Koopovereenkomst Our House ondertekend

Wethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) van de gemeente Rijswijk en directeur-bestuurder Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) hebben op 28 oktober 2020 de koopovereenkomst getekend van de grond voor de realisatie van Our House. Een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten.

Wonen met zorg

Door de kleinschaligheid van wonen is het de bedoeling om de zelfstandigheid van de bewoners van Our House te vergroten. Een vast team ervaren begeleiders begeleidt de bewoners 24 uur per dag bij de dagelijkse gang van zaken en biedt op de bewoners individueel afgestemde zorg en ondersteuning. Wethouder Keus: ‘Stichting Our House is een initiatief van een groep ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme. In RijswijkBuiten realiseren wij voor hen een thuis, waar rekening gehouden wordt met hun dromen en wensen! Ik ben erg trots dat deze bijzondere woonvorm een plek krijgt in de wijk. Het is een mooie toevoeging van een woonzorg-concept in Rijswijk.’

Our House

In Our House worden 15 studio’s voor de jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en soms ook autisme gerealiseerd. In het gebouw komen drie gemeenschappelijke woonkamers waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Op de begane grond komt een multifunctionele ruimte waar dagbesteding voor een deel van de bewoners wordt verzorgd. Daarnaast biedt de royale tuin tal van mogelijkheden voor andere activiteiten voor de bewoners. Bovendien hebben de bewoners een eigen appartement met badkamer en pantry om zich terug te trekken en waar zij familie of vrienden kunnen ontvangen. Kortom, voor de bewoners betekent Our House: samenwonen in één huis, als een groot gezin, maar dan nét even anders

De Linden Parkrijk

Our House wordt gerealiseerd in project De Linden in deelgebied Parkrijk. In De Linden worden, verdeeld over 3 woontorens, 68 appartementen gerealiseerd. De bouw van De Linden is onlangs gestart. Naar verwachting wordt er in het tweede kwartaal van 2021 gestart met de bouw van Our House. Als alles volgens planning verloopt, wordt het door aannemer Tetteroo te realiseren gebouw in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

Over RijswijkBuiten, een moderne duurzame woonwijk voor de 21e eeuw

Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw Stadsdeel van Rijswijk. In 2013 werd de eerste paal geslagen en is gestart met de ontwikkeling van de wijk.

Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd.

Alle woningen worden en zo ook de huisvesting van Our House, in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting, gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook het openbaar gebied is gericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en waterdoorlatendheid.

Kortom we bouwen samen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw!

Scroll naar boven