, ter hoogte van Hof van Sion, in deelgebied Sion worden aan het water 8 levensloopbestendige woningen en 1 vrijstaande villa gebouwd. U kunt zich vanaf woensdag 21 juni 2023, 18.00 uur op www.derijswijkschevlechterij.nl inschrijven voor een woning. Inschrijven kan tot en met maandag 26 juni 2023, 18.00 uur.

De woningen

In de Rijswijksche Vlechterij komen 9 duurzame woningen: 8 levensloopbestendige woningen (met een slaapkamer en badkamer op de begane grond) en 1 vrijstaande villa. Alle woningen liggen aan het water zodat u uw sloep kunt aanmeren in uw achtertuin. Naast de 9 woningen wordt er bij de Rijswijksche Vlechterij een tweede ontsluiting voor boten aangelegd om van en naar Sion te varen.

Ook heeft u als koper volop mogelijkheden om de inrichting van uw woning naar eigen wens aan te passen. U gaat letterlijk aan tafel met de architect om de indeling en wensen voor uw toekomstige woning te bespreken. 

8 levensloopbestendige woningen

De levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer, badkamer en apart toilet op de begane grond. Verder vindt u op de begane grond een heerlijke woonkamer met openslaande deuren naar de tuin en een grote leefkeuken met een glazen pui. Op de eerste verdieping vindt u nog eens twee slaapkamers, een tweede toilet en een tweede badkamer. De 8 levensloopbestendige woningen zijn verdeeld in twee typen:

  • Vier vrijstaande woningen: met een woonoppervlakte van ongeveer 142 vierkante meter. Deze woningen staan op kavels die variëren in grootte van ongeveer 290 tot 370 vierkante meter. Hier vindt u maar liefst 2 parkeerplekken op eigen terrein.
  • Vier geschakelde woningen: met een woonoppervlakte van ongeveer 131 vierkante meter. Deze woningen staan op kavels die variëren van ongeveer 210 tot 275 vierkante meter. Deze woningen hebben 1 parkeerplek op eigen terrein.
Impressie 8 levensloopbestendige woningen aan de Sionsweg

1 vrijstaande villa

De vrijstaande rietgedekte villa op de hoek van de Sionsweg en Hof van Sion telt een woonoppervlakte van maar liefst 215 vierkante meter. En staat op een kavel van ongeveer 460 vierkante meter. Parkeren doet u op uw eigen privéterrein, waar er ruimte is voor twee auto’s. Bij binnenkomst in de entreehal vindt u hier een apart toilet en de trap naar boven. Aan de voorzijde van de villa bevindt zich de grote woonkamer. Aan de achterzijde geniet u van een heerlijke leefkeuken met zicht op de tuin. Op de eerste verdieping treft u een
tweede toilet, vier slaapkamers en twee badkamers. Ook vindt u hier de vaste trap naar de zolder, die u naar eigen wens kunt omtoveren tot vijfde slaapvertrek, logeerkamer, werkkamer, hobbyruimte of schilderatelier. Daarnaast heeft de villa een grote garage. Deze kan dienst doen als berging voor de fietsen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze ruimte in overleg met de architect bij uw woning te betrekken en te gebruiken als werkkamer of als slaapvertrek op de begane grond. Zo tovert u ook de villa om tot levensloopbestendige woning voor de toekomst.

Duurzaam wonen in de Rijswijksche Vlechterij

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in de Rijswijksche Vlechterij geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Daarmee wekt u – bij normaal gebruik – net zoveel energie op als dat u gebruikt. Warmte én kou haalt u via de warmtepomp uit de grond, waardoor u de woning naar wens kunt verwarmen en koelen. Verder zijn de daken deels groen. Goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening ook goed voor uw portemonnee. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

In de omgeving van de Rijswijksche Vlechterij

De Rijswijksche Vlechterij wordt gebouwd aan de Sionsweg in deelgebied Sion. De Rijswijksche Vlechterij is één van de laatste projecten in Sion. De bouw van Sion is in 2013 gestart, inmiddels is er een woonbuurt ontstaan met een grote diversiteit aan woningen. Sion kenmerkt zich door de rijke geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. De cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion. Kenmerkend voor de vroegere buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke (groene) basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion.

Ook aan voorzieningen is gedacht: zo zijn er in RijswijkBuiten inmiddels basisscholen en kinderopvang te vinden. Waarvan één basisschool met kinderopvang in deelgebied Sion. Daarnaast is er in Sion een tijdelijk gezondheidscentrum te vinden, dat eind 2023/begin 2024 verhuisd naar een nieuwbouw gezondheidscentrum in deelgebied Parkrijk. In maart 2023 is de Lidl-supermarkt in winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels in Parkrijk geopend. Hier kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht. Daarnaast komen er in De Koploper ook een Trekpleister, Primera en een snackbar. De winkels worden in 2023 gefaseerd geopend. In heel de wijk zijn diverse speelplekken te vinden en zowel in de deelgebieden Sion en Parkrijk worden de komende jaren nog meer speelvoorzieningen aangelegd. Onder andere op de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion dat om de hoek van de Rijswijksche Vlechterij ligt. Tenslotte wordt het historisch Koetshuis aan de Sionsweg dat vlak naast de Rijswijksche Vlechterij ligt, behouden en herstelt met een (gedeeltelijk) maatschappelijke invulling.

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van de Rijswijksche Vlechterij worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart op www.rijswijkbuiten.nl/vlechterij vindt u meer informatie over alle (toekomstige) ontwikkelingen in de wijk.

Start verkoop

Vanaf woensdag 21 juni 2023, 18.00 uur tot en met maandag 26 juni 2023, 18.00 uur is het mogelijk om in te schrijven voor de woningen in de Rijswijksche Vlechterij.

Start verkoop event in Informatiecentrum RijswijkBuiten

Op woensdag 21 juni tussen 18.00 uur en 20.00 uur bent u van harte welkom bij het informatiecentrum RijswijkBuiten (van Rijnweg 3b). Hier kunt u de verkoopbrochure ophalen en vragen stellen aan makelaar van Daal en medewerkers van Informatiecentrum RijswijkBuiten. Ook is De Hypotheker aanwezig om eventuele vragen over uw financiële situatie te beantwoorden.

U kunt tussen 18.00 en 20.00 uur binnenlopen op het moment dat u het beste uitkomt. Via de website van de Rijswijksche Vlechterij kunt u doorgeven dat u bij ons langskomt. Op de pagina www.rijswijkbuiten.nl/parkeren vindt u meer informatie over het adres en waar u kunt parkeren.

Inschrijven

  • De verkoopdocumenten zoals de plattegronden, technische omschrijving, prijslijst en contractstukken van alle woningen vindt u vanaf woensdag 21 juni 2023, 18.00 uur op www.derijswijkschevlechterij.nl. Via deze website kunt u zich inschrijven voor een woning.
  • Meer informatie over de inschrijfprocedure en toewijzing van de woningen vindt u vanaf woensdag 21 juni 2023, 18.00 uur op www.derijswijkschevlechterij.nl. Goed om te weten: de toewijzing van de woningen gaat via loting en niet op volgorde van inschrijving. Bekijk daarom eerst op het gemak alle informatie over de woningen en de omgeving, voor u uw inschrijving uiterlijk maandag 26 juni 2023, 18.00 uur doorgeeft.
  • De woningen worden op woensdag 28 juni 2023 toegewezen. Uiterlijk vrijdag 30 juli 2023, 17.00 uur ontvangen alle inschrijvers bericht over hun inschrijving.

Vragen

Voor vragen over de (toewijzing van de) woningen in de Rijswijkse Vlechterij neemt u contact op met:

Van Daal Makelaardij
Telefoon: 015 – 2127300
E-mail: nieuwbouw@vandaalmakelaardij.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten neemt u contact op met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

Scroll naar boven