Bouw scholen RijswijkBuiten vordert gestaag

Deze zomer is de eerste paal is geslagen voor de nieuwbouw van Montessori Integraal Kindcentrum Parkrijk en is gestart met de bouw van de tijdelijke school in Parkrijk. Sindsdien is er hard doorgebouwd en is een start gemaakt met de plannen voor de aanleg van een schoolroute door Parkrijk.

IKC Parkrijk

De bouw van IKC Parkrijk is op dit moment gevorderd tot de 2e verdiepingsvloer. De staalconstructie van de gymzaal is inmiddels geplaatst. De contouren van het gebouw worden goed zichtbaar. Begin volgende maand starten de werkzaamheden op het dak. De bouw loopt volgens planning, naar verwachting wordt de nieuwbouw in de zomervakantie van 2021 opgeleverd.

Tijdelijke school Parkrijk

Ook de bouw van de tijdelijke school Parkrijk vordert gestaag. De gevelbekleding wordt momenteel aangebracht, en is gestart met de werkzaamheden aan de binnenkant van het gebouw. Naar verwachting wordt de tijdelijke school medio december 2020 opgeleverd.

Schoolroute Parkrijk

Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe en autovrije straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Onderdeel hiervan is de schoolroute die van oost naar west loopt en er voor zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Op deze schoolroute komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoestellen en groenvoorzieningen tegen. Wethouder Johanna Besteman (Welzijn): ‘Lopend en fietsen naar school gaan, is natuurlijk gezonder en goed voor het milieu. Deze schoolroute gaat er voor zorgen dat dit veiliger kan, en door de diverse speeltoestellen die de kinderen onderweg tegenkomen wordt positief opgroeien ook een stuk leuker!’.

Samen maken we de route

Op dit moment worden de plannen voor de schoolroute verder uitgewerkt, ook de (toekomstig) bewoners van Parkrijk worden betrokken bij de inrichting van de schoolroute en de daarin opgenomen speelpleintjes.

Parkrijk moment in ontwikkeling. De getoonde tekeningen en sfeerimpressieshebben een voorlopig karakter. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Scroll naar boven