Het ontwerp voor de nieuwe speelplek aan de Van Rijnweg is bekend!

Aan de Van Rijnweg komt een nieuwe speelplek. Voor het ontwerp van de speelplek hebben we afgelopen zomer de hulp ingeroepen van de jongste bewoners van RijswijkBuiten. In juni konden zij online een ontwerp voor de speeltuin maken. Er zijn maar liefst 25 ontwerpen ingeleverd. Alle ontwerpen zijn samengevoegd tot één ontwerp. Benieuwd hoe het ontwerp is geworden? Lees dan snel verder!

Het ontwerp

We bedanken alle kinderen die hebben meegedacht!

In de ingestuurde ontwerpen kozen veel kinderen voor speeltoestellen waarop je kunt klimmen en klauteren. Op de nieuwe speelplek komt daarom een klimtoestel (nummer 1 in het ontwerp). Hiernaast komt een speelpleintje met lage heuvels en getekende lijnen op de grond (nummer 2 in het ontwerp). Dit kan gebruikt worden om overheen te steppen en fietsen, maar natuurlijk ook om over te rennen.

 Ook aan de jonge kinderen is gedacht. Glijden kwam als grote wens terug in de ingestuurde ontwerpen, daarom komt er een glijbaan van 1 meter hoog (nummer 3 in het ontwerp). Ook komt er een veerwip, hier kun je met twee personen op (nummer 4 in het ontwerp).

Afbeelding 2: Ontwerp van de speelplek aan de Van Rijnweg*. * Op de afbeeldingen zijn speeltoestellen als voorbeeld te zien. De toestellen die geplaatst worden kunnen afwijken van de toestellen op de afbeelding.

 Natuurlijk moet een speelplek er ook mooi en groen uitzien. Daarom komen er bij de speelplek bomen die in de zomer zorgen voor schaduw. Langs de Zoete Aagt en de Laan van Sion komt een haag, zodat spelende kinderen niet per ongeluk de weg op kunnen rennen. Ook komt er een bankje, waar ouders kunnen zitten of kinderen even kunnen uitrusten van het spelen en/of sporten. En heb je dorst? Dan kun je water tappen bij het watertappunt dat tussen de speelplek en het sportveld komt.

Je kunt het ontwerp hieronder op groot formaat downloaden.

Krajicek Playground

De nieuwe speelplek komt naast de nieuwe Laan van Sion en een Krajicek Playground. Dit is een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. Haaglanden Beweegt en de Krajicek Foundation gaan hier allerlei activiteiten organiseren.

De Krajicek Playground aan de Van Rijnweg bestaat uit een multifunctioneel sportveld met twee grote en vier kleine voetbaldoelen. Naast voetbalbelijning is er ook tennisbelijning. Aan de lange kant van het veld staat een laag hekwerk en achter de doelen een hoog hekwerk van drie meter hoog. Dit zorgt ervoor dat de bal in het spel blijft en dat de bal niet zomaar de weg op schiet. Op het naastgelegen basketbalveld kan 3×3 basketbal worden gespeeld. De basket is in hoogte verstelbaar, zodat het basketbalveld toegankelijk is voor jong én oud en mensen in een rolstoel ook kunnen meespelen. Voor de aanleg van de Krajicek Playground is bijdrage is gekregen vanuit de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving wat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.

PLANNING

De sport- en speelplek komt op de voormalige locatie van Programmabureau RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 1d. De Playground wordt tegelijk aangelegd met de nieuwe Laan van Sion. Binnenkort starten de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe Laan van Sion. Vervolgens start de aanleg van het sportveld en de speelplek. Waarschijnlijk is de Krajicek Playground aan het einde van 2022 klaar en de speelplek eind januari 2023.

Meer lezen over de sport en speelplek?

Kijk op www.rijswijkbuiten.nl/speelplek-rijnweg en Samen.Rijswijk.nl, klik op ‘Sport- en speelplek van Rijnweg RijswijkBuiten’.

Scroll naar boven