Feestelijke start bouw duurzame eengezinswoningen Park van Rodenburg RijswijkBuiten

Wethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) van de gemeente Rijswijk en directeur Dick Boelen van Dura Vermeer hebben op maandag 14 december 2020 officieel de bouw van nieuwbouwproject Park van Rodenburg in RijswijkBuiten gestart. In Park van Rodenburg worden 77 energieneutrale woningen gerealiseerd die volledig op de toekomst zijn voorbereid.

Digitale start bouw

Vanwege de coronamaatregelen vond de start bouw, net als de verkoop van de woningen in het tweede kwartaal van 2020, digitaal plaats. Via een livestream konden de kopers dit feestelijke moment op afstand vieren. Ter gelegenheid van deze mijlpaal legden wethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) en directeur Dick Boelen van Dura Vermeer symbolisch de eerste vloerplaat van een van de woningen. Wethouder Keus: ‘De start bouw van een woning is een bijzondere mijlpaal. Fijn dat de kopers dit feestelijke moment via een livestream toch kunnen meebeleven en ook, weliswaar digitaal, met hun toekomstige buren kunnen kennismaken. Ik heet de bewoners van harte welkom in RijswijkBuiten!’

Duurzaam wonen in Park van Rodenburg

De energieneutrale woningen kenmerken zich door de fraaie afwerking met architectuur die knipoogt naar het vakmanschap van vroeger, met het comfort van nu. Park van Rodenburg is onderdeel van deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten, een voorbeeldwijk als het gaat om duurzaamheid. Alle woningen, en zo ook de woningen in Park van Rodenburg, en het openbaar gebied worden in de lijn met de in de toekomst geldende duurzaamheidsnormen ontwikkelt en gebouwd. ‘Door de toepassing van openbare LED-verlichting, aandacht voor flora en fauna, klimaatadaptieve maatregelen en de introductie van deelmobiliteit in Parkrijk, loopt de ontwikkeling van de wijk vooruit op de toekomst.’ aldus wethouder Keus.

Scroll naar boven