Tiny Forest in RijswijkBuiten wordt binnenkort geplant

Op dinsdag 14 november 2023 tussen 9.00 en 14.00 uur wordt het Tiny Forest (een minibos van ongeveer 200 vierkante meter) in de Distelvlinderstraat in Parkrijk RijswijkBuiten geplant. Leerlingen van de Montessorischool Parkrijk, gemeente Rijswijk, IVN Natuureducatie en Hoek Hoveniers planten er ruim 600 struiken en boompjes. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. En, als u dit leuk vindt, een handje te helpen bij het planten!

Programma

  • 09.00-14.00 uur : Bovenbouwleerlingen van Montessorischool Parkrijk planten het Tiny Forest.
  • 13.00-13.45 uur : Wethouders Armand van de Laar en Mark Wit planten samen met de leerlingen één van de grote bomen rondom het Tiny Forest Buitenlokaal.
  • 13.45-14.00 uur:  Aanbrengen plantaardige bodembedekking met de leerlingen en afsluiting.

Vindt u het leuk om mee te helpen bij het planten? Meld u dan aan via t.van.gorp@ivn.nl. Als u alleen een kijkje komt nemen bij het planten is aanmelden niet nodig.

Locatie 

Distelvlinderstraat, ter hoogte van huisnummers 20 t/m 28 (zie afbeelding hieronder)

  

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een minibos van ongeveer 200 vierkante meter. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Het Tiny Forest aan de Distelvlinderstraat is een samenwerkingsproject tussen Gemeente Rijswijk, IVN Natuureducatie en Montessorischool Parkrijk. De schoolkinderen gaan onder andere natuurlessen in en over het Tiny Forest volgen. Hun leerkrachten worden opgeleid zodat zij weten hoe ze regelmatig les kunnen geven in het Tiny Forest. Het Tiny Forest in Parkrijk wordt gefinancierd door gemeente Rijswijk, Hoogheemraadschap Delfland, en Wonen a la Carte.

Meer informatie

Voor de zomer konden omwonenden meedenken over het ontwerp van het Tiny Forest. Wilt u hierover nog eens teruglezen en/of het ontwerp bekijken? Ga dan naar Samen.Rijswijk.nl/tinyforest. Ook leest u meer informatie op www.ivn.nl/tinyforest en www.rijswijkbuiten.nl/tiny-forest.

Wilt u graag iets betekenen in het beheer van het Tiny Forest na de aanplant?

Neem dan contact op met Tonja van Gorp, projectleider Tiny Forest bij IVN Natuureducatie. Stuur een e-mail naar t.van.gorp@ivn.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over het Tiny Forest in Parkrijk? Neem dan contact op met informatiecentrum RijswijkBuiten. Stuur een e-mail naar rijswijkbuiten@rijswijk.nl of bel naar telefoonnummer 070-326 19 75.

Scroll naar boven