Buitenpoort Parkrijk (huur)

Buitenpoort Parkrijk I deelgebied Parkrijk

Projectinformatie

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Huur

Status: In aanbouw

Soort woningen: Appartementen

Aantal woningen: 144

Wonen met Zorg

In Buitenpoort Parkrijk is zorg en wonen straks op enkele meters afstand van elkaar te vinden. In het project dat ligt op de hoek van de Prinses Beatrixlaan en het Wilhelminapark komen drie appartementengebouwen met een hoogte van maximaal 20, 25 en 43 meter.

  • Appartementengebouw ‘Hof van Kerstanje’ bestaande uit 54 zorgstudio’s voor ouderen met een zorgindicatie voor verpleeghuiszorg. In Hof van Kerstanje is plek voor 54 bewoners met dementie. Zij huren een moderne studio waarin zij zelfstandig wonen. Met een eigen badkamer en keukenblok. Zorg wordt verleend vanuit het Volledig Pakket Thuis: een zorgarrangement waarin elke bewoner de zorg inkoopt die hij of zij nodig heeft. Zo kan elke bewoner het leven blijven leiden dat hij of zij gewend is. Met de mogelijkheid van 24/7 zorg op afroep. Deze woningen worden geëxploiteerd door zorginstelling Cardia.Heeft u interesse? Meld u aan via de website van Cardia Daarnaast wordt woonzorglocatie Hof van Kerstanje een centraal punt in de wijk van waaruit ook thuiszorg geboden kan worden aan wijkbewoners van Parkrijk. Zij kunnen daardoor langer zelfstandig wonen.
  • Appartementengebouw ‘Be-building’ met daarin 36 vrije sector huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte. Deze twee- en driekamerappartementen zijn rolstoeltoegankelijk en uitermate geschikt voor echtparen. Daarnaast kunt u gebruik maken van de zorg en diensten van Hof van Kerstanje. Heeft u interesse? Schrijf u in voor de nieuwsbrief via de website van Cardia.
  • Appartementengebouw de ‘Parkwachter’: met daarin 54 vrije sector huur appartementen met een gemiddelde woonoppervlakte van 77,5 m2.

Met de centrale ligging is het project aantrekkelijk voor uiteenlopende doelgroepen; van starters tot senioren, met of zonder zorgbehoefte. Het Wilhelminapark ligt voor deze bewoners straks om de hoek en ook andere wijkvoorzieningen zoals een supermarkt bevinden zich in de buurt. Daarnaast wordt de woonzorglocatie van Cardia, die Hof van Kerstanje gaat heten, straks een centraal zorgpunt in de wijk. Op deze manier kan gerichte thuiszorg geboden worden aan de wijkbewoners van Parkrijk.

Impressie Buitenpoort Parkrijk

PLanning

Op 6 april 2023 is de bouw van Buitenpoort Parkrijk gestart. Als alles volgens planning verloopt, wordt de zorglocatie in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. Inschrijven voor de appartementen is op dit moment nog niet mogelijk. Wel kunt u nu alvast uw interesse delen voor:

  • de 54 zorgstudio’s in appartementencomplex ‘Hof van Kerstanje’: meld u aan via de website van Cardia
  • de 36 vrije sector huurappartementen voor senioren in appartementencomplex ‘Wilhelmina’:

Vragen

  • Heeft u een vraag over Buitenpoort Parkrijk? Neem dan contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten via e-mail rijswijkbuiten@rijswijk.nl of telefoonnummer 070-3261975.
  • Heeft u vragen over woonzorglocatie Hof van Kerstanje? Neem dan contact op met Cardia. Stuur een e-mail naar klantenbureau@cardia.nl of bel naar 070 – 8008 888.
Impressie Buitenpoort Parkrijk

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Buitenpoort Parkrijk worden gebouwd, of al zijn gerealiseerd. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart en de impressies op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde tekst, tekeningen en sfeerimpressies zijn een voorbeeld, de daadwerkelijke situatie kan dus afwijken. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Gerelateerd nieuws

Scroll naar boven