Start bouw duurzame en gepersonaliseerde appartementen en herenhuizen in De Buitenparel in RijswijkBuiten

De bouw van 12 appartementen en 18 herenhuizen van De Buitenparel in RijswijkBuiten deelgebied Parkrijk, is op 4 maart 2021 officieel ingeluid. Vanwege de coronamaatregelen vond de viering van de start bouw digitaal plaats. Via een livestream vanaf de bouwplaats konden de kopers dit feestelijke moment op afstand vieren.

Wethouder Jeffrey Keus van de gemeente Rijswijk had vooraf een boodschap ingesproken voor de toekomstige bewoners. Hij heette hen welkom in RijswijkBuiten, de duurzaamste wijk van Nederland, en feliciteerde de kopers met de start bouw van hun woning. Wethouder Keus: ‘Jullie hebben in dit unieke project jullie woonwensen, samen met de architect, vorm kunnen geven in uw huis. Ik kan dan ook niet wachten om op bezoek te komen en te zien wat een bijzondere woning u ervan heeft gemaakt.’ Na de diverse speeches was het tijd voor het officiële moment en werd geproost op een voorspoedige bouw. De kopers hadden voorafgaand een verrassingspakket met slingers en champagne ontvangen. Op deze manier konden zij toch op afstand meeproosten op deze eerste mijlpaal in de realisatie van hun nieuwe woningen. Het feestelijke moment werd afgesloten met een digitale tour over de bouwplaats.

Duurzaam wonen in de Buitenparel

In de Buitenparel worden in totaal 30 duurzame woningen gerealiseerd: 12 appartementen en 18 herenhuizen. De diversiteit aan woningen maakt De Buitenparel voor iedereen aantrekkelijk. Zo sluit het aanbod van appartementen goed aan bij de zeer actuele behoefte naar betaalbaar wonen. Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag heeft de verschillende gevels van De Buitenparel ontworpen. Iedere woning heeft zo zijn eigen unieke uitstraling, maar is in uiterlijke verschijning wel familie van elkaar. Alle woningen zijn ontwikkeld in Mede Opdrachtgeverschap (MO) met het unieke Wonen à la Carte proces. In dit proces krijgen kopers maximale vrijheid in het ontwerp van hun woning, gecombineerd met de expertise van een projectontwikkelaar tijdens het ontwikkeltraject.

De Buitenparel is onderdeel van deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten, een voorbeeldwijk als het gaat om duurzaamheid. Alle woningen, en zo ook de woningen in de Buitenparel, en het openbaar gebied worden in de lijn met de in de toekomst geldende duurzaamheidsnormen ontwikkelt en gebouwd. Zo worden alle woningen uitgerust met een eigen warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. In het openbaar gebied is volop aandacht voor flora en fauna door de aanleg van nestgelegenheid voor volgens en een diversiteit in beplanting. Wethouder Keus: In het nieuw te realiseren deel van Parkrijk brengen we de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten nog een stap verder, en wordt geïnvesteerd in door de bewoners van Parkrijk te gebruiken duurzame deelmobiliteit in de vorm van (elektrische) deelauto’s en – fietsen. Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik en zorgt ervoor dat er een wijk ontstaat waar het goed wonen is’.

Impressie De Buitenparel


Scroll naar boven