Woonvoorziening Our House I deelgebied Parkrijk

PROJECTINFORMATIE

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Woonvoorziening met studio’s voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking

Status: In aanbouw

Aantal woningen: 15

WONEN MET ZORG

In Our House worden 15 studio’s voor de jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en soms ook autisme gerealiseerd. Door de kleinschaligheid van wonen is het de bedoeling om de zelfstandigheid van de bewoners van Our House te vergroten. Een vast team ervaren begeleiders begeleidt de bewoners 24 uur per dag bij de dagelijkse gang van zaken en biedt op de bewoners individueel afgestemde zorg en ondersteuning. Stichting Our House is een initiatief van een groep ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme. In RijswijkBuiten realiseren wij voor hen een thuis, waar rekening gehouden wordt met hun dromen en wensen.

In het gebouw komen drie gemeenschappelijke woonkamers waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Op de begane grond komt een multifunctionele ruimte waar dagbesteding voor een deel van de bewoners wordt verzorgd. Daarnaast biedt de royale tuin tal van mogelijkheden voor andere activiteiten voor de bewoners. Bovendien hebben de bewoners een eigen appartement met badkamer en pantry om zich terug te trekken en waar zij familie of vrienden kunnen ontvangen. Kortom, voor de bewoners betekent Our House: samenwonen in één huis, als een groot gezin, maar dan nét even anders. De bouw van Our House is in mei 2023 gestart. Als alles volgens planning verloopt wordt OUr House in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Impressie woonvoorziening Our House

MEER INFORMATIE EN VRAGEN?

Voor meer informatie over stichting Our House kunt u terecht op www.stichting-ourhouse.nl

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van OUR House worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven