De bouw van Our House heeft het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal vierden we op de bouwplaats. Our House wordt het thuis van 15 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Feestelijke moment

Het bereiken van het hoogste punt is een bijzonder moment. Een succes dat gevierd moet worden. Sander Trouw, manager Vastgoed bij Rijswijk Wonen, bedankte alle mensen die hard hebben gewerkt om dit ouderinitiatief mogelijk te maken. In het bijzonder werden de bouwplaatsmedewerkers bedankt. In weer en wind werken zij door. Na de feestelijke handeling en een rondleiding in het pand, kon iedereen terecht bij de frietkraam voor een lekkere snack.

15 studio’s speciaal voor jongvolwassenen die zorg en ondersteuning nodig hebben

In mei 2023 is de bouw van Our House gestart. In totaal worden 15 studio’s gerealiseerd. Een kleinschalig wooncomplex waarbij een vast team de bewoners begeleidt bij de dagelijkse gang van zaken. Elke bewoners krijgt persoonlijk zorg en ondersteuning. Stichting Our House is een initiatief van een groep ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme. De bouw van Our House is mede mogelijk gemaakt door de inzet van Stichting Our House, gemeente Rijswijk en woningcorporatie Rijswijk Wonen. In RijswijkBuiten realiseren wij voor hen een thuis, waar rekening gehouden wordt met hun dromen en wensen.

Een groot gezin, maar dan nét even anders

In het gebouw komen drie gemeenschappelijke woonkamers waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Op de begane grond komt een multifunctionele ruimte waar dagbesteding voor een deel van de bewoners wordt verzorgd. Daarnaast biedt de ruime tuin veel mogelijkheden voor andere activiteiten voor de bewoners. Elke bewoner heeft een eigen appartement met badkamer en pantry om zich terug te trekken en waar zij familie of vrienden kunnen ontvangen. Kortom, voor de bewoners betekent Our House: samenwonen in één huis, als een groot gezin, maar dan nét even anders.

Planning

Our House wordt gebouwd door Batenburg Bouw & Ontwikkeling en de studio’s worden straks verhuurd door Rijswijk Wonen. Als alles volgens planning verloopt krijgen de bewoners van Our House in juni 2024 de sleutel.

Scroll naar boven