Succesvolle verkoop project Hoflanen

De belangstelling voor de 87 woningen in nieuwbouwproject Hoflanen in de groene, duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten bleek groot: bijna alle woningen zijn verkocht of onder optie. Momenteel zijn de ontwikkelaars Waal en Roosdom Tijhuis bezig met de contractvorming voor de kandidaten die een woning hebben toegewezen. De bouw van de eerste fase start deze zomer. 

De verkoop van de 87 woningen vond plaats in 3 fases. Het aanbod varieert van geschakelde eengezinswoningen, tot beneden-boven woningen. De ontwikkeling van twee woningen achter één gevel is uniek voor RijswijkBuiten. Corné Bok, directeur Maas Wijkontwikkeling: ’20 van de 87 woningen zijn ontwikkeld als beneden-bovenwoningen vanwege de grote behoefte aan betaalbare koopwoningen, het aantal inschrijvingen was enorm. Waal start in het 4e kwartaal van 2021 met de bouw van deze woningen. 

Hoflanen

Hoflanen ligt in deelgebied Parkrijk van duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In dit voormalige glastuinbouwgebied worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Voor deelgebied Parkrijk vormt het aangrenzende Wilhelminapark het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige stadspark. De lange lanen en knusse hofjes met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. 

Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo is de wijk gasloos en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Wethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten): ‘RijswijkBuiten is een moderne nieuwbouwwijk die voorbereid is op de toekomst. En in deelgebied Parkrijk brengen we de duurzaamheidsambities nog een stap verder. Bewoners van Parkrijk kunnen straks gebruik maken van (elektrische) deelauto’s en deel(bak)fietsen. Delen in plaats van bezit, dat is pas duurzaam. Ook bouwen we klimaatadaptief: regenwater wordt bovengronds afgevoerd naar én opgevangen door speciale groenstroken en waterpartijen. Zodat schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur wordt voorkomen’. 

Nieuw thuis

Martin Companje, directeur Roosdom Tijhuis: ‘De enorme belangstelling voor de woningen doet ons goed, er is een groot tekort aan woningen en wij zijn blij dat we 87 huishoudens kunnen voorzien van een nieuw thuis. RijswijkBuiten is een gewilde woonwijk en bij deze feliciteren wij dan ook graag alle kopers. We maken er samen een fijne bouwperiode van’. 

Scroll naar boven