Park van Rodenburg I deelgebied Parkrijk

Projectinformatie

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Koop

Status: begin 2022 opgeleverd, alle woningen zijn verkocht

Soort woningen: Eengezinswoningen

Aantal woningen: 77

Woonoppervlakten:  circa 111 tot 175 m2

DE WONINGEN

De hofwoningen en verandawoningen in Park van Rodenburg zijn gebouwd in deelgebied Parkrijk. Aan de prachtige laan, in een intiem straatje óf straks (zodra de parksingel klaar is) aan het water.

De woningen zijn qua architectuur stijlvol uitgevoerd met klassieke elementen, zoals roedes in de bovenlichten van de kozijnen en verschillende metselwerkdetails gecombineerd in een mix van metselwerkkleuren die zo typerend en herkenbaar zijn voor RijswijkBuiten. Het toevoegen van elementen zoals veranda’s, luifels, tuitgevels, bloemkozijnen en erkers zorgt er tenslotte voor dat elke woning in Park van Rodenburg zijn eigen unieke stijlvolle karakter heeft. Daarnaast hebben de woningen bij oplevering groen ingerichte voortuinen wat de straten op een uniforme wijze levendig en sfeervol maakt.

Laurens Kuipers Architectuurfotografie (2022)

Duurzaam wonen

RijswijkBuiten is een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaamheid. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Alle woningen in Park van Rodenburg zijn duurzaam met een hoog wooncomfort doordat ze naast gasloos ook allen met energie vanuit de zonnepanelen via vloerverwarming verwarmd en gekoeld worden middels een warmtepomp. En daar blijft het niet bij. Met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat is Park van Rodenburg ook ‘klimaatadaptief’ te noemen als het gaat om het afvoeren van regenwater. Het veranderende klimaat wordt namelijk steeds meer gekenmerkt door flinke regenbuien afgewisseld door langere periodes van droogte. Het regenwater in Parkrijk stroomt dan ook niet meer traditioneel ondergronds het riool in, maar er wordt gebruik gemaakt van een bovengronds afwatersysteem. Het hemelwater dat van het dak van de woning afkomt wordt aangesloten op zogenaamde ‘hemelwaterbrievenbussen’ die in de voortuinen van de woningen zijn aangelegd. Daar vandaan wordt het water over de bestrating weggevoerd naar open water in het aangrenzende Wilhelminapark.

Deelmobiliteit in Parkrijk

Daarnaast wordt in het nieuwe deel van Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk wordt op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd, waar bewoners van Parkrijk de deelmobiliteit kunnen huren. Meer informatie, onder andere over de (toekomstige) locaties van de Hely Hubs, leest u op www.rijswijkbuiten.nl/deelmobiliteit en www.hely.com/parkrijk.

Laurens Kuipers Architectuurfotografie (2022)

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Park van Rodenburg worden gebouwd, of al zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

gerelateerd nieuws

Scroll naar boven