Krajicek Playground I sport- en speelplek ’t Krijntje aan de Van Rijnweg I deelgebied Sion

Buitenspelen en sporten is leuk, leerzaam en gezond. Er was in de wijk veel behoefte aan een speel- en sportplek waar (vooral) oudere kinderen samen kunnen sporten en spelen. Deze speelplek kon eerder niet worden gemaakt, omdat deze (samen met woningbouw) voorzien was op de huidige locatie van de tijdelijke basisschool en het gezondheidscentrum aan de Van Rijnweg. Deze locatie is de komende jaren niet beschikbaar. Daarom is in de zomer van 2021 besloten om de locatie van de multifunctionele sport- en speelplek te verplaatsen naar de Van Rijnweg, naast de kruising met de Laan van Sion.

De sport- en speelplek bestaat uit een ‘Krajicek Playground’, een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. Haaglanden Beweegt en de Krajicek Foundation organiseren hier allerlei activiteiten. Naast een ‘Krajicek Playground’ is er ook nieuwe speelplek voor jonge kinderen gemaakt, zodat jong én oud elkaar op dezelfde plek kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten en spelen.

Krajicek Playground

Een ‘Krajicek Playground’ is een multifunctioneel sportveld waar je kunt voetballen, tennissen en basketballen. Er is een sportveld met tennis- en voetbalbelijning, twee grote en vier kleine voetbaldoelen. Op het naastgelegen basketbalveld kan 3×3 basketbal worden gespeeld. De basket is in hoogte verstelbaar, zodat het basketbalveld toegankelijk is voor jong én oud en mensen in een rolstoel ook kunnen meespelen.

Het eerste sportveld met twee grote en vier kleine voetbaldoelen en twee tennisvelden is sinds woensdag 22 maart 2023 geopend. Nu zijn ook het basketbalveld en de speeltuin geopend en kan ook hier worden gesport en gespeeld. De coating van het basketbalveld is nog niet aangelegd vanwege het weer. Het moet dan namelijk warm genoeg en een paar dagen droog zijn. Op het moment dat de coating wordt aangelegd wordt het basketbalveld tijdelijk afgesloten zodat de coating kan drogen. Zodra bekend is wanneer dit is lees je dat op www.rijswijkbuiten.nl.

Van alles te beleven

Haaglanden Beweegt organiseert twee keer per week sportieve activiteiten op de Krajicek Playground. Ze zijn er elke woensdag en vrijdag tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden, download de SBG-app via www.sbg-app.nl. Ook KC BuitenRijck gaat tijdens de gymlessen en/of naschoolse activiteiten gebruik maken van de sportplek. De Krajicek Playground is een openbare speelplek voor de buurt, buiten alle georganiseerde activiteiten kunnen kinderen altijd gebruik maken van het sport- en speelveld.
Maar zonder bal of racket is het lastig voetballen, tennissen of basketballen. Daarom is er bij de sport- en speelplek een sportautomaat geplaatst. Via een app kun je de automaat openen, sport- en spelmateriaal lenen en na gebruik weer terugleggen. De QR-code om de app te downloaden vind je op de sportautomaat. Op dit moment wordt de sportautomaat getest door de sport- en spelbegeleiders van Haaglanden Beweegt en KC BuitenRijck. Binnenkort (na afloop van de testfase) is de sportautomaat voor iedereen te gebruiken, zodra dat is lees je dat op www.rijswijkbuiten.nl.

Sporten en spelen op één plek

Naast de Krajicek Playground is er ook een speelplek te vinden. Zodat jong en oud elkaar op één plek kunnen ontmoeten en samen kunnen spelen en sporten. Dat maakt deze plek extra leuk! Het ontwerp van de speelplek is gemaakt met behulp van de jongste inwoners van Rijswijk(Buiten). We hebben hen vorige zomer gevraagd om een ontwerp te maken. Er zijn maar liefst 25 ontwerpen ingestuurd en die zijn vervolgens samengevoegd tot één ontwerp. En heb je dorst gekregen tijdens het spelen en/of sporten? Dan kun je water tappen bij het watertappunt dat tussen de speelplek en het sportveld staat. Dit watertappunt is een cadeau van de ontwikkelaars van RijswijkBuiten aan de bewoners van de wijk, omdat RijswijkBuiten dit jaar precies 10 jaar bestaat.

’t Krijntje

De sport- en speelplek heeft de naam ’t Krijntje. Deze naam is gekozen door de buurt. Buurtbewoners konden eind vorig jaar via Samen.Rijswijk een zelfbedachte naam insturen, waarna bewoners konden stemmen op hun favoriet. Met bijna 50% van de stemmen koos de wijk voor ’t Krijntje. ‘Het woord ‘Krijntje’ lijkt op ‘pleintje’. De naam ‘t Krijntje is een combinatie van de ‘Kr’ van Krajicek en daarnaast zit ‘Rijn’ van de Van Rijnweg (waar de sport- en speelplek aan ligt) ook in de naam verwerkt’, aldus de bedenker van de naam Dominique.

Voor de aanleg van de Krajicek Playground is bijdrage is gekregen vanuit de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving wat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de wijk worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven