Krajicek Playground I sport- en speelplek aan de Van Rijnweg I deelgebied Sion

Buitenspelen en sporten is leuk, leerzaam en gezond. Daarom komt er aan de Van Rijnweg in RijswijkBuiten een nieuwe sport- en speelplek. Dit wordt een ‘Krajicek Playground’, een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. Haaglanden Beweegt en de Krajicek Foundation gaan hier allerlei activiteiten organiseren. Naast een ‘Krajicek Playground’ komt er ook een nieuwe speelplek voor jonge kinderen, zodat jong én oud elkaar op dezelfde plek kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten en spelen.  

Krajicek Playground

De Krajicek Playground aan de Van Rijnweg bestaat uit een multifunctioneel sportveld met twee grote en vier kleine voetbaldoelen. Naast voetbalbelijning is er ook tennisbelijning. Aan de lange kant van het veld staat een laag hekwerk en achter de doelen een hoog hekwerk van drie meter hoog. Dit zorgt ervoor dat de bal in het spel blijft en dat de bal niet zomaar de weg op schiet. Op het naastgelegen basketbalveld kan 3×3 basketbal worden gespeeld. De basket is in hoogte verstelbaar, zodat het basketbalveld toegankelijk is voor jong én oud en mensen in een rolstoel ook kunnen meespelen. 

Op de Krajicek Playground in RijswijkBuiten worden minimaal twee keer per week sportactiviteiten georganiseerd door Haaglanden Beweegt én Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. Ook KC BuitenRijck gaat tijdens de gymlessen en/of naschoolse activiteiten gebruik maken van de sportplek. De Krajicek Playground is een openbare speelplek voor de buurt, buiten alle georganiseerde activiteiten kunnen kinderen uit de wijk altijd gebruik maken van het sport- en speelveld.

Voor de aanleg van de Krajicek Playground is bijdrage is gekregen vanuit de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving wat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.

Impressie van het ontwerp van de Krajicek Playground en de locatie van de speelplek aan de Van Rijnweg in RijswijkBuiten.

de speelplek

Voor het ontwerp van de speelplek hebben we afgelopen zomer de hulp ingeroepen van de jongste bewoners van RijswijkBuiten. In juni konden zij online een ontwerp voor de speeltuin maken. Er zijn maar liefst 25 ontwerpen ingeleverd. Alle ontwerpen zijn samengevoegd tot één ontwerp. Benieuwd hoe het ontwerp is geworden? Bekijk het ontwerp hier of kijk op Samen.Rijswijk.nl, klik op ‘Sport- en speelplek van Rijnweg RijswijkBuiten’.

Planning

De sport- en speelplek komt op de voormalige locatie van Programmabureau RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 1d. De Playground is tegelijk aangelegd met de nieuwe Laan van Sion, welke medio november 2022 is geopend.

Daarna zijn we gestart met de aanleg van de openbare ruimte en de nieuwe sport- en speelplek die bij de kruising van de Laan van Sion en de Van Rijnweg komt. Er is een sloot gegraven en drainage aangelegd zodat het water goed wegloopt in de grond. Vervolgens is gestart met de aanleg van de sport- en speelplek. Waarschijnlijk is de nieuwe sport-en speelplek eind maart 2023 klaar. Dit is later dan gepland, omdat de aanleg van de openbare ruimte rondom het nieuwe deel van Laan van Sion langer duurt dan verwacht.

Waar komt de sport- en speelplek?

De Krajicek Playground en de speelplek komen op de locatie van het voormalige programmabureau RijswijkBuiten (aan de van Rijnweg 1d) en de voormalige locatie van het tijdelijke trapveld dat sinds juni 2022 is gesloten.

Er is in de wijk behoefte aan een speel- en sportplek waar (vooral) oudere kinderen samen kunnen sporten en spelen. Deze speelplek kon eerder niet worden gerealiseerd, omdat deze (samen met woningbouw) voorzien was op de huidige locatie van de tijdelijke basisschool en het gezondheidscentrum aan de Van Rijnweg. Deze locatie is de komende jaren niet beschikbaar. Daarom is in de zomer van 2021 besloten om de locatie van de multifunctionele sport- en speelplek te verplaatsen naar de Van Rijnweg, op de plek van het tijdelijke trapveld (zie nummer 3 in onderstaande plattegrond).

(1) voormalige locatie programmabureau RijswijkBuiten, (2) doorgetrokken weg Laan van Sion. (3) toekomstige speel- en sportplek, (4) huidige locatie tijdelijke basisschool en gezondheidscentrum. .

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de wijk worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven