Reageer op de voorlopige schetsontwerpen voor de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion


De twee voorlopige ontwerpen voor de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion zijn bekend.
Hier wordt een mooie plek gecreëerd waar buurtbewoners (jong én oud) elkaar kunnen ontmoeten. Eind maart kwam de werkgroep voor de inrichting van de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion bij elkaar. Na de bijeenkomst zijn de landschapsarchitecten aan de slag gegaan om twee voorlopige schetsontwerpen uit te werken. Inmiddels zijn de voorlopige ontwerpen klaar, wij nodigen u van harte uit om een reactie op het voorlopige schetsontwerp te geven. Dit kan tot en met dinsdag 31 mei 2022 via www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion.

Hoe de ontwerpen tot stand zijn gekomen

Via Samen.Rijswijk.nl (het participatieplatform van gemeente Rijswijk) hebben geïnteresseerden ideeën en wensen kunnen doorgeven. Daarnaast is er een werkgroep samengesteld, die bestaat uit omwonenden en maatschappelijk partners uit de wijk, zoals Oranjevereniging Sion en Haaglanden Beweegt. Op basis wensen die zijn opgehaald in 2017, de reacties hierop die zijn opgehaald in 2022 en een bijeenkomst met de werkgroep eind maart 2022 zijn twee voorlopige ontwerpen gemaakt. Bij het maken van de voorlopige schetsontwerpen is ook rekening gehouden met het beschikbare budget, of de ontwerpen technisch mogelijk zijn (met het oog op de bewaarde archeologie onder de grond) en in de toekomst goed onderhouden kunnen worden.

Bekijk de ontwerpen en geef je mening

De voorlopige schetsonwerpen zijn twee variaties met ieder een eigen accent. In Ontwerp 1 ‘Hof van herinneringen’ komt de rijke geschiedenis van de plek weer tot leven. De thema’s historie, archeologie en spelen komen veel terug in dit ontwerp. Ook in Ontwerp 2 ‘Hof van ontmoeting’ komt de geschiedenis weer tot leven, maar ligt het accent op een ruime plek voor ontmoeting en evenementen. Tot 31 mei 2022 kunt u de voorlopige schetsontwerpen bekijken en een reactie achterlaten door het reactieformulier in te vullen op www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion.

Scroll naar boven