Bijeenkomst woensdag 14 december: Denk mee over het ontwerp woonplan in Pasgeld-Oost

Ontwikkelaar Synchroon en de gemeente Rijswijk nodigen u van harte uit om op woensdag 14 december 2022 met ons mee te denken over het ontwerp voor het nieuwe woonplan voor de locatie Pasgeld-Oost. Ontwikkelaar Synchroon heeft een eerste ontwerp van het woonplan verder uitgewerkt. In het woonplan komen 100 tot 110 nieuwe woningen in een zorgvuldig te ontwerpen landschap met veel aandacht voor water en groen.

Aanmelden

Graag horen we of we u kunnen verwachten op 14 december. U kunt zich aanmelden via www.samen.rijswijk.nl. Klik op de link of klik op Samen.Rijswijk op ‘Gebiedsontwikkeling Pasgeld’ en daarna op ‘Bijeenkomst woensdag 14 december: Denk mee over het ontwerp woonplan in Pasgeld-Oost’. Vermeld uw naam en met hoeveel mensen u komt. Er wordt verantwoordelijk met uw gegevens omgegaan.

Meedenken over het ontwerp woonplan

Voor de verdere uitwerking van het ontwerp woonplan van Synchroon voor zijn we benieuwd naar uw ideeën, wensen en behoeften. Daarvoor organiseren wij de komende maanden drie participatie bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is woensdagavond 14 december. Tijdens deze eerste bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek over de invulling van het landschap. Met de opbrengsten van alle bijeenkomsten kan een ontwerpplan definitief worden gemaakt.

Afbeelding 1: ligging Pageld-Oost

Programma

U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom in buurthuis De Drassige Driehoek, gelegen aan het Jaagpad 148D. Tijdens deze avond gaan we aan de slag met ophalen van ideeën en wensen voor de inrichting van de omgeving om de woningen heen. Uiteraard is er ruim gelegenheid voor het stellen en beantwoorden van uw vragen. Neem uw smartphone mee, deze heeft u nodig deze avond.

 • Tijd: Inloop 19.45, start 20.00 uur
 • Welkom door wethouder Armand van de Laar
 • Introductie Theo Dohle, gespreksleider bureau De Wijde Blik
 • Ontwikkelingen Pasgeld Milou Bol, projectleider gebiedsontwikkeling Pasgeld, gemeente Rijswijk
 • Uitgangspunten en ontwerpplan Thibault de Cooman, projectleider ontwikkelaar Synchroon
 • Werksessie landschap Robert Kapel van Flux landschapsarchitectuur
 • De toegankelijkheid of openbaarheid van de deeltuinen;
 • De invulling van de deeltuinen en de overige parkachtige inrichting;
 • De architectuur.
 • Afsluiting en doorkijk naar volgende bijeenkomsten.
 • Einde avond: 21.30 uur

Vervolgbijeenkomsten

Na deze bijeenkomst op 14 december volgt er nog een bijeenkomst waar we met elkaar verder gaan over de uitwerking voor de deeltuinen, openbare ruimte, wandelroutes en fietsverbindingen. In de slotbijeenkomst laten we zien wat de opbrengsten zijn geweest uit de vorige twee bijeenkomsten en hoe we dat wel of niet kunnen meenemen in het ontwerpplan. 

Overige informatie over Pasgeld-Oost

Synchroon is als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het woonplan in Pasgeld-Oost en doet dit in afstemming met de gemeente Rijswijk. Het ontwerp woonplan in Pasgeld-Oost is uitgewerkt vanuit de resultaten van het eerder doorlopen participatietraject ‘Schetsboek Pasgeld’ voor het hele gebied Pasgeld. Naar aanleiding van dit participatietraject heeft de gemeenteraad besloten dat er in Pasgeld-Oost 100 tot 110 nieuwe woningen gaan komen in een groene omgeving. Meer informatie over het Schetsboek Pasgeld, het raadsbesluit of het kader en uitgangspunten voor de participatie voor Pasgeld-Oost, kunt u hier vinden.

Scroll naar boven