In RijswijkBuiten komt een Krajicek Playground

Buitenspelen en sporten is leuk, leerzaam en gezond. Daarom komt er aan de Van Rijnweg in RijswijkBuiten een nieuwe sport- en speelplek. Dit wordt een ‘Krajicek Playground’, een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. Haaglanden Beweegt en de Krajicek Foundation gaan hier allerlei activiteiten organiseren. Naast een ‘Krajicek Playground’ komt er ook een nieuwe speelplek voor jonge kinderen, zodat jong én oud elkaar op dezelfde plek kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten en spelen.

Voetballen, tennissen en basketballen

De Krajicek Playground aan de Van Rijnweg bestaat uit een multifunctioneel sportveld met twee grote en vier kleine voetbaldoelen. Naast voetbalbelijning is er ook tennisbelijning. Aan de lange kant van het veld staat een laag hekwerk en achter de doelen een hoog hekwerk van drie meter hoog. Dit zorgt ervoor dat de bal in het spel blijft en dat de bal niet zomaar de weg op schiet. Op het naastgelegen basketbalveld kan 3×3 basketbal worden gespeeld. De basket is in hoogte verstelbaar, zodat het basketbalveld toegankelijk is voor jong én oud en mensen in een rolstoel ook kunnen meespelen.

Krajicek Playground

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Op multifunctionele sportvelden kunnen kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd sporten en spelen. Op de Krajicek Playground in RijswijkBuiten worden minimaal twee keer per week sportactiviteiten georganiseerd door Haaglanden Beweegt én Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. Ook KC BuitenRijck gaat tijdens de gymlessen en/of naschoolse activiteiten gebruik maken van de sportplek. De Krajicek Playground is een openbare speelplek voor de buurt, buiten alle georganiseerde activiteiten kunnen kinderen uit de wijk altijd gebruik maken van het sport- en speelveld. Wethouder Larissa Bentvelzen (jeugd en sport): ‘Een prachtig initiatief, waarbij we jongeren uit de wijk actief kunnen betrekken bij het organiseren van sportactiviteiten in én voor de buurt. Ik ben enorm trots dat we met behulp van de Krajicek Foundation een sportplek kunnen maken in de wijk en dat Haaglanden Beweegt en KC BuitenRijck zich als ambassadeurs verbinden aan de Playground in RijswijkBuiten’. Deze samenwerking werd afgelopen donderdag bekrachtigd door het ondertekenen van een intentieovereenkomst tussen gemeente Rijswijk, Krajicek Foundation, Haaglanden Beweegt en KC BuitenRijck.

V.l.n.r: Stefan Barrett (Haaglanden Beweegt), Jan Brugman (programmabureau RijswijkBuiten), Johanna Besteman (wethouder spelen), Larissa Bentvelzen (wethouder jeugd en sport), Wim de Jong (Krajicek Foundation) en André Lourens (KC BuitenRijck). Foto: Erwin Dijkgraaf.

Ontwerp de speelplek

Het ontwerp voor de Krajicek Playground is inmiddels klaar. Maar voor het ontwerp van de speelplek roepen we de hulp in van de jongste bewoners van RijswijkBuiten. ‘Het was een grote wens van veel bewoners uit de wijk om in RijswijkBuiten een plek te maken waar jong én oud elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen spelen en sporten. Ik roep alle kinderen uit de wijk op om hun ontwerp in te sturen, zodat we met hulp van jullie wensen een heel mooi ontwerp kunnen maken voor deze speelplek!’, aldus wethouder Johanna Besteman (spelen). Meer informatie lees je vanaf maandag 20 juni 2022 op Samen.Rijswijk.nl, klik op ‘Sport- en speelplek van Rijnweg RijswijkBuiten’.

Planning

De sport- en speelplek komt op de voormalige locatie van Programmabureau RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 1d. De Playground wordt tegelijk aangelegd met de nieuwe doorgetrokken Laan van Sion. Onlangs is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Krajicek Playground en de nieuwe weg. Als alles volgens planning verloopt worden de nieuwe Laan van Sion en de Krajicek Playground eind 2022 opgeleverd

Impressie van het ontwerp van de Krajicek Playground en de locatie van de speelplek aan de Van Rijnweg in RijswijkBuiten.
Scroll naar boven