Feestelijke start bouw Our House in RijswijkBuiten

Woensdag 17 mei vierden we op een zonovergoten bouwplaats de feestelijke start bouw van Our House in RijswijkBuiten. Our House wordt het thuis voor 15 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en soms ook autisme. Samen met de toekomstige bewoners en hun families vierden we deze bijzondere mijlpaal. Wethouders Larissa Bentvelzen (Sociale zaken) en Armand van de Laar (Stadsontwikkeling), Sander Trouw (Manager Vastgoed Rijswijk Wonen) en Ton Henskens namens het bestuur van Stichting Our House waren natuurlijk aanwezig bij dit unieke moment.

Een thuis met zorg

Our House biedt een warme thuisomgeving waarin de bewoners samenwonen in één huis. In het gebouw komen drie gemeenschappelijke woonkamers. Hier wordt samen gekookt en gegeten. Op de begane grond komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Een plek waar ook dagbestedings- en groepsactiviteiten voor de bewoners kunnen verzorgd worden. Daarnaast komt er een ruime tuin waarin de bewoners diverse activiteiten kunnen ondernemen. Elke bewoner heeft een eigen studio met badkamer en een kleine keuken. Hier kunnen zij zich terugtrekken en familie en vrienden ontvangen. De kleinschaligheid van Our House is bedoeld om de zelfstandigheid van de bewoners te vergroten. Een vast team van ervaren begeleiders ondersteunt de bewoners 24 uur per dag bij de dagelijkse gang van zaken. En zij bieden de bewoners individueel afgestemde zorg en begeleiding. Kortom, voor de bewoners betekent Our House: samenwonen in één huis, als een groot gezin, maar dan nét even anders.

Samenwerken aan een plek voor bijzondere woonvormen

De bouw van Our House is mede mogelijk gemaakt door de inzet van Stichting Our House, gemeente Rijswijk en woningcorporatie Rijswijk Wonen. Stichting Our House is een initiatief van een groep ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme. Wethouder Larissa Bentvelzen van Sociaal Domein is trots dat de bouw nu is gestart: “Deze woningen vormen een nieuwe stap in het snel groeiende RijswijkBuiten. En het is een stap in de richting van een diverse wijk. Een doelgroep waar we in Rijswijk zorg voor dragen en die deze wijk en onze stad kleur geven.”

Wijk voor iedereen

Our House wordt gebouwd als onderdeel van project De Linden fase 2. Gelegen in deelgebied Parkrijk in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Passend bij de rest van de wijk krijgen de studio’s geen gasaansluiting. Energie wordt duurzaam opgewekt door een warmtepomp en zonnepanelen. ‘Door de ligging in de duurzame nieuwbouwwijk maken de toekomstige bewoners echt onderdeel uit van de wijk. Zo kunnen ze gemakkelijk meedoen met of zelf activiteiten in de buurt ondernemen. Op deze manier bouwen we in RijswijkBuiten aan een wijk waar niet alleen (jonge) gezinnen, starters, senioren maar ook bijzondere woonvormen zoals Our House zich thuis voelen’, aldus wethouder Armand van de Laar (Stadsontwikkeling).

Planning

De woonvoorziening wordt gebouwd door Batenburg Bouw & Ontwikkeling en de studio’s worden straks verhuurd door Rijswijk Wonen. Als alles volgens planning verloopt wordt Our House in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/ourhouse Voor meer informatie over stichting Our House kunt u terecht op www.stichting-ourhouse.nl

Scroll naar boven