De Machinist | deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Koop

Status: In ontwikkeling

Soort woningen: Appartementen

Aantal woningen: 109

Over DE MACHINIST

Langs het spoor in Parkrijk worden in project De Machinist 109 koopappartementen gebouwd. Het project bestaat uit vijf woonblokken genaamd:

  1. Vertrekhal
  2. Wagon
  3. Seinhuis
  4. Remise
  5. Station

Het ontwerp is opgebouwd uit vijf appartementencomplexen met elk een eigen entreehal. Doordat er circa 20 appartementen ontsloten worden via een entreehal, ontstaat een unieke woonervaring in een kleinschaliger appartementencomplex.

Vooruitlopend op de presale bieden wij  u de kans om voorrang te krijgen. Geef nu alvast via de projectwebsite van De Machinist uw woningvoorkeur op, en krijg tijdens de pre-sale voorrang bij de toewijzing van de woningen

Afbeelding 1: Impressie appartementencomplexen

Fase 1 – De Vertrekhal – Binnenkort in presale            

In de eerste fase van De Machinist zijn 21 koopappartementen opgenomen. De woonoppervlaktes variëren van circa 58 – 83 m2. Elk appartement beschikt over een balkon of terras. Op de begane grond zijn fietsenbergingen gesitueerd. Daarnaast voldoen de appartementen aan de nieuwste eisen t.a.v. duurzaamheid. Dit alles vormt een unieke woonervaring in een appartementencomplex wat met een eigen entree toch kleinschalig is.

Fase 2 – De Wagon- Binnenkort in presale            

In de tweede fase van De Machinist zijn ook 21 koopappartementen opgenomen. De woonoppervlaktes variëren van circa 56 – 70 m2. Elk appartement beschikt over een balkon of terras. Op de begane grond zijn fietsenbergingen gesitueerd. Daarnaast voldoen de appartementen aan de nieuwste eisen t.a.v. duurzaamheid. Dit alles vormt een unieke woonervaring in een appartementencomplex wat met een eigen entree toch kleinschalig is.

IN DE OMGEVING VAN DE MACHINIST

De Machinist wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat straks in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het groen. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van De Machinist wordt in meerdere fasen gebouwd. Hierbij een korte toelichting op projecten die zijn gerealiseerd of gebouwd worden in de buurt van De Machinist.

Eengezinswoningen in De Vlinderpoort en Wonen in de Cocon

Ten westen van De Machinist zijn begin 2023 28 eengezinshuurwoningen met 3 bouwlagen in project Wonen in de Cocon opgeleverd. Daarnaast wordt er sinds december 2022 gebouwd aan De Vlinderpoort, bestaande uit 27 eengezinswoningen en appartementen. De woningen zijn 3 of 4 bouwlagen hoog. De woningen in De Vlinderpoort zijn waarschijnlijk eind 2023 klaar.

Tiny Forest

In de autovrije Distelvlinderstraat komt o.a. een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer 200 vierkante meter. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Naar verwachting wordt het Tiny Forest en de rest van het groen in de Distelvlinderstraat in het najaar van 2023 aangelegd. Het ontwerp voor het Tiny Forest wordt medio 2023 gemaakt. Dit doen de gemeente Rijswijk en IVN Natuureducatie samen met basisschool- en kinderopvang IKC Parkrijk en de (toekomstig) bewoners van Parkrijk.

Appartementen Wonen in de Cocon, Integraal Kindcentrum en woon-winkelcomplex De Koploper

Ten zuiden van De Machinist zijn een appartementencomplex bestaande uit 10 verdiepingen, een basisschool en kinderopvang en een woon-winkelcomplex te vinden. In woon-winkelcomplex De Koploper zit een Lidl-supermarkt, 135 sociale huurwoningen en in de toekomst openen ook een Trekpleister, Primera, snackbar en een wijkontmoetingsruimte hier hun deuren. 

Projecten in ontwikkeling

De plannen voor het gebied ten noorden van De Machinist zijn op dit moment nog in ontwikkeling. Hier komen verschillende soorten woningen, zoals eengezinswoningen en appartementen. De bouwlagen hiervoor variëren tussen de 3 en 12 bouwlagen. Kijk voor meer informatie hierover in de digitale kaart onderaan deze pagina, of neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten.

Voorzieningen

Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van Montessori Kindcentrum Parkrijk. In het eerste kwartaal van 2023 is winkelcomplex De Koploper, met een Lidl supermarkt en een aantal (nog te openen) dagwinkels, opgeleverd. In juni 2022 is gestart met de nieuwbouw van een gezondheidscentrum in Parkrijk. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden dat ook de komende jaren nog wordt uitgebreid.

Digitale kaart

Benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Parels in het Groen worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. 

skaliar@rijswijk.nl
Afbeelding 4: Impressie ‘De Machinist’

Duurzaam wonen in Parkrijk

In RijswijkBuiten wordt gebouwd aan een duurzame woonwijk. Naast energiezuinige woningen, voorzieningen en een groene en waterrijke inrichting van de openbare ruimte, betekent dit voor Parkrijk ook dat er bewust wordt omgegaan met de (schaarse) beschikbare ruimte en mobiliteit.

Bovengrondse waterafvoer

Het regenwater van de daken en wegen stroomt bovengronds af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen.

Slim omgaan met mobiliteit

Bewoners worden gestimuleerd om zo veel als mogelijk gebruik te maken van duurzamere vormen van mobiliteit, zoals fietsen, deelauto’s en openbaar vervoer. Daarom is hier bij de ontwikkeling van deelgebied Parkrijk vanaf het begin rekening mee gehouden. Zo is er minder ruimte voor autoverkeer, waardoor per woning rekening wordt gehouden met een gemiddelde parkeernorm van 1,3 parkeerplaatsen per woning, waarvan 0,3 voor bezoekersparkeren. Hierdoor ontstaat een leefbare buurt, met minder auto’s in de wijk en meer ruimte voor voetgangers en fietsers in de autoluwe straten.

Als alternatief voor de (tweede) auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. De aanleg en het aanbod van deze voorzieningen maken onderdeel uit van de ontwikkeling van Parkrijk. Dit houdt in dat er op 8 tot 11 centrale plekken in Parkrijk mobiliteitspunten (zogenaamde Hely Hubs) gerealiseerd worden. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit.

Start verkoop

Op dit moment worden de plannen van De Machinist verder uitgewerkt. Naar verwachting zal de presale van fase 1 en 2 na de zomer van 2023 plaatsvinden. Meer informatie leest u op de website van De Machinist. Geef nu alvast uw woningvoorkeur door via de website, om voorrang te krijgen bij de toewijzing van de woningen tijdens de presale.

VRAGEN

Bekijk de projectwebsite via:

Parkrijk de Machinist Home – Parkrijk de Machinist (parkrijk-demachinist.nl)

Voor vragen over de woningen in De Machinist neemt u contact op met:

Stevast Ontwikkeling Cornusbaan 55 – 2908 KB Capelle aan den IJssel – 010-4523802 – info@stevast.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten neemt u contact op met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via

Telefoon: 070 – 326 19 75

E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl 

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen in RijswijkBuiten, waaronder project De Machinist. Meld u aan via www.rijswijkbuiten.nl/nieuwsbrief. Let op: na aanmelding ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een bevestiging om uw aanmelding definitief te maken.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Machinist worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

GERELATEERD NIEUWS

Bij live zetten: tag toevoegen nav nieuwsbericht

Scroll naar boven