Buitenpoort Parkrijk (huur)

Buitenpoort Parkrijk I deelgebied Parkrijk

Projectinformatie

Deelgebied: Parkrijk

Soort aanbod: Huur

Status: In ontwikkeling

Soort woningen: Appartementen

Aantal woningen: 144

DE WONINGEN

In Buitenpoort Parkrijk aan de Prinses Beatrixlaan in Parkrijk komen drie gebouwen met een hoogte van maximaal 20, 25 en 43 meter. In twee gebouwen komen 90 vrije sector huurappartementen. In het derde gebouw komen 54 zorgstudio’s voor ouderen met een zorgindicatie voor verpleeghuiszorg. Deze woningen worden geëxploiteerd door zorginstelling Cardia. De woonzorglocatie wordt een centraal punt in de wijk van waaruit ook thuiszorg geboden kan worden aan wijkbewoners van Parkrijk. Zij kunnen daardoor langer zelfstandig wonen.

Impressie Buitenpoort Parkrijk

Alle seinen op groen voor de start van de bouw

Alle seinen voor de bouw van 90 huurappartementen en 54 zorgwoningen voor kwetsbare ouderen in Buitenpoort Parkrijk in RijswijkBuiten staan op groen. Om het bouwplan mogelijk te maken was een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk. In 2022 is door enkele omwonenden beroep ingesteld bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en de afgegeven vergunningen voor de bouw van de drie woongebouwen. Woensdag 16 november 2022 deed de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak in de beroepsprocedure. Die uitspraak maakt duidelijk dat de drie woongebouwen mogen worden gebouwd. Dit besluit betekent dat de bouw van Buitenpoort Parkrijk kan starten. Wanneer dit zal zijn wordt op een later moment bekend gemaakt. Het is op dit moment nog niet mogelijk om u in te schrijven voor de woningen.

Vragen

Heeft u een vraag over Buitenpoort Parkrijk? Neem dan contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten via e-mail rijswijkbuiten@rijswijk.nl of telefoonnummer 070-3261975.

Impressie Buitenpoort Parkrijk

IMPRESSIE WIJKINDELING RIJSWIJKBUITEN

RijswijkBuiten wordt in meerdere fasen gebouwd. In onderstaande kaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Zo kunt u zien welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Buitenpoort Parkrijk worden gebouwd, of al zijn gerealiseerd. Deze kaart wordt regelmatig geactualiseerd. Klik op een project om meer informatie te lezen, op de verschillende projectpagina’s leest u meer informatie over de betreffende projecten.

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. De gemeente Rijswijk adviseert iedereen die geïnteresseerd is in een woning in RijswijkBuiten goed kennis te nemen van het bestemmingsplan. Klik hier voor meer informatie.

De inrichting van de openbare ruimte is niet definitief, en kan (tijdelijk) wijzigen. Voor een overzicht van alle bouwwegen en langlopende wegafsluitingen die op dit moment bekend zijn, verwijzen wij u graag naar de pagina met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Vragen? Neem contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten

Wilt u meer weten over RijswijkBuiten? Of hebt u vragen over de ontwikkeling van de wijk? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten.

Scroll naar boven