Stem op favoriete ontwerp Tiny Forest Distelvlinderstraat

Eerder heeft u kunnen lezen dat er in de Distelvlinderstraat in Parkrijk in de wijk RijswijkBuiten een Tiny Forest komt! Dit is een minibos van ongeveer 200 vierkante meter. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners kunnen elkaar daar ontmoeten. Tijdens een bewonersavond op 11 april 2023 hebben buurtbewoners hun ideeën doorgegeven voor het ontwerp van het Tiny Forest. Vervolgens zijn er twee ontwerpen gemaakt. Tussen 30 mei en 11 juni 2023 kunt u via Samen.Rijswijk.nl/tiny-forest stemmen op uw favoriete ontwerp. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt daadwerkelijk aangelegd.

Hoe zijn de ontwerpen gemaakt?

Tijdens de bewonersavond op 11 april 2023 zijn aantal (toekomstige) bewoners van Parkrijk en leerkrachten van Montessori Kindcentrum Parkrijk meer te weten gekomen over het Tiny Forest dat in de Distelvlinderstraat in Parkrijk komt. Na een korte uitleg van IVN over wat een Tiny Forest precies is, volgde een toelichting van Stichting Steenbreek over welke soorten planten, bomen en ander groen o.a. geplant kunnen worden in een Tiny Forest. Hierna konden de deelnemers zelf aan de slag! Een groepje bewoners en leerkrachten van de school naast het toekomstige Tiny Forest boog zich over het eerste schetsontwerp dat is gemaakt door de hovenier van IVN. Met behulp van alle reacties en tips is inmiddels een tweede ontwerp gemaakt. Deze vindt u op Samen.Rijswijk.nl/tinyforest

Stem op uw favoriet

Tussen 30 mei en 11 juni 2023 kunt u via Samen.Rijswijk.nl/tinyforest stemmen op uw favoriete ontwerp voor het Tiny Forest in de Distelvlinderstraat in Parkrijk. Hier vindt u ook meer informatie over de twee ontwerpen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt daadwerkelijk aangelegd.

Scroll naar boven