Denk mee over het ontwerp van speelplekken in Parkrijk en het Wilhelminapark

De gemeente Rijswijk wil graag dat er goede speelvoorzieningen zijn voor alle kinderen in Rijswijk. Deze moeten leuk, uitdagend en aantrekkelijk zijn, maar vooral ook veilig en toegankelijk. Voor de inrichting van de speelzone in het Wilhelminapark en de schoolroute in Parkrijk RijswijkBuiten vragen we de hulp van de toekomstige gebruikers.

Speelzone Wilhelminapark

In het zuidelijk deel van het Wilhelminapark wordt een speelzone aangelegd. Dit is een zone die wordt ingericht als speel- en sportplek.

Schoolroute Parkrijk

De speelplekken in wijk Parkrijk worden ingericht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Samen met de kinderen, hun ouders/verzorgers en overige bewoners geven we invulling aan de speelplekken.

Fase 1: Speelplekken aan de Schoolroute [2021-2022]
Vanaf de start (aan de westkant van Parkrijk) van de Schoolroute die door de wijk loopt richting de nieuwe school (aan de oostkant van Parkrijk). Langs de route worden twee speelplekken aangelegd. Het doel is om deze speelplekken het laatste kwartaal ’21 of het eerste kwartaal ’22 aan te leggen na bouw van de huizen. 

Fase 2: Overige speelplekken [2023-2024]
In de tweede fase worden de overige speelplekken in de assen aangelegd. Hierover worden bewoners ter zijner tijd op de hoogte gesteld.

Denk mee

Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen zelf een ontwerp maken voor de speelzone via de online tool ‘de speeltuinbouwer’. Dit kan thuis of bijvoorbeeld op school in de periode van 22 maart t/m 6 april 2021. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen hun wensen over de inrichting indienen aan de hand van een enquête en ook ouders/verzorgers en andere belangstellenden kunnen een enquête invullen.

Scan de QR-code voor alle informatie of kijk op participatie.speelplan.nl (en dan kiezen voor ‘speelzone Wilhelminapark en Parkrijk RijswijkBuiten’). We zijn benieuwd naar jullie wensen!    

Scroll naar boven