Pasgeld

Pasgeld is het gebied tussen de snelweg A4, het kanaal de Vliet en het spoor. In Pasgeld komen 1.100 nieuwe, duurzame woningen, verdeelt over Pasgeld-West en Pasgeld-Oost.

pasgeld-West

Pasgeld-West in RijswijkBuiten wordt een groene en waterrijke buurt met ruimte voor 1000 woningen. In de raadsvergadering van 21 september 2023 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan van Pasgeld-West vastgesteld. De gemeente Rijswijk investeert hiermee niet alleen in nieuwe bewoners en ondernemers, maar vooral ook in groen en recreatie in Pasgeld. Dit bestemmingsplan vormt de basis van de ontwikkeling van Pasgeld-West, het toekomstige woongebied omsloten door het spoor, de Laan van ’t Haantje, de Lange Kleiweg en het sportpark Elsenburg.  In het bestemmingsplan is vastgelegd vast wat er in Pasgeld-West op bepaalde plekken (functioneel) mag gebeuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een plek bestemd voor woningbouw, groen en recreatie, bedrijvigheid en/of verkeer.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan van Pasgeld-West vindt u op www.ruimtelijkeplannen.nl(link is extern). Klik in het menu links bovenin ‘plannaam of nummer’ en vul in de zoekbalk ‘NL.IMRO.0603.bppasgeld1-VA01’ in. 

Pasgeld-oost

In Pasgeld-Oost 100 tot maximaal 110 nieuwe duurzame woningen in een omgeving met veel aandacht voor water en groen. Ontwikkelaar Synchroon is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe woonbuurt in Pasgeld-Oost en doet dit in afstemming met de gemeente Rijswijk. Van december 2022 tot april 2023 kon er worden meegedacht over de plannen voor Pasgeld-Oost, een verslag hiervan leest u op Samen.Rijswijk.nl.

Gerelateerd nieuws

Romeinse vondsten in Pasgeld-Oost

Archeologen van onderzoeksbureau Vestigia Archeologie & Cultuurhistorie hebben in de afgelopen maanden een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd in het plangebied…
Lees meer
Scroll naar boven