De Vlinderpoort (koop)

De Vlinderpoort I deelgebied Parkrijk

Projectinformatie

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Koop

Status: Alle woningen zijn verkocht. De bouw is in december 2022 gestart, de eerste woningen worden in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Soort woningen:  Eengezinswoningen, appartementen en woonwerk lofts

Aantal woningen: 27

DE WONINGEN

De Vlinderpoort wordt gerealiseerd aan de Parelmoervlinderlaan in deelgebied Parkrijk, ten noorden van IKC Parkrijk (basisschool en kinderopvang). Het woningaanbod is divers, van grote drie- of vierlaagse eengezinswoningen tot appartementen en woonwerk lofts voor zowel starters, ouderen, alleenstaanden en jonge gezinnen. Op de website van De Vlinderpoort leest u meer informatie over de verschillende woningtypes.

De verschillende bouwstijlen zorgen ervoor dat iedere woning een unieke uitstraling heeft. En dan kunt u die woningen ook nog eens grotendeels zelf indelen. U gaat letterlijk aan tafel met de architect om de indeling en wensen voor uw toekomstige woning te bespreken.

IN DE OMGEVING VAN DE VLINDERPOORT

De Vlinderpoort ligt in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van De Vlinderpoort wordt in meerdere fasen gebouwd. Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. Daarnaast is gestart met de bouw van een winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels, dat naar verwachting in 2023 wordt opgeleverd. Verder start in 2022 de bouw van een nieuwbouw gezondheidscentrum aan de Laan van ’t Haantje. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden. 

Benieuwd waar deze voorzieningen te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Vlinderpoort worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. 

DUURZAAM WONEN 

In RijswijkBuiten woont u voorbereidt op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in De Vlinderpoort geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Ook zijn de bergingen op de begane grond van De Vlinderpoort voorzien van een groen sedumdak ter bevordering van de biodiversiteit. 

Bovengrondse waterafvoer

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier stroomt het regenwater van de daken en wegen boven de grond af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/water

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in deelgebied Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Om te voorzien in de mobiliteitsbehoefte zijn er voor de bewoners van Parkrijk (elektrische) deelauto’s en (in de toekomst ook) elektrische deel(bak)fietsen van deelvervoerder Hely beschikbaar in de wijk. Daarmee dragen deze slimme vormen van deelmobiliteit bij aan de duurzaamheid én leefbaarheid van Parkrijk. Meer informatie leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies hebben een voorlopig karakter. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Alle woningen zijn verkocht, bouw is gestart

Alle woningen zijn inmiddels zijn toegewezen en verkocht. De bouw van de woningen is in december 2022 gestart, de eerste woningen worden in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd.

MEER INFORMATIE

Voor vragen over de woningen in De Vlinderpoort kunt u contact opnemen met:

Wonen à la Carte, via
Telefoon: 
070 – 414 15 52
E-mail: 
woonconsulent@wonenalacarte.nl
Website: 
www.devlinderpoort.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

Langskomen bij Informatiecentrum RijswijkBuiten is, vanwege de coronamaatregelen, alleen mogelijk op afspraak. U kunt een afspraakverzoek bij ons achterlaten via www.rijswijkbuiten.nl/contact 

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Vlinderpoort worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven