De Buitenparel I deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE ‘DE BUITENPAREL’

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Koop 

Status: in maart 2022 opgeleverd, alle woningen zijn verkocht.

Soort woningen: Appartementen en eengezinswoningen 

Aantal woningen: 30 

Woonoppervlakten:  circa 46 tot ruim 143 m²

DE WONINGEN

In de Buitenparel zijn totaal 30 woningen gebouwd: 18 herenhuizen en 12 appartementen voor starters. De diversiteit aan woningen maakt De Buitenparel voor iedereen aantrekkelijk. De verschillende gevels zorgen ervoor dat iedere woning een eigen unieke uitstraling heeft. 

De herenhuizen 

De herenhuizen van De Buitenparel zijn ontwikkeld met het unieke Wonen à la Carte proces waarbij kopers met de architect aan tafel hun eigen woning kunnen realiseren.  Er is een inspiratiewoning ontworpen bestaande uit drie volledige woonlagen en op de begane grond een verdiepingshoogte van maar liefst 2,9 meter. De inspiratiewoning heeft aan de voorzijde de keukenopstelling, een lichte woonkamer met uitzicht op de achtertuin, vier slaapkamers en mogelijkheid voor een vijfde, een complete badkamer en een privé parkeerplaats. Daarna bent u als koper aan zet om de woning op maat te maken. U gaat letterlijk aan tafel met de architect om de indeling en wensen voor uw toekomstige woning te bespreken. 

De appartementen 

De appartementen op de begane grond zijn circa 46 m2 en hebben zowel een voor- als achtertuin. De appartementen op de verdiepingen zijn circa 49 m2 en beschikken over een balkon op het zuidwesten aan de voorzijde van de appartementen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, badkamer en een technische ruimte. Bovendien is er een gemeenschappelijke fietsenberging en beschikt elk appartement over een eigen parkeerplaats. De woningen zijn energieneutraal en voldoen daarmee aan strenge duurzaamheidsnormen. Zo worden alle woningen uitgerust met een eigen warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. De warmtepomp zorgt in de winter voor een heerlijke warme woning door middel van vloerverwarming, in de zomer heeft u het voordeel van vloerkoeling.

DUURZAAM WONEN

RijswijkBuiten is een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaamheid. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo is de wijk gasloos en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. In deelgebied Parkrijk worden de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten een stap verder gebracht. Zo stroomt regenwater via een bovengronds afwatersysteem af naar omliggend water. Ook wordt er in Parkrijk deelmobiliteit in de vorm van (elektrische) deelauto’s en – fietsen geïntroduceerd die door bewoners kunnen worden gebruikt. Delen in plaats van bezit is in meerdere opzichten duurzaam en heeft een positief effect op de leefbaarheid van Parkrijk. Bovengrondse waterafvoer Het regenwater van de daken en wegen stroomt bovengronds af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. 

Deelmobiliteit in Parkrijk 

In Parkrijk is per woning één parkeerplaats per woning voorzien en 0,3 parkeerplaats voor bezoekersparkeren. Om de mobiliteitsbehoefte veilig te stellen worden op een aantal centrale plekken in de wijk worden op loopafstand van de woningen mobiliteitspunten, zogenaamde Hely Hubs, van deelvervoerder Hely gerealiseerd. Op deze verzamelpunten zijn een aantal (elektrische) deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar, die door alle bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt. Het doel is het stimuleren van het gebruik van deelauto’s en deelfietsen als alternatief voor persoonlijke parkeerruimte.  Daarmee dragen deze slimme vormen van deelmobiliteit bij aan de duurzaamheid én leefbaarheid van Parkrijk. We gaan slim om met energie en er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers. Meer informatie leest u op deelmobiliteit in Parkrijk.

MEER INFORMATIE EN VRAGEN?

De Buitenparel (foto: Erwin Dijkgraaf, 2022)

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Buitenparel worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven