Omleiding i.v.m. Werkzaamheden Van Rijnweg, Laan van Sion en Zoete Aagt

Omleiding i.v.m. werkzaamheden Van Rijnweg, Laan van Sion en Zoete Aagt

Vanaf donderdag 3 november tot en met vrijdag 11 november worden de kruisingen van de Laan van Sion met de Van Rijnweg en de Zoete Aagt afgesloten voor verkeer. Dit is nodig zodat wij de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe Laan van Sion veilig en zonder gevaar voor andere weggebruikers kunnen uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Nieuwe Laan van Sion

Sinds maandag 19 september wordt er op de Laan van Sion tussen de Van Rijnweg en de Zoete Aagt gewerkt aan aanleg van een nieuw deel van de Laan van Sion (zie afbeelding 1). Dit nieuwe deel verbindt straks de huidige twee delen van de weg met elkaar. Dit wordt dan een nieuwe ontsluitingsweg vanuit Sion van en naar de Prinses Beatrixlaan.

Afbeelding 1: nieuw deel Laan van Sion

Afsluiting kruisingen Laan van Sion met Van Rijnweg en Zoete Aagt

Om de twee delen van de Laan van Sion met elkaar te verbinding worden de kruisingen Laan van Sion – Van Rijnweg en Laan van Sion – Zoete Aagt afgesloten van donderdag 3 november 2022 07.00 uur tot en met vrijdag 11 november 2022 17.00 uur. Bewoners en hulpdiensten kunnen altijd bij de woningen komen. Bekijk afbeelding 2 voor de omleidingsroute voor auto’s, fietsers en voetgangers. Houd rekening met extra reistijd. In de straten wordt de omleidingsroute met gele borden aangegeven.

Afbeelding 2: omleidingsroute voor afsluiting kruisingen Laan van Sion met Van Rijnweg en Zoete Aagt.

Wanneer is de weg klaar?

Als alles volgens planning verloopt, wordt de weg op vrijdag 18 november 2022 geopend voor autoverkeer. Het fiets en voetpad wordt op een later moment geopend.

Daarna starten we met de aanleg van de openbare ruimte en de nieuwe sport- en speelplek die bij de kruising van de Laan van Sion en de Van Rijnweg komt. Er wordt een sloot gegraven en drainage aangelegd zodat het water goed wegloopt in de grond. Vervolgens wordt de sport- en speelplek aangelegd. Waarschijnlijk is de sportplek (Krajicek Playground) eind februari 2023 klaar en de speelplek in maart 2023. Dit is later dan gepland, omdat de aanleg van de openbare ruimte rondom het nieuwe deel van Laan van Sion langer duurt dan verwacht.

Vragen

Hebt u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten. Stuur een e-mail naar rijswijkbuiten@rijswijk.nl of bel naar het telefoonnummer 070 – 326 19 75.

Scroll naar boven