Spooronderdoorgang RijswijkBuiten in gebruik op vrijdag 30 juli 2021

Op vrijdag 30 juli 2021 om 16.00 uur gaat de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten open. Vanaf dat moment kunnen auto’s, voetgangers en fietsers gebruik maken van een nieuwe, veilige ondergrondse verbinding van én naar Parkrijk, Pasgeld en omgeving. Naast een verbetering van de verkeersveiligheid zorgt de spooronderdoorgang ook voor een betere verkeersdoorstroming en bereikbaarheid van de omgeving.

Spooronderdoorgang is bijna klaar

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de aanleg van de aansluiting van de verlengde Laan van ’t Haantje op de Lange Kleiweg. Afgelopen weken werd het asfalt aangelegd en werd de laatste hand gelegd aan de 1100 vierkante meter tegelwerk, ruim 61.000 tegeltjes, op de wanden in de spooronderdoorgang.

Uitvoering tegelwerk (foto ProRail)

PHS Rijswijk-Rotterdam

De bouw van spooronderdoorgang RijswijkBuiten is in november 2019 gestart en is onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. ProRail maakt het spoor geschikt om tussen Den Haag en Rotterdam meer treinen te kunnen laten rijden en zo het reizen per trein gemakkelijker te maken. De spooronderdoorgang RijswijkBuiten vervangt de gelijkvloerse spooroverweg aan ’t Haantje, die in april dit jaar werd gesloten in verband met werkzaamheden van ProRail aan het spoor.  

Naast de aanleg van een spooronderdoorgang betekent dit voor Rijswijk dat het spoor wordt verdubbeld van twee naar vier sporen en dat de spoorbrug over de Kerstanjewetering op de grens van Rijswijk en Delft plaats maakt voor een brug die geschikt is voor vier sporen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/spooronderdoorgang-RijswijkBuiten.

Live meekijken

U kunt de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang bij RijswijkBuiten live volgen via de webcam van ProRail.

Scroll naar boven