De vierde hub, Hely Hub Parkrijk – Porseleinvlinderstraat, is vanaf 1 augustus 2023, geopend!

Als onderdeel van de woonbuurt Parkrijk worden op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd. Op deze zogeheten Hely Hubs zijn deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar die door bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt. De vierde hub, Hely Hub Parkrijk – Porseleinvlinderstraat, is vanaf 1 augustus 2023, geopend! Om dit te vieren geeft Hely in samenwerking met RijswijkBuiten, deze maand kaartjes weg voor het Familiepark Drievliet. Meer informatie vind je op www.hely.com/promotional-terms.

HELY HUBS

Nog niet eerder gereden met Hely? Er zijn 4 Hely Hubs in Parkrijk en daar staan in totaal 4 e-bikes, 3 elektrische bakfietsen, en 5 (e-)cars voor je klaar.

Waarom deelmobiliteit?

Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik én zorgt ervoor dat er een leefbare wijk ontstaat waar het goed wonen is. Er zijn in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen nodig en zijn er minder verkeersbewegingen in de wijk. Een andere kijk op mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Hier is het uitgangspunt om één parkeerplek per woning aan te leggen en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame deelauto’s en fietsen.

Hoe werkt het?

  • Om als bewoner van Parkrijk gebruik te maken van de deelmobiliteit registreert u zich als gebruiker bij deelvervoerder Hely. Op basis van uw mobiliteitsbehoefte kunt u kiezen voor een betaald of onbetaald abonnement. Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen en de tarieven op www.hely.com/parkrijk.
  • Vervolgens kunt u eenvoudig via de app van Hely een deelauto of – fiets reserveren. Zodra uw rit begint opent u het door u gekozen voertuig door middel van de Hely app. Na afloop van uw rit brengt u het voertuig terug naar de Hely Hub. Het is dus niet mogelijk om de auto of fiets op een andere plek achter te laten.
  • U betaalt maandelijks voor uw ritten via automatische incasso.

VRAGEN

Meer informatie over deelmobiliteit en Hely vindt u op www.hely.com. Voor vragen en opmerkingen die te maken hebben met deelmobiliteit in Parkrijk, kunt u contact opnemen met informatiecentrum RijswijkBuiten via e-mail rijswijkbuiten@rijswijk.nl of telefoonnummer 070 – 326 1975.

Scroll naar boven