Koopovereenkomst De Buitenparel Parkrijk digitaal ondertekend

Wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid Jeffrey Keus van de gemeente Rijswijk en directeur Joubert Ockeloen van projectontwikkelaar Wonen à la Carte hebben de koopovereenkomst getekend voor de realisatie van project De Buitenparel in RijswijkBuiten.

De Buitenparel

In de Buitenparel worden in totaal 30 woningen gerealiseerd: 18 herenhuizen en 12 appartementen. De diversiteit aan woningen maakt De Buitenparel voor iedereen aantrekkelijk. Zo sluit het aanbod van appartementen goed aan bij de zeer actuele behoefte naar betaalbaar wonen. De interesse in de appartementen was bij de start verkoop zeer groot. De verschillende gevels van de Buitenparel zorgen ervoor dat iedere woning een eigen unieke uitstraling heeft. Alle woningen zijn ontwikkeld in Mede Opdrachtgeverschap met het unieke Wonen à la Carte proces. “Kopers gaan letterlijk aan tafel met de architect om de indeling van hun toekomstige woning te bespreken. De architect vertaalt dit naar een ontwerp voor de perfecte woning die compleet aansluit bij de persoonlijke woonwensen van de kopers. Elke woning is uniek!” aldus wethouder Keus.

Parkrijk

De Buitenparel wordt op loopafstand van het Wilhelminapark gerealiseerd in deelgebied Parkrijk. Het park vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van Parkrijk. Het gebied wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. Parkrijk is volop in ontwikkeling, en met de ontwikkeling van de wijk worden ook voorzieningen gerealiseerd, zoals een supermarkt, een gezondheidscentrum, een school met kinderopvang en een sporthal. Het kleinschalige bedrijventerrein aan de zuidkant van de wijk biedt ruimte voor bedrijven.

RijswijkBuiten, een moderne duurzame woonwijk voor de 21e eeuw

Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw Stadsdeel van Rijswijk. In 2013 werd de eerste paal geslagen en is gestart met de ontwikkeling van de wijk. Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen worden, in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting, gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid.

Kortom we bouwen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw!

Over Wonen à la Carte

Wonen à la Carte realiseert unieke projecten in Mede Opdrachtgeverschap. Mede opdrachtgeverschap zorgt voor maximale inspraak voor de toekomstige bewoners, maar combineert dit met de expertise van een projectontwikkelaar in het ontwikkeltraject. Wonen à la Carte zorgt ervoor dat toekomstige bewoners en omwonenden in een vroeg stadium betrokken worden bij de ontwikkeling en realisatie van de woningen en woonomgeving. Deze vorm van co-creatie waarbij kopers daadwerkelijk aan tafel met de architect hun ideale woning ontwerpen binnen de randvoorwaarden van de locatie, leidt tot een verhoogde sociale cohesie in de buurt waardoor de bewoners prettiger wonen en een groter woongeluk ervaren.

Scroll naar boven