Start verkoop De Vlinderpoort in Parkrijk

Op dinsdag 14 december 2021 om 11.00 uur start de online verkoop van De Vlinderpoort. In dit project worden door Wonen à la Carte 27 unieke woningen gerealiseerd waarvan u de indeling, samen met de architect, kunt aanpassen aan uw woonwensen. 

27 UNIEKE WONINGEN

De Vlinderpoort wordt gerealiseerd aan de Parelmoervlinderlaan in deelgebied Parkrijk, ten noorden van IKC Parkrijk (basisschool en kinderopvang). Het woningaanbod is divers, van grote drie- of vierlaagse eengezinswoningen tot appartementen en woonwerk lofts voor zowel starters, ouderen, alleenstaanden en jonge gezinnen. 

De verschillende bouwstijlen zorgen ervoor dat iedere woning een unieke uitstraling heeft. En dan kunt u die woningen ook nog eens grotendeels zelf indelen. U gaat letterlijk aan tafel met de architect om de indeling en wensen voor uw toekomstige woning te bespreken. 

IN DE OMGEVING VAN DE VLINDERPOORT

De Vlinderpoort ligt in deelgebied Parkrijk. We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied.

De nieuwbouwwijk en dus ook de omgeving van De Vlinderpoort wordt in meerdere fasen gebouwd. Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. Daarnaast is gestart met de bouw van een winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels, dat naar verwachting in 2023 wordt opgeleverd. Verder start in 2022 de bouw van een nieuwbouw gezondheidscentrum aan de Laan van ’t Haantje. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden.

Benieuwd waar deze voorzieningen te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van De Vlinderpoort worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart op www.rijswijk.nl/projecten vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk. Door op een project te klikken komt u op de projectpagina terecht en leest u meer informatie over het betreffende project.

DUURZAAM

Volgens de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten worden woningen in De Vlinderpoort gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen geen gasaansluiting maar zijn ze voorzien van een warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Ook zijn de bergingen op de begane grond voorzien van een groen sedumdak ter bevordering van de biodiversiteit.

Normaliter wordt regenwater via het riool afgevoerd, waardoor het meteen uit het zicht verdwijnt. In deelgebied Parkrijk doen we dit anders: hier wordt het regenwater via speciale goten boven de grond via watergangen en speciaal in te richten groenstroken vertraagd afgevoerd naar omliggende waterpartijen. Zo wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen. Daarnaast wordt in deelgebied Parkrijk slim omgegaan met mobiliteit. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Namelijk 1 parkeerplek per woning en 0,3 voor bezoekersparkeren. Om te voorzien in de mobiliteitsbehoefte zijn er voor de bewoners van Parkrijk (elektrische) deelauto’s en (in de toekomst ook) elektrische deel(bak)fietsen van deelvervoerder Hely beschikbaar in de wijk. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/vlinderpoort.

START VERKOOP

Een fysieke start verkoop lukt vanwege de huidige coronamaatregelen helaas niet, het project gaat daarom online in verkoop op 14 december om 11:00 uur. Vanaf dat moment kunt u zich online inschrijven op een bouwnummer. Ook is alle verkoopdocumentatie vanaf dat moment te vinden onder downloads op www.devlinderpoort.nl

Online verkoop start op dinsdag 14 december 2021 om 11.00 uur

De verkoopbrochure en de plattegronden van alle 27 woningen vindt u vanaf dinsdag 14 december 11.00 uur op www.devlinderpoort.nl, vanaf dat moment kunt u zich inschrijven voor de woningen in De Vlinderpoort.

  • De inschrijfperiode loopt tot dinsdag 4 januari 2022, 11:00 uur.
  • De toewijzing van de woningen gaat niet op volgorde van binnenkomst, u kunt zich tijdens de feestdagen daarom in alle rust eerst inlezen voor u een keuze maakt voor uw favoriete bouwnummer.
  • Uiterlijk dinsdag 11 januari, 17:00 uur krijgen alle inschrijvers bericht.

Drive thru om verkoopbrochure op te halen (let op: aanmelden niet meer mogelijk)

Daarnaast organiseert het verkoopteam van De Vlinderpoort een drive thru! Op dinsdag 14 en woensdag 15 december 2021 kunt u op reservering bij het kantoor van Wonen à la Carte een tas ophalen met hierin de verkoopbrochure en het boekje met de plattegronden van alle woningen (deze kunt u ook inzien op www.devlinderpoort.nl). De belangstelling voor de drive thru is groot, schrijf u dus snel in (vol = vol):

  • Reserveer een tijdsblok via website van De Vlinderpoort (vol = vol).
  • Het verkoopteam van De Vlinderpoort kan maximaal 20 personen per uur verwelkomen in tijdsblokken van 15 minuten.
  • Als u een tijdsblok hebt weten te bemachtigen dan kunt u tijdens uw afspraak langsrijden met de auto of met de fiets en dan zorgt het verkoopteam dat er een tas voor u klaarligt.

Online vragenuur op 20 december 2021

Op maandag 20 december 20201 zit het team van De Vlinderpoort vanaf 19:30 uur klaar om uw vragen te beantwoorden. Hebt u vragen over de woningen, verkoopstukken of hoe u zich kunt inschrijven. Ga dan maandag 20 december tussen 19:30 uur en 20:30 uur naar www.devlinderpoort.nl om live vragen te stellen aan één van de woonconsulenten van het verkoopteam van Wonen à la Carte.

VRAGEN

Voor vragen over de woningen in De Vlinderpoort kunt u contact opnemen met:

Wonen à la Carte, via
Telefoon: 
070 – 414 15 52
E-mail: 
woonconsulent@wonenalacarte.nl
Website: 
www.devlinderpoort.nl

Voor vragen over de wijk RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met:

Informatiecentrum RijswijkBuiten, via
Telefoon: 070 – 326 19 75
E-mail: rijswijkbuiten@rijswijk.nl  

Langskomen bij Informatiecentrum RijswijkBuiten is, vanwege de coronamaatregelen, alleen mogelijk op afspraak. U kunt een afspraakverzoek bij ons achterlaten via www.rijswijkbuiten.nl/contact 

Scroll naar boven