Nieuwbouw IKC Parkrijk uit de steigers

De bouw van Integraal Kindcentrum (IKC) Parkrijk verloopt nog steeds volgens planning. Naar verwachting wordt de school voor de zomer opgeleverd en kunnen Montesorrischool Parkrijk en kinderopvang De Lange Keizer in de zomervakantie verhuizen naar de nieuwbouw in Parkrijk Rijswijk. Op dit moment zijn de school en de kinderopvang gevestigd in de begin dit jaar opgeleverde tijdelijke school aan de Laan van ‘t Haantje.

De werkzaamheden in het schoolgebouw zijn in volle gang. In de school komen 4 kinderopvanggroepen, 16 klaslokalen, 2 speellokalen en een gymzaal. Deze week zijn de steigers rondom het gebouw verwijderd waardoor het gebouw voor het eerst goed zichtbaar is. Medio april wordt gestart met de inrichting van het schoolplein. Ook worden er op dit moment plannen gemaakt voor de inrichting van de omgeving van IKC Parkrijk. In de wijk Parkrijk worden diverse speelplekken aangelegd in een zogenaamde schoolroute. De schoolroute die van oost naar west loopt zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Daarnaast komen er ook een aantal losse speelplekken die geschikt zijn voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

‘Laat jouw wensen voor de schoolroute horen’

Ook Montessorischool Parkrijk, kinderopvang de Lange Keizer, de leerlingen en hun ouders denken mee over de inrichting van de autoluwe schoolroute van en naar IKC Parkrijk. Bovendien zijn ook alle (toekomstige) bewoners van RijswijkBuiten uitgenodigd om hun wensen te laten horen.

De gemeente Rijswijk wil graag dat er goede speelvoorzieningen zijn voor alle kinderen in Rijswijk. Deze moeten leuk, uitdagend en aantrekkelijk zijn, maar vooral ook veilig en toegankelijk. Wethouder Johanna Besteman (Welzijn): ‘Voor de inrichting van schoolroute in Parkrijk RijswijkBuiten vragen we de hulp van de toekomstige gebruikers. Ook kan worden meegedacht over de speelzone in het naastgelegen Wilhelminapark. Ik roep alle kinderen, ouders en natuurlijk de school en de kinderopvang op om hun wensen voor de schoolroute met ons te delen. Ik ben erg benieuwd naar alle wensen!’

Kijk voor meer informatie over de participatie van de speelzone in het Wilhelminapark en de schoolzone Parkrijk op www.rijswijkbuiten.nl/denk-mee-over-het-ontwerp-van-speelplekken-in-parkrijk-en-het-wilhelminapark/

Schoolroute Parkrijk
Scroll naar boven