Start inschrijving 21 sociale huurwoningen in tweede woonblok De Koploper


De inschrijfperiode voor 21 sociale huurwoningen in het tweede woonblok van Woon-winkelcomplex De Koploper is op woensdag 21 december om 20.00 uur gestart via www.woonnet-haaglanden.nl. In het tweede woonblok worden 17 tweekamerappartementen en 4 driekamerappartementen te huur aangeboden. U kunt zich inschrijven tot en met woensdag 28 december.

Tweede woonblok

In het tweede woonblok komen in totaal 42 woningen. Waarvan 21 woningen vanaf 21 december om 20.00 uur te huur worden aangeboden. De rest van de woningen in dit woonblok worden direct bemiddeld aan mensen die verhuizen uit het vernieuwingsgebied Te Werve Oost. Op www.rijswijkwonen.nl/dekoploper leest u meer informatie over de woningen, de huurprijzen en verhuurvoorwaarden. Vanaf woensdag 21 december 20.00 uur kunt u zich inschrijven voor de woningen via www.woonnet-haaglanden.nl. Om in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan als woningzoekende. U kunt zich inschrijven tot en met woensdag 28 december.

DUURZAME SOCIALE HUURWONINGEN

In RijswijkBuiten woont u voorbereid op de toekomst. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo zijn de woningen in De Koploper zeer energiezuinig door de toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. De woningen kijken uit op de groene daken van de winkelruimten. Groene daken zorgen voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht. Ook aan de vogels en vleermuizen wordt gedacht. In de kopgevel zijn de letters HEEN EN WEER te lezen. In de letters zijn wel 80 nestkasten verwerkt. Hier vliegen straks de vogels in en uit, heen en weer.

Daarnaast wordt in Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Als alternatief voor de (tweede) auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk wordt op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd, waar bewoners van Parkrijk de deelmobiliteit kunnen huren. Zo stimuleren we het gebruik van deelauto’s en fietsen en dragen we bij aan de duurzaamheid én leefbaarheid van Parkrijk. Meer informatie, onder andere over de (toekomstige) locaties van de Hely Hubs, leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit.

Wonen en winkelen in De Koploper

In totaal verhuurt woningcorporatie Rijswijk Wonen 135 huurwoningen in De Koploper. Dit zijn onder andere appartementen die zijn bedoeld voor mensen van 55 jaar of ouder en studio’s voor mensen jonger dan 23 jaar. Daarnaast verhuurt Rijswijk Wonen 20 appartementen aan Stichting De Blauwe Parel, dit is een woon-werkinitiatief voor jongvolwassenen met en zonder een verstandelijke beperking. Er worden ook een aantal woningen direct bemiddeld aan mensen die verhuizen uit het vernieuwingsgebied Te Werve Oost.

Op de begane grond van woonwinkelcomplex De Koploper komen een Lidl-supermarkt, een wijkontmoetingsruimte en een aantal dagwinkels. De bouw van het complex is in april 2021 gestart en is bijna klaar. Begin 2023 worden de eerste woningen van De Koploper opgeleverd.

In De Omgeving van de Koploper

Het complex ligt in deelgebied Parkrijk, deze nieuwbouwwijk en dus ook de omgeving van De Koploper wordt in meerdere fasen gebouwd. Ook aan de voorzieningen is gedacht. Naast woningen komen ook een aantal winkels in het gebouw. Dit gaat om een Lidl-supermarkt en dagwinkels. Vlak naast De Koploper is er een basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. Ook komt er een Tiny Forest, een dichtbegroeid bos, om de hoek.

Verder is de bouw van een nieuwbouw gezondheidscentrum aan de Laan van ’t Haantje gestart. Daarnaast is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden. Tenslotte grenst Parkrijk ten noorden aan het Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met dit veelzijdige recreatiegebied.

Benieuwd waar deze voorzieningen te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Koploper worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Door op een project te klikken komt u op de projectpagina terecht en leest u meer informatie over het betreffende project.

Vragen

Voor vragen over de woningen in De Koploper, het verhuurproces en toewijzingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met:
Rijswijk Wonen, via:
Telefoonnummer: 070 – 336 42 00
Email: koploper@rijswijkwonen.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:
Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl

Scroll naar boven